Recessie komt er aan: hier zijn 14 tekenen dat de Amerikaanse economie gestaag verzwakt

Recessie komt er aan: hier zijn 14 tekenen dat de Amerikaanse economie gestaag verzwakt

30 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Er zou geen twijfel meer moeten zijn dat de Amerikaanse economie vertraagt, maar de meeste Amerikanen realiseren zich nog steeds niet wat er gebeurt omdat de grote nieuwsnetwerken volledig gericht zijn op het eindeloze beschuldigingsdrama dat zich momenteel afspeelt in Washington. 

En zonder twijfel is dat belangrijk, want het dreigt letterlijk onze hele natie in tweeën te scheuren. Maar ondertussen heeft de economische activiteit een zeer onheilspellende wending genomen. Het inhuren vertraagt, het consumentenvertrouwen daalt, de wanbetalingen op autoleningen lopen snel op, de “transportrecessie” blijft dieper worden en het lijkt erop dat de huizenbubbel knalt. Overal waar we komen, zijn er tekenen van economische problemen, en velen zijn diep bezorgd over wat dit voor ons zal betekenen als we een cruciaal verkiezingsjaar in 2020 tegemoet gaan.

Niet sinds de laatste recessie hebben we cijfers zo slecht gezien. De “mini-boom” waar we al enkele jaren getuige van zijn, is nu een “mislukking” geworden, en er zijn zeer moeilijke tijden aanstaande.

De volgende zijn 14 tekenen dat de Amerikaanse economie gestaag verzwakt …

De nummer 1 in het Amerikaanse bedrijfsleven is gedaald naar een dieptepunt van 7 jaar .

# 2 Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is nu 3 maanden op rij gedaald .

# 3 Standaardwaarden voor “subprime” autoleningen vinden plaats in het snelste tempo dat we sinds 2008 hebben gezien .

# 4 Het percentage “subprime” autoleningen dat ten minste 60 dagen achterstallig is, is nu hoger dan op enig moment tijdens de laatste recessie.

# 5 Vacatures bij Amerikaanse winkelcentra hebben het hoogste niveau bereikt sinds de laatste recessie .

# 6 Destination Maternity heeft aangekondigd dat ze 183 winkels zullen sluiten omdat het slechtste jaar voor winkelsluitingen in de Amerikaanse geschiedenis alleen maar erger wordt.

# 7 De Cass Freight Index is nu 10 maanden op rij gedaald .

# 8 De volumes van Amerikaanse treinwagons zijn naar het laagste niveau in 3 jaar gedaald .

# 9 In september daalden de bestellingen voor klasse 8 zware vrachtwagens met 71 procent .

# 10 Tesla’s Amerikaanse omzet daalde in het derde kwartaal van 2019 met maar liefst 39 procent .

# 11 Het slechte nieuws blijft maar binnenkomen voor de vastgoedsector. Vorige maand daalde de bestaande woningverkoop in de Verenigde Staten met nog eens 2,2 procent .

# 12 Nieuwe huizenprijzen zijn gedaald naar het laagste niveau in bijna 3 jaar .

Lees ook:  Voedselprijzen stijgen tot gevaarlijke niveaus als "een tweede golf van ontslagen" de Amerikaanse economie treft

# 13 Volgens een recent rapport verdient 44 procent van alle Amerikanen niet genoeg geld om hun maandelijkse uitgaven te dekken.

# 14 Uit een recent onderzoek bleek dat meer dan tweederde van alle Amerikaanse huishoudens “zich voorbereiden op een mogelijke recessie” .

Overal in het land vertraagt ​​de economische activiteit, en dit treft vooral veel kleine bedrijven.

In Wisconsin heeft een aluminiumbedrijf “het aantal boekingen met 40 procent zien dalen” en werd het gedwongen werknemers te ontslaan als gevolg …

Sachin Shivaram, de directeur van Wisconsin Aluminium Foundry, begon zich deze zomer zorgen te maken toen bestellingen voor zijn remhuizen en transportbandmotoren voor het eerst schaars werden. Binnen enkele weken, wat begon als een milde bezorgdheid, stortte zich in een zakelijke droogte die boekingen met 40 procent zag dalen.

In augustus ontsloeg Shivaram (38) met tegenzin twee dozijn werknemers, in de hoop hen te herinneren wanneer de vooruitzichten verbeterden. Dat is het niet.

“Het gaat niet goed. We hadden dit niveau van achteruitgang niet verwacht, ‘zei hij. “Bestellingen zijn over de hele linie.”

Natuurlijk zijn er honderden andere voorbeelden, zoals deze.

Naarmate de tijden moeilijker worden, wenden veel Amerikaanse consumenten zich steeds meer tot schulden om de eindjes aan elkaar te knopen.

Voor degenen aan de lage kant van de economische voedselketen kan goedkeuring voor creditcards en andere conventionele vormen van schuld behoorlijk moeilijk zijn. Dit heeft een deur geopend voor online financiële roofdieren, en ze maken een moord door leningen te verstrekken aan mensen die ze echt niet kunnen betalen.

Er wordt zelfs gemeld dat online lenen een industrie van $ 50 miljard is geworden, en soms hebben deze ‘leningen’ een jaarlijkse rentevoet van meer dan 100 procent …

Het wordt de online lening op afbetaling genoemd, een vorm van schuld met veel langere looptijden, maar vaak dezelfde soort verlammende drievoudige cijfers. Als de doelgroep van de lening van de betaaldag de armen van de natie is, dan is de lening op afbetaling gericht op al die arbeidersklasse Amerikanen die hun loon hebben zien stagneren en onbetaalde rekeningen zich opstapelen in de jaren sinds de Grote Recessie.

In slechts een periode van vijf jaar zijn online leningen op afbetaling uitgegroeid van een relatief nicheaanbod naar een gloeiende industrie. Niet-prime leners zijn nu gezamenlijk ongeveer $ 50 miljard verschuldigd aan afbetalingproducten, aldus kredietrapportagebedrijf TransUnion. In het proces helpen ze de manier te veranderen waarop een groot deel van het land toegang krijgt tot schulden. En ze hebben dit gedaan zonder het soort publieke en regelgevende weerslag aan te trekken die de betaaldaglening opriep.

Net zoals de “betaaldaglening” -industrie floreerde tijdens de laatste recessie, bloeit nu ook roofzuchtige leningen in dit huidige tijdperk.

Helaas zullen de tijden de komende jaren erg moeilijk worden voor ons allemaal, terwijl “de allesbel” barst.

Ik denk dat Michael Pento van Pento Portfolio Strategies de dingen heel goed heeft samengevat toen hij de volgende verklaring aflegde tijdens een recent interview …

‘Als dit ding implodeert, zijn we allemaal genaaid. Op wereldschaal hebben we nog nooit zo’n prachtige bubbel gecreëerd. Deze centrale bankiers hebben geen idee en dat hebben ze zonder twijfel bewezen. Het enige wat ze kunnen doen, is proberen de bubbel aan de gang te houden. ‘

We zouden de centrale bankiers de eer moeten geven om de bubbel zo lang mogelijk te laten draaien. Het had nog nooit zo lang moeten duren, maar dankzij een ongekende interventie hebben ze het in leven kunnen houden.

Maar geen enkele financiële zeepbel duurt eeuwig en nu zijn de dingen op een belangrijke manier begonnen te veranderen.

2020 nadert snel, en de tijd van “de perfecte storm” is nu op ons.

Ik moedig u aan om te doen wat u moet doen om de komende economische storm te doorstaan, omdat het niet prettig zal zijn.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  NAVO op 70-jarige leeftijd is een wereldwijde grap geworden.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  De maskerfraude
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments