Brexit is een symptoom, niet het probleem


Sinds het moment dat de stemmen werden opgeteld in het Brexit-referendum van juni 2016, is er niets anders gedaan dan handwringen. De Brexit-stemming toonde duidelijk aan dat groeiende politieke vakbonden onhoudbaar waren.

Het was de eerste in een reeks verkiezingsverliezen waarbij de mensen eindelijk genoeg zeiden tegen een groeiende EU.

Vier maanden later stemden de VS Donald Trump, van alle mensen, in het Witte Huis en gooiden opnieuw een andere ‘twee vingers in de lucht’ voor het westerse politieke establishment dat grenzen wilde verleggen en de grenzen tussen natiestaten wilde vervagen.

De eerste stappen van Trump waren om het akkoord van Parijs over klimaatverandering en zowel het TTIP als de TPP teniet te doen. Dit zijn allemaal globalistische, transnationale verdragen die zijn ontworpen om nationale regeringen toe te eigenen en de controle over de wereldeconomie in handen te geven van bedrijven die weinig beroep doen op de rechtbanken voor degenen die schade hebben geleden.

In 2017 hield Catalonië een referendum over de onafhankelijkheid van de wensen van de Spaanse regering, die geweld gebruikte om dit te voorkomen. Vandaag zijn de leiders van die onafhankelijkheidsbeweging veroordeelde misdadigers in ballingschap die meer dan een decennium in de gevangenis worden geconfronteerd, terwijl de straten van Barcelona zijn gevuld met verontwaardiging.

In Italië, daar met de euro, het slechte immigratiebeleid van Angela Merkel als gevolg van een mislukte poging om Syrië te atomiseren en de groeiende politieke integratie van de EU, eindigde de verkiezing in 2018 met twee Euroskeptici uit tegenovergestelde uiteinden van het politieke spectrum die een populistische regering smeden. Dit werd uiteindelijk verraden door een partij, de vijfsterrenbeweging, door het ondemocratische proces van het weigeren van nieuwe verkiezingen omdat de peilingen verder van de pro-EU-positie waren verschoven.

De peilingen zijn niet teruggeschoven hoewel Matteo Salvini en Lega uit de macht zijn gehaald.

De verkiezingen van Duitsland eindigden met een nieuwe impopulaire, en nu duidelijk minderheid, coalitie die vormde om te voorkomen dat Euroskeptic Alternative for Germany (AfD) aan de macht kwam. De Groenen stijgen als de sociaaldemocraten instorten. Merkel zit een zombiesbondsdag voor.

En vandaag, drie jaar na de overwinning van Brexit en Trump, werken krachtige krachten nadrukkelijk tegen de mensen om beide resultaten omver te werpen door cynische en verwerpelijke daden van politiek vandalisme, waarbij leiderschap wordt belemmerd zonder zich te bekommeren om de maatschappelijke schade die het op de lange termijn veroorzaakt.

Ik zou zelfs willen beweren dat de maatschappelijke schade het doel is van deze bewegingen om de verlangens van de mensen te dwarsbomen in de hoop dat ze het op elkaar nemen in plaats van degenen die in de eerste plaats de tafel dekken.

Het eindeloze manoeuvreren in het Britse parlement om elke vorm van betekenisvolle Brexit te blokkeren, heeft premier Boris Johnson in staat gesteld een deel van zijn land te moeten opofferen om kans van slagen te hebben.

En het succes dat hij heeft behaald, laat het lot van Brexit nog steeds in het ongewisse. Dus, in feite, heeft hij de ultieme Pyrrhische overwinning behaald die hem in een politiek niemandsland zal achterlaten nadat hij eindelijk een algemene verkiezing heeft gehouden waar de Tories zich moeten verenigen met de Brexit-partij van Nigel Farage om een ​​gebed te hebben om een ​​regering te vormen die in staat is om een ​​regering te vormen inzake.

Al deze gebeurtenissen zijn symptomen van het echte probleem dat degenen die achter de schermen trekken niet willen toegeven, de meeste mensen haten zowel hen als hun grootse plannen.

We leven in een snel decentraliserend tijdperk waarin technologie ons in realtime toegang geeft tot informatie die ons voorheen maanden, zo niet jaren kostte om het goed te verspreiden en dan alleen voor diegenen die al medereizigers waren.

En dat heeft geleid tot manieren waarop niemand die momenteel macht heeft comfortabel is.

De realiteit om massaal contact op te nemen met anderen in het politieke en sociaal-economische spectrum om de verdiensten van het veranderen van de koers van de samenleving te bespreken, was zelfs tien jaar geleden gewoon niet mogelijk.

En vandaag zijn die krachten van decentralisatie het echte probleem voor deze elites die de illusie hebben gehad de wereld de afgelopen generaties te runnen.

Maar deze gebeurtenissen zoals Brexit, Trump, Catalonië en anderen worden als de echte problemen beschuldigd, niet als de symptomen van de veel diepere problemen veroorzaakt door niet-duurzame politieke en economische systemen op basis van fraude, goedkoop geld, diefstal en propaganda.

George Galloway, die voor RT schreef, identificeerde een echte kloof binnen het Verenigd Koninkrijk die Brexit heeft blootgelegd, de misvatting dat Ierland twee afzonderlijke landen is.

De zes provincies in het noordoosten van Ierland werden een eeuw geleden onnatuurlijk uit het Ierse moederland gescheurd, maar de status ervan was altijd historisch gezien gedoemd.

Ondanks zijn Gerrymandered-grenzen, op martelende wijze gesneden om een ​​ingebouwde protestantse (pro-Britse unionistische) meerderheid te garanderen, en zijn bijna-apartheidsbehandeling van zijn katholieke minderheid inclusief ontkenning van velen, was het schrijven al aan de muur. Zoals mijn eigen familie aantoont, hebben katholieken gewoon grotere gezinnen dan protestanten. Dat en de emigratie van een gestage stroom van opgeleide protestanten die niet willen blijven hangen in het door en door abnormale statelet dat ze Noord-Ierland noemen. Noch Ieren noch Britten, gedomineerd door een soort sektarische politiek, minstens een halve eeuw beschamend, een gestage stroom Noord-protestanten stemden eenvoudigweg met hun voeten en een ticket naar Engeland.

George vervolgt met te zeggen dat ondanks de geluiden van de Scottish National Party (SNP) de kans dat Schotland zijn huidige ondersteunende structuur uit Westminster verhandelt naar de bezuinigingen die Brussel eist, lachwekkend is.

Ik zal George daarover niet in discussie brengen, hij kent zijn volk veel beter dan ik. Maar ik zal zeggen dat de verdeeldheid tussen deze landen – Engeland, Schotland en Wales – diep genoeg is dat een breekpunt niet vergezocht is.

Wat mij echter heel duidelijk is, is dat zelfs oudere onnatuurlijke agglomeraties van ‘landen’ in constructies zoals het Verenigd Koninkrijk de spanning tonen van vasthouden aan een wereld waarin technologie individuen in staat stelt snel handel te drijven over willekeurige politieke grenzen.

Dit staat haaks op de argumenten voor de Europese Unie; dat om te concurreren met de kleine Europese landen een grote gemeenschappelijke politieke structuur nodig is om te concurreren met de VS, India, Rusland en China.

Maar de realiteit is dat die grote landen zich allemaal op verschillende punten bevinden langs hetzelfde pad als het VK is ten opzichte van Ierland. Van waar ik zit, worden de VS steeds meer regionale leengoederen, net als het VK

We worden in snel tempo volkeren gescheiden door een gemeenschappelijke taal, om George Bernard Shaw in te roepen, die vijandschap en verdeeldheid tussen de staten zaait naar niveaus die niet bestonden sinds de aanloop naar wat gewoonlijk verkeerd wordt aangeduid als de Amerikaanse burgeroorlog.

Goed geformuleerd, was die oorlog er een door president Lincoln uitgevochten om de Unie te beschermen en geen aanval op Washington af te wenden door troepen die de controle over de regering wilden ontnemen. Dat is een burgeroorlog.

De oorlogen die vandaag door de leiders in Brussel worden uitgevochten, lijken op die van Lincoln. Dit zijn politieke oorlogen die worden gevoerd tegen de huidige wil van het volk om afscheiding van de EU te voorkomen – Brexit, Italeave, Catalonië.

Wanneer mensen hun rechten worden ontzegd door het politieke proces, is de onvermijdelijke volgende stap echter door geweld. En dat is het volgende, tenzij de machthebbers tot de realiteit toetreden.

Van zijn kant begint Donald Trump dit te zien met betrekking tot de Amerikaanse bezetting van vreemde landen zoals Syrië en Afghanistan. In de komende weken kan Irak proberen die beslissing voor hem te nemen.

Gebeurtenissen daar en in Libanon, dankzij verlammende oorlogshandelingen die in de volksmond ‘sancties’ worden genoemd, moeten nauwlettend in de gaten worden gehouden, want elke oplossing die de bestaande schulden en politieke allianties intrekt, zal immense gevolgen hebben voor de regio.

Maar tussen nu en dan kunnen we wedden op meer van hetzelfde gedrag van onthechte en corrupte politici die zo verstrikt zijn geraakt in hun eigen solipsistische fuga dat ze het einde van hun politieke leven niet zullen zien totdat de guillotines het Capitoolplein worden binnengereden.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord