Dresden kondigt officieel “Nazi Emergency” aan: “Versterking van de democratische alledaagse cultuur”

Dresden kondigt officieel “Nazi Emergency” aan: “Versterking van de democratische alledaagse cultuur”

1 november 2019 0 Door Indignatie redactie

In Dresden is er een “nazi-noodgeval”. Het werd bij besluit door de gemeenteraad van de Saksische hoofdstad geroepen. De aanvraag kwam oorspronkelijk van de gemeenteraad Max Aschenbach van de satirische partij “The Party”. De SPD, DIE LINKE, de Groenen en de FDP stemden hiervoor.

In ongeveer 50 steden en gemeenten in heel Duitsland is de zogenaamde “klimaatnoodsituatie” al uitgeroepen. Dit zou de inspanningen voor meer klimaatbescherming moeten versterken. In de Saksische hoofdstad werd de “nazi-noodsituatie” uitgeroepen. Op woensdagavond werd de partijoverschrijdende motie aangenomen met een meerderheid van 39 stemmen.

SPD, Links, Groen en FDP stemden voor de motie – CDU bekritiseerd

Het initiatief kwam oorspronkelijk van de gemeenteraad Max Aschenbach, die deel uitmaakt van de satirische partij “The Party”.

We hebben een nazi-probleem in Dresden en moeten er iets aan doen. De politiek moet dit eindelijk duidelijk beginnen te verbannen en zeggen: Nee, dat is onaanvaardbaar, we kunnen niet met je praten als je zegt: ‘Mensen zijn niet hetzelfde waard als andere mensen’,  “vertelde  Max Aschenbach aan de MDR .

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenVoor de stuwkracht gestemd naast Aschenbach en de SPD, Links, Groen, FDP en Piratenstadtrat Martin Schulte-Wissermann en Manuela Graul van de Vrije Burgers. In totaal waren 29 gemeenteraden ertegen, een raad onthield zich. De CDU bekritiseerde dat alleen gesproken wordt over rechts geweld en links extremisme hier niet wordt genoemd.

Betere bescherming van minderheden en slachtoffers van rechts geweld

Het gezamenlijke verzoek verwijst naar het feit dat de oppositie tegen de verschuiving naar rechts in de publieke sfeer niet voldoende zichtbaar is. Dat de “antidemocratische, anti-pluralistische, misantropische en extreemrechtse houdingen en acties tot geweld in Dresden steeds duidelijker worden”.

Het besluit heeft tot doel het maatschappelijk middenveld en de democratische alledaagse cultuur te versterken. Volgens het besluit zou de stad in de toekomst minderheden en slachtoffers van rechts geweld beter moeten beschermen. De daders moeten consequent worden vervolgd. Het is ook bedoeld om verenigingen en evenementen te ondersteunen die de mensenrechten actief bevorderen.Comments

comments