CEO Scania Leif Östling waarschuwt voor een burgeroorlog in Zweden

CEO Scania Leif Östling waarschuwt voor een burgeroorlog in Zweden

31 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Immigratie en de problemen in de buitenwijken zijn zo ver gegaan dat het kan eindigen met oorlogen in Zweden. Dit is wat Scania’s voormalige CEO Leif Östling zegt in een interview met Swebbtv.

Afgelopen zaterdag publiceerde het alternatieve mediakanaal Swebbtv een langer interview met zakenman Leif Östling.

Östling kreeg veel aandacht in 2017 toen hij commentaar gaf op de belasting in SVT: “Hier betaal je 20-30 miljoen per jaar, wat krijg ik in godsnaam voor het geld?” In het interview met Swebbtv wijst hij erop dat mensen vaak naar voren komen en hem bedanken voor het durven zeggen.

In het interview met Swebbtv bespreekt hij ook vele andere kwesties, waaronder immigratie en de gevolgen daarvan.

– Nu is het een simpele vraag, en het is omdat we veel te veel mensen van buiten hebben opgenomen. En we hebben. Degenen die uit het Midden-Oosten en Afrika komen, leven in een samenleving die we bijna honderd jaar geleden hebben verlaten. 

Volgens Östling werkten mensen uit het Midden-Oosten en Afrika gedurende zijn tijd in Scania. Maar toen ze binnenkwamen, was het veel eenvoudiger productieprocessen, legt hij uit.

– Het was gemakkelijker te begrijpen. Het was veel dichter bij hun eigen ervaring. Vandaag hebben we zoveel meer geavanceerde processen. En het is erg moeilijk voor deze mensen om te absorberen en te begrijpen. We hadden een aantal Somaliërs in Oskarshamn. Het was bijna honderd. Ze hebben het niet allemaal gedaan. Mede omdat je op tijd moest aankomen, was je het niet gewend. Mede om samen te werken, in teams, was je dat ook niet gewend. Van de honderd konden slechts tien stoppen. De anderen zijn weer werkloos geworden, zegt hij.

Lees ook:  Trump's aangeprezen terugtrekking van troepen uit Duitsland is meer een scheur dan een geschenk

Hij is van mening dat dit een “enorm probleem” is en dat Zweden het gebrek aan kennis onderschat. Kennisoverdracht is vereist, waarvan Leif Östling denkt dat er minstens een andere generatie nodig zal zijn om over te dragen aan immigranten. Dit komt omdat Zweden zo’n “ongelooflijk gecompliceerde samenleving” is.

Op de vraag of Zweden de immigratie moet stoppen, antwoordt Leif Östling dat hij niet gelooft dat Zweden meer immigratie aankan “van deze groepen mensen”.

Volgens Östling delen meer bedrijfsleiders zijn mening, maar ze zijn voorzichtiger in het uiten van zichzelf om het bedrijf geen schade toe te brengen.

Hij gelooft dat orde en daadkracht cruciaal zijn in de samenleving, net als in een bedrijf. En dat moet al op school worden geleerd. Daar wordt u naar een discipline gebracht, iets waar Zweden naar moet terugkeren. “De overstroming” in de publieke sector moet een einde komen, vindt hij.

– Degenen die geen orde hebben en zich vestigen, en na verloop van tijd uiteenvallen en instorten.

Volgens Leif Östling worden misdaden vaak begaan door immigranten, die volgens hem uit totaal verschillende levensomstandigheden en normen komen.

– Bovendien vinden ze het moeilijk om hier zichzelf te onderhouden, dus naar een winkel gaan en een beetje met ze praten is een onderdeel van hun levensonderhoud voor het dagelijks leven.

Leif Östling gelooft dat Zweden kan worden gered. Er is een sterke basis en creativiteit in het land. Maar het kan ook slecht eindigen.

Hij wordt gevraagd of het mogelijk is om de sociale problemen van het land binnen tien jaar op te lossen.

– Ik denk het wel. We zullen. We moeten dat krijgen. Omdat als dit voortduurt, we dan in een ongecontroleerde situatie terecht kunnen komen waar we misschien zelfs ons leger kunnen opnemen en er oorlogen zullen plaatsvinden in het binnenland, in deze kwetsbare gebieden, zoals hij wordt genoemd, zegt hij in Swebbtv, erop wijzend dat tijd is schaars om de problemen echt op te lossen.

Lees ook:  De grote ommekeer: Oude manieren vervagen en zijn niet meer terug te krijgen.

Comments

comments