Bisschop Gerard de Korte van het bisdom Den Bosch: Moslims zijn beter dan christenen met bidden

Bisschop Gerard de Korte van het bisdom Den Bosch: Moslims zijn beter dan christenen met bidden

3 november 2019 2 Door Indignatie redactie

Armzalige bisschop hanteert sneu rekenmodel voor gebed tot God, complimenteert moslims om bidfrequentie

Bisschop Gerard de Korte van het bisdom Den Bosch heeft het overduidelijk niet begrepen. Volgens hem kunnen christenen “enorm veel leren van moslims” omdat de moslims regelmatig bidden. De kerkelijk leider hanteert bij de vergelijking van zijn religie en de islam een rekenkundig model, waarin de frequentie van gebed zich zou moeten vertalen in bonuspunten voor de hemelpoort, via Algemeen Dagblad.

Bisschop De Korte heeft een punt als hij stelt dat bidden heilzaam kan zijn, maar waarom hij dan vervolgens met een rekenkundig model komt aanzetten en van het gebed een rekenkundige activiteit maakt die je moet ‘tellen’ is een raadsel. Het komt bijzonder kleingeestig over en dit soort personen is precies de reden waarom ik mij allerminst thuis voel bij de RK.

Wellicht hanteert de bisschop het rekenkundige model voor gebed zodat hij stiekem een complimentje kan geven aan de Nederlandse moslims, zo van “wat zijn jullie goed zeg, ik tel dat jullie wel vijf keer bellen, oh wat goed”.

In de bijbel wordt eigenlijk nergens geschreven over gebedspatronen die je zou moeten tellen en het is opmerkelijk dat zij die beweren christelijk te zijn voortdurend ideeën verspreiden die niet afkomstig zijn uit de Bijbel. Zouden ze het zelf ook door hebben? In de vergelijking van bisschop De Korte steekt hij een lofzang af voor de moslim die dagelijks telt hoe vaak hij bidt:

“Moslims bidden vijf keer per dag, geven aalmoezen aan mensen die arm zijn, gaan op bedevaart en vasten. Dat zijn allemaal elementen die ook in het christelijk geloof zijn terug te vinden. Klassiek hadden katholieken een ochtendgebed, een gebed voor het slapengaan en drie gebeden bij de maaltijden. Dat zijn er ook vijf.”

Wat zou het toch fijn zijn als er een katholiek leider zou zijn die uitgaat van eigen kracht en spreekt vóór eigen parochie. In plaats daarvan scheept het Algemeen Dagblad ons op met een bisschop die niet alleen een rekenkundig model hanteert voor het evalueren van iemands spiritueel leven, maar als in een reclamefolder van de Jehovah’s Getuigen spreekt over de merites van andere religies. Dan verkeer je echt in geestelijke armoede.

Lees ook:  VIER PAKISTANI MOSLIMS gearresteerd voor het vernielen van het gedenkteken voor de islamitische terroristische aanslagen in Barcelona

Het wachten is op reclameberichten van de islamitische imams die dan vervolgens de katholieke priesters complimenten geven vanwege hun zachtaardige relaties met kinderen.

Comments

comments