Trump draait opnieuw over de terugtrekking van Syrië

Trump draait opnieuw over de terugtrekking van Syrië

29 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

President Trump maakt zijn beslissingen op het gebied van buitenlands beleid tegenwoordig zo snel terug dat het bijna lijkt alsof hij zichzelf ten val brengt voordat hij de beslissing neemt. Vorige week was hij heel duidelijk dat de VS zijn troepen uit Syrië trok. ‘Soldaten naar huis brengen,’ zei hij. “Laat iemand anders vechten om dit lang bebloede zand.”

Maar toen wierp hij zich later in dezelfde toespraak ten val. Hij zei: “We hebben de olie beveiligd en daarom zullen een klein aantal Amerikaanse troepen in het gebied blijven waar ze de olie hebben. En we gaan het beschermen en we zullen beslissen wat we er in de toekomst mee gaan doen. “

Waar denkt president Trump dat hij de wettelijke of morele autoriteit krijgt om Amerikaanse troepen naar illegaal buitenlands grondgebied te sturen en te bepalen wat dat buitenlandse land wel of niet met zijn middelen kan doen? Na acht jaar Obama’s rampzalige ‘Assad moet gaan’-beleid, waarin de VS wapens en training verzorgde voor radicalen en terroristen met een half miljoen doden als gevolg, kreeg president Trump de gelegenheid om eindelijk dat donkere hoofdstuk van het buitenlands beleid van de VS af te sluiten zodat het Syrische volk hun land kon herbouwen.

In plaats daarvan ging hij donderdag zitten met senator Lindsey Graham, die ongelijk had in elke positie in het buitenlands beleid die hij ooit had ingenomen, en besloot het advies van Graham op te volgen om de olie van Syrië in te nemen. Hoewel Trump zelf vaak heeft gezegd dat ISIS voor 100 procent is verslagen, beweert hij dat we de olie van Syrië moeten nemen om het van ISIS te houden.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Wat hebben de Biden's in Oekraïne uitgespookt?

De echte reden dat de neocons willen dat het Amerikaanse leger de olievelden van Syrië bezet, is dat ze er nog steeds van overtuigd zijn dat ze Assad kunnen omverwerpen door Oost-Syrië uit te delen voor de Koerden. Ze willen de olie niet van ISIS houden, ze willen het van de Syrische regering houden. Ze willen niet dat de olie-inkomsten worden gebruikt om het land weer op te bouwen, omdat ze het leven nog steeds ondraaglijk willen maken voor de bevolking door sancties, zodat ze Assad omver zullen werpen. Het maakt ze niet uit hoeveel onschuldige burgers sterven.

Dus in plaats van de troepen naar huis te brengen zoals hij beloofde, heeft president Trump zich laten overtuigen om de Amerikaanse aanwezigheid in Oost-Syrië daadwerkelijk uit te breiden! In plaats van een dwaze missie te beëindigen, geeft hij ze een nog dwazere missie – en stuurt hij meer troepen en wapens in. In plaats van de ongeveer 200 troepen in die regio te verwijderen zoals beloofd, gaat Trump meer troepen toevoegen om ongeveer duizend te evenaren. Hij stuurt ook tanks en andere gepantserde voertuigen in, volgens het Pentagon.

Als president Trump gelooft dat het volgen van neocon-advies over Syrië andere resultaten zal opleveren dan de afgelopen acht jaar van het volgen van neocon-advies over Syrië, is hij naïef of erger. Deze nieuwe missie gaat tientallen miljoenen dollars per maand kosten en zal alleen dienen om de volgende generatie radicalen te inspireren. Trump heeft gelijk dat de mensen in de regio, inclusief Rusland, Iran, Syrië en Turkije alle prikkels hebben om ISIS op afstand te houden. Dus waarom vouwt hij zich als een goedkoop pak elke keer als de neocons hem in een andere domme buitenlandse politiek positie wapenen?Lees ook:  Leger schijt in zijn broek voor #boeren

Comments

comments