“Tricks of the Americans”: Assad twijfelt aan de dood van al-Baghdadis en trekt parallellen met Bin Laden

“Tricks of the Americans”: Assad twijfelt aan de dood van al-Baghdadis en trekt parallellen met Bin Laden

2 november 2019 0 Door Indignatie redactie

De verklaringen van Washington moeten op die manier niet worden geloofd, zei de Syrische president over de door de VS geleide moord op IS-leider al-Baghdadi. Zelfs als hij dood was, zou dat niets veranderen, zei Assad, omdat hij slechts een hulpmiddel van de Verenigde Staten was. Via RT

De Amerikaanse Special Forces-operatie, die naar verluidt IS-chef Abu Bakr al-Baghdadi heeft vermoord, liet meer vragen dan antwoorden achter, zei de Syrische president donderdag in een interview met de staatsmedia. De verklaringen van de Amerikanen moeten niet worden genomen tegen nominale waarde, zei Bashar al-Assad.

Damascus was op geen enkele manier betrokken bij de operatie, zei Assad, eraan toevoegend dat hij ook van de vermeende moord op de leider van de Islamitische Staat (IS) via de media had gehoord. De Amerikaanse president Donald Trump had in een verklaring bedankte zelfs in Syrië voor hun steun tijdens de operatie – naast Rusland, Turkije, Irak en de Koerdische krachten.

De opname van denkbeeldige deelnemers in de lijst van supporters van deze operatie zou hen volgens Assad geloofwaardigheid moeten geven, terwijl deze landen misschien gevleid zijn als “onderdeel van een” grote “operatie.

We hebben zo’n lof niet nodig. Wij zijn degenen die terrorisme bestrijden. We hebben geen relaties en geen contact met Amerikaanse instellingen.

Het luide eerbetoon van Washington aan zijn eigen acties, een foto van de ‘heldenhond’ die deelnam aan de inval en videobeelden die naar verluidt vanuit de luchtaanvallen waren, hebben geen overtuiging voor Assad of de operatie ‘daadwerkelijk heeft plaatsgevonden’ of niet. Bovendien doet de hele zaak verdacht veel denken aan de moord op Al Qaida-leider Osama Bin Laden in 2011, wiens lijk nooit door het publiek werd gezien en dat, net als de overblijfselen van al-Baghdadi, door de Amerikanen in zee werd verwijderd zou moeten.

Lees ook:  WAANZIN! MASKERLOOS! - 'GEWETENLOOS' - WESTVLEUGELUITBRAAK

Waarom werden de overblijfselen van al-Baghdadi niet getoond? Dit is hetzelfde scenario dat wordt toegepast op Bin Laden. Als ze verschillende voorwendsels maken om de overblijfselen niet te laten zien, moeten we ons herinneren hoe [voormalige Irakees] president Saddam Hussein werd gevangen genomen en hoe de hele operatie van A tot Z werd getoond; ze toonden foto’s en videoclips nadat ze hem hadden vastgelegd.

De moord op Saddams zonen is ook uitvoerig gedocumenteerd en op grote schaal gepubliceerd, voegde de Syrische president eraan toe, eraan toevoegend dat de Amerikanen om een ​​goede reden “alles zouden verbergen” – zowel in Bin Laden als al-Baghdadi.

Dat hoort bij de kneepjes van de Amerikanen. Daarom moeten we niet alles geloven wat ze zeggen, tenzij ze bewijs leveren. Amerikaanse politici zijn schuldig totdat hun onschuld is bewezen, niet andersom.

Zelfs als de IS-leider daadwerkelijk werd gedood en de terroristische groep uiteindelijk werd vernietigd, zou dat niets veranderen, zei Assad. De kern van het probleem – de Wahhabi-ideologie, die ‘meer dan twee eeuwen oud is’ – zou niet meteen verdwijnen. De radicale islamitische denkwijze en al-Baghdadi waren de hele tijd allemaal Amerikaanse hulpmiddelen, beweerde Assad, eraan toevoegend dat deze hulpmiddelen gemakkelijk elders konden worden gebruikt.

Ik denk dat het hele ding aan deze operatie een truc is. Baghdadi is opnieuw gemaakt onder een andere naam, een andere persoon, of de IS in zijn geheel kan worden hersteld als dat nodig is onder een andere naam, maar met dezelfde gedachte en hetzelfde doel. De regisseur van het hele scenario is hetzelfde, dat is de VS.Lees ook:  Donald Trump is gedoemd en hij weet het: maar zal hij uitgaan met een gejammer of een knal?

Comments

comments