“Eis de waarheid!” Presidentiële kandidaat Gabbard vraagt ​​om openbaarmaking van alle 9/11 bestanden

“Eis de waarheid!” Presidentiële kandidaat Gabbard vraagt ​​om openbaarmaking van alle 9/11 bestanden

2 november 2019 2 Door Indignatie redactie

Was Saoedi-Arabië betrokken bij de terroristische aanslagen van 11 september 2001? FBI-documenten geven dit aan. Maar de Amerikaanse regeringsmuren, terwijl de overlevenden van de slachtoffers aanspraak maken op account. Ze krijgen steun van de presidentskandidaat Gabbard.

Democratisch congreslid en presidentskandidaat Tulsi Gabbard roept op tot het vrijgeven van alle dossiers over terroristische aanslagen op basis van Al-Qaeda op 11 september 2001 (“9/11”) in de VS waarbij bijna 3.000 mensen om het leven kwamen.

In haar verklaring gepubliceerd op YouTube vestigt de presidentskandidaat bijzondere aandacht op de mogelijke betrokkenheid van Saoedi-Arabië:

Bijna 20 jaar zijn verstreken sinds de aanslagen van Al-Qaida op 11 september en het Amerikaanse volk heeft nog steeds geen toegang tot de waarheid over Saoedi-Arabië en die Al Qaida hielp bij het uitvoeren van deze dodelijke aanval.

Het was “absoluut onaanvaardbaar” dat “het onderzoek van onze regering in de betrokkenheid van Saoedi-Arabië” is afgeschermd tegen de families van 9/11 slachtoffers en het Amerikaanse volk, zei de 38-jarige.

Familieleden van gedode mensen en gewonden bij de aanslagen proberen al jaren Riyad voor de rechter te brengen. Ze beschuldigen Saoedi-Arabië van het financieren en anderszins ondersteunen van al-Qaida-leden die betrokken zijn bij de terroristische aanslag. Van de 19 officieel beschuldigde huurmoordenaars, komen er 15 uit het koninkrijk.

Lees ook:  De vieze rol van de VS in de verandering van het Latijns-Amerikaanse regime

“Van weinig praktisch belang” – 9/11 Onderzoeksrapport onthoudt Saoedische financiering

In het midden van het schandaal rond de Saoedische betrokkenheid staat een man genaamd Omar al-Bayoumi, die eerder door de FBI was geïdentificeerd als een Saoedische agent. Er wordt gezegd dat hij “toegang heeft gehad tot onbeperkte financiering uit Saoedi-Arabië”, volgens het eindverslag van 9/11 van het Amerikaanse Congres .

Al-Bayoumi zorgde voor 400.000 dollar voor de aankoop van een moskee in San Diego, die werd bezocht door islamitische extremisten. In de stad Californië heeft de vermeende agent Nawaf al-Hazmi en Khalid al-Mihdhar ook een appartement gegeven, de borgtocht gestort en vervolgens hun huur betaald, volgens de FBI-documenten .

De twee Saoedi’s kwamen in januari 2000 de Verenigde Staten binnen als de eerste van de 19 vermeende daders – ongehinderd, hoewel ze eerder door Amerikaanse inlichtingendiensten als al-Qaida-leden waren geïdentificeerd. Al-Bayoumi had hen ‘substantiële steun’ gegeven, aldus het congresrapport.

Al-Hazmi en al-Mihdhar worden beschouwd als leiders onder de 9/11 terroristen. Tegenover hen woonde Osama Bassnan, aan de Amerikaanse onderzoeker omschreven als “nauw verbonden” al-Bayoumis met “meervoudige” contacten met de Saoedische regering. Volgens het congresrapport was Bassnan een voorstander van Al-Qaida-leider Osama bin Laden, die verbonden was met de daders van 9/11.

De twee vermeende agenten Bassnan en al-Bayoumi ontvingen – bemiddeld via hun vrouwen – enkele tienduizenden dollars in contanten van de toenmalige Saoedische Amerikaanse ambassadeur Prins Bandar ibn Sultan, die later de Saoedische inlichtingendienst leidde. Of de fondsen werden gebruikt om de aanvallen te financieren, kan niet worden bewezen. De FBI constateerde echter dat de vrouw van Bassnan geen zorgdiensten verleende waarvoor de betalingen officieel waren gedaan.

Lees ook:  Trump zal niet beschuldigd worden

Prins Bandar ibn Sultan was op zijn beurt een goede vriend van de Amerikaanse president George W. Bush, die hem de bijnaam ‘Bandar Bush’ opleverde. Over de Saoedische ambassadeur staat op Wikipedia dat dit “vrijwel zelf-Amerikaans regeringslid was”.

Het eindrapport van de officiële onderzoekscommissie over de connectie van de vriend van de Amerikaanse president met de vermeende terroristen van 9/11 verliest geen woord. Hierin staat dat ambtenaren van een buitenlandse regering geen bewijs hebben gevonden van financiering door leden van Al Qaida in de Verenigde Staten. Dienovereenkomstig heeft de Commissie niet kunnen vaststellen waar de middelen vandaan kwamen voor de operatie 9/11, maar deze kwestie is volgens haar rapport slechts van weinig praktisch belang.

Gabbard onder vuur voor anti-oorlogshouding

Tulsi Gabbard is lid van het leger en een van de eerste vrouwen in het Amerikaanse congres om te vechten. De democraat biedt momenteel aan om zich kandidaat te stellen voor de presidentsverkiezingen in 2020.

Al jaren bekritiseert ze fel de Amerikaanse steun voor islamistische terroristische groeperingen in Syrië en is ze fundamenteel gekant tegen oorlogen voor regimeverandering.

Dus trad ze op in bepaalde Amerikaanse media, de beschuldiging van een Russische agent. Deze ongegronde complottheorie werd aangewakkerd door het Amerikaanse beveiligingsbedrijf New Knowledge, wiens bedrijfsmodel is gebaseerd op angst voor de vermeende Russische dreiging. Minder dan een jaar geleden had het bedrijf de senaatsverkiezingen in december 2017 in Alabama gemanipuleerd met een valse vlagoperatie door meer dan 1.000 nepaccounts van vermeende Russische bots op Twitter op te zetten om Moskou’s bemoeienis met de verkiezingen te claimen ,

Lees ook:  Wat is remdesivir, het eerste goedgekeurde medicijn tegen COVID-19 dat Trump wil vangen

Zelfs Hillary Clinton verspreidde een paar weken geleden de bewering dat Gabbard de “favoriet van de Russen” was. Het congreslid verwierp de aantijgingen en noemde Clinton ‘Queen of Warmongers’.Comments

comments