Het einde van de verantwoordelijke overheid is nabij

Het einde van de verantwoordelijke overheid is nabij

29 oktober 2019 1 Door Indignatie redactie

Al ongeveer 70 jaar ondermijnt de CIA een vrije pers. Het begon met operatie Mockingbird, een operatie uit de Koude Oorlog tegen het communisme. De CIA rekruteerde journalisten in een propagandanetwerk.

De CIA betaalde journalisten om nepverhalen te schrijven of door de CIA geschreven verhalen te publiceren om de verklaringen te beheersen die de agenda van het bureau dienden. Studenten- en culturele organisaties en intellectuele tijdschriften, zoals Encounter, werden ondergebracht in het propagandanetwerk van de CIA.

Dankzij de Duitse journalist Udo Ulfkotte weten we dat elke Europese journalist van betekenis een CIA-troef is. In 1977 schreef Carl Bernstein van Watergate bekendheid in Rolling Stone dat de CIA ‘in het geheim tal van buitenlandse persdiensten, tijdschriften en kranten – zowel in het Engels als in het buitenland – heeft gebundeld, die uitstekende dekking bieden voor CIA-agenten.’ Zoals de meeste andere mensen, waren westerse journalisten maar al te bereid om hun integriteit voor geld te verkopen. De enkelingen die dat niet waren, werden gechanteerd tot onderwerping.

De weinige eerlijke journalisten die overblijven zijn uit de ‘mainstream’ of presstituerende media op internetwebsites gedwongen. Wikileaks is veruit de beste nieuwsorganisatie van onze tijd.

Om Washington met behulp van zijn Zweedse, Britse en Ecuadoraanse vazallen naar Washington te brengen, heeft hij de oprichter van Wikileaks, Julian Assange, jarenlang vervolgd.

De media-vazallen van de CIA, waaronder de New York Times en The Guardian, die beide het materiaal lekten dat naar Wikileaks is gelekt en dat wordt gebruikt om Assange te vernietigen, hebben zich volledig aangesloten bij de vervolging van ‘s werelds beste en meest eerlijke journalist.

Momenteel wordt Assange gemarteld, blijkbaar ter dood, terwijl hij in eenzame opsluiting wordt gebracht in een Britse gevangenis met maximale beveiliging in afwachting van zijn uitlevering aan de VS op valse beschuldigingen.

Lees ook:  De harde waarschuwing van de VN-gezant voor Assange's leven...

Omdat de CIA niet zeker kan zijn dat het alle federale rechters heeft afgeschaft, is Washington net zo blij als Assange sterft in een Britse gevangenis omdat er geen geldige zaak tegen hem is onder de huidige Amerikaanse wetgeving.

Waarschijnlijk doet de afwezigheid van een geldige zaak er niet toe, omdat de rechtsstaat in de VS erg moeilijk te vinden is.

Het ontbreken van een geldige zaak tegen Assange is de reden dat de vooraanstaande documentairemaker John Pilger de vervolging van Assange beschrijft als een stalinistisch showproces.

Wat verbazingwekkend is aan de vernietiging door de CIA van Julian Assange is de stilte van Amerikaanse rechtsscholen en advocatenverenigingen, de stilte van universiteiten, de afwezigheid van studenten- en vakbondsprotesten, de afwezigheid van enige bescherming van de rechten van Assange tegen rechtbanken als de laatste nieuwsorganisatie bereid en in staat om regeringen verantwoordelijk te houden voor hun misdaden wordt openlijk vernietigd in het volle zicht van de wetsscholen, intellectuelen, advocaten, rechtbanken en gedrukte en tv-media.

De controle van de CIA over verklaringen is net zo compleet als de controle die Big Brother heeft in George Orwell’s dystopische roman,  1984 . En dit stoort de burgers van de VS, het VK, Australië, Canada, Zweden, Europa niet. Slechts enkele individuen spreken zich uit voor Assange, en ook zij worden op hun beurt gedemoniseerd.

Het tijdperk van tirannie is nu neergedaald in de westerse wereld.

De uitleveringszaak van Julian Assange is een showproces

Van John Pilger

http://www.informationclearinghouse.info/52445.htm

Comments

comments