VS is officieel gek geworden

VS is officieel gek geworden

28 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

De Amerikaanse politieke klasse is als een theater van absurd. Elke vorm van belediging is nu acceptabel. President Trump en zijn Twitter-tirades hebben misschien geholpen de lat van onfatsoenlijkheid op een dieptepunt te zetten, maar democraten en republikeinen zijn snel toegetreden tot de afdaling naar waanzin.

De geestelijke gezondheidstest was onlangs spectaculair mislukt toen voormalig Democratisch presidentskandidaat Hillary Clinton uithaalde naar haar partijlid Tulsi Gabbard, met de conclusie dat ze een ‘Russische aanwinst’ was. De congresvrouw van Hawaii, die vecht voor een run tijdens het presidentschap bij de verkiezingen van volgend jaar, werd verdedigd door enkele collega-democratische politici. Maar veel Clinton-assistenten en media-experts verdubbelden tijdens de uitstrijkcampagne van Clinton en herhaalden dat Gabbard “voor het Kremlin werkte”.

Deze tweeledige Russofobie is tientallen jaren terug te voeren op de Red Scare-paranoia van de Koude Oorlog en de McCarthyite-vervolging in de jaren 1950 van vermoedelijke Sovjet-sympathisanten in Washington en Hollywood. Maar de afgelopen drie jaar, sinds de verkiezingen van 2016, is de Koude Oorlog waanzinnig verlevendigd met het “Russiagate schandaal” van vermeende inmenging in Amerikaanse politieke zaken door Moskou. Het was de Clinton-campagne, gevestigde media en haar aanhangers van inlichtingendiensten die die canard tegen Trump lanceerden.

Ondanks gebrek aan bewijs en geloofwaardigheid, zoals aangetoond door de vuile Mueller-sonde eerder dit jaar, slaagt het belachelijke Russiagate-verhaal en de onderliggende Russophobia er nog steeds in om de opvattingen van de Amerikaanse politieke klasse te domineren, zoals geïllustreerd door hoe Clinton’s belachelijke smeergeld van Gabbard onnodige media kreeg berichtgeving en ondersteunend commentaar. Vertrouwen en respect tonen voor dergelijke inane paranoia is zeker een teken dat Amerika officieel gek is geworden.

Een ander symptoom van collectieve waanzin wordt gezien wanneer waarheid en feitelijk bewijs worden gepresenteerd, maar dan wordt de waarheidsteller gepijnigd en worden de feiten genegeerd.

Tulsi Gabbard vertelde de waarheid tijdens een recent nationaal tv-debat toen ze duidelijk zei dat “de VS terroristen van Al Qaida steunen”. De ongelovige blikken van de andere Democratische kandidaten gaven aan dat ze zich bevinden in een fantasiewereld van officiële Amerikaanse propaganda die beweert dat Amerikaanse strijdkrachten in Syrië en elders zijn om “terrorisme te bestrijden”.

Voor het uitspreken van dergelijke onverbloemde waarheid werd veteraan-serviceman Gabbard verward in mediaberichten en commentaar voor het verspreiden van desinformatie en leugens. Ze wordt niet alleen bestempeld als een “Russisch bezit”, ze wordt ook aangeklaagd als een “Assad-apoloog”.

Deze week laten twee ontwikkelingen echter zien dat Gabbard gelijk heeft in haar koppeling van Amerikaanse steun aan terreurgroepen in Syrië en het Midden-Oosten op grotere schaal.

Ten eerste hebben we president Donald Trump aangekondigd goedkeuring te geven van $ 4,5 miljoen aan hulp aan de White Helmets, de zogenaamde reddingsgroep die actief is in Syrië. Trump begroette hen als “belangrijk en zeer gewaardeerd”. Vorig jaar tekende de president ook 6,8 miljoen dollar aan hulp aan de White Helmets af.

Lees ook:  D-Day.... Meer Drama dan de Beslissende in de Tweede Wereldoorlog...

Ondanks dat deze groep een Oscar-prijs won voor een van zijn propagandafilms, zijn de White Helmets geprezen door verschillende onderzoeksrapporten als een media-arm voor de Al Qaeda-gelieerde Hayat Tahrir al Shams (voorheen Nusra Front) en andere Islamitische Staat (ISIS) outfits. De pseudo-reddingsgroep werkt alleen in de kleinere gebieden die onder controle staan ​​van het jihadistische terreurnetwerk. De Witte Helmen zijn onbekend bij, of verworpen door, het grootste deel van de Syrische burgerbevolking. Ze zijn ontmaskerd omdat ze valse terreuraanvallen met chemische wapens hebben opgezet en de aanvallen ten onrechte hebben toegeschreven aan het Syrische Arabische leger of geallieerde Russische strijdkrachten. “Ze zijn een complete propaganda-constructie”, zegt de bekroonde journalist John Pilger.

Voor Trump en andere westerse regeringen zoals de Britten en Fransen om de Witte Helmen openlijk te ondersteunen met miljoenen dollars is onweerlegbaar bewijs van de officiële sponsoring door westerse machten van het terroristische netwerk in Syrië. Dat is natuurlijk in overeenstemming met de analyse dat dezelfde regeringen een heimelijke criminele oorlog hebben gevoerd tegen regime-verandering tegen Syrië. Nogmaals, het is alleen Tulsi Gabbard onder Amerikaanse politici die expliciet heeft verklaard dat Washington in Syrië zo snode is betrokken. Toch wordt ze van alle kanten veroordeeld als een leugenaar en buitenlandse agent.

De tweede ontwikkeling deze week die Amerikaanse banden met terreurgroepen aanklaagt – maar die door de westerse media zorgvuldig wordt genegeerd – zijn geloofwaardige rapporten van Amerikaanse militaire strijdkrachten die jihadisten van het Al Qaida-type vanuit Noordoost-Syrië overvliegen.

De Russische minister van Defensie Sergei Shoigu bevestigde deze week dat honderden verdachte jihadistische gevangenen uit gevangenissen en kampen waren ontsnapt te midden van de onrust van het Turkse offensief tegen de Koerdische militie.

Syrische staatsmedia melden dat “de Amerikaanse bezetting honderden Daesh [ISIS] terroristen van Syrië naar Irak blijft vervoeren”.

Veel van de gedetineerde terreurverdachten werden door Amerikaanse transporthelikopters uit het gigantische Al Houl-kamp in de buurt van de stad Hasaka opgeheven en naar West-Irak verplaatst. In plaats van deze illegale militanten over te dragen aan de oprukkende Syrische staatstroepen, lijkt het Pentagon vastbesloten zijn volmacht te behouden. Misschien om te vechten in een hernieuwde opstand tegen Syrië of elders die Washington aanwijst voor een regime-change operatie.

In afzonderlijke mediaberichten worden Amerikaanse troepen ook verplaatst van Oost-Syrië om bases in West-Irak op te zetten. Dit suggereert een gezamenlijke consolidatie tussen Amerikaanse strijdkrachten en de terreurgroepen die werden gebruikt om de mislukte oorlog in Syrië te voeren.

Wanneer de politieke klasse van Washington is afgedaald in schelden en smeren op basis van geen idee en paranoia, en wanneer de grimmige waarheid van de Amerikaanse criminele oorlogvoering ronduit wordt verworpen – inderdaad verdraaid om waarheidsprekers zoals Tulsi Gabbard te demoniseren – dan weten we zeker dat de VS staat nu voor de Verenigde Staten van [Mental] Asylum.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Trump onderdrukt een pandemie terwijl hij zich concentreert op het ontkennen van verkiezingsverlies

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Is Groenland de laatste kans om Amerika weer groot te maken?
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments