Prins nooitgenoeg Bernhard jr grote harteloze bevolking uitzuiger en fraudeur namens de koninklijke familie!

Prins nooitgenoeg Bernhard jr grote harteloze bevolking uitzuiger en fraudeur namens de koninklijke familie!

3 november 2019 1 Door Indignatie redactie

Prinsje nooitgenoeg Bernhard jr. is geen prins maar een lul en grote harteloze bevolking uitzuiger en fraudeur namens de koninklijke familie!

Prins Bernhard jr (die van die bril) blijkt (we hebben dit al eerder gemeld hier) een halsstarrige en leugenachtige huisjesmelker. Toen er publiciteit ontstond over het feit dat hij zoveel mogelijk geld probeerde te verdienen aan de woningschaarste in Amsterdam en dat hij daarbij regels overtrad zei hij eerst van niks te weten en daarna dat het allemaal geregeld was. Het Parool ontdekte dat dat beide leugens zijn.

Uit de stukken die de krant opvroeg blijkt dat de prins al op 19 juni 2017 een aangetekende brief kreeg van de gemeente, geadresseerd aan ‘Zijne Hoogheid Bernhard Lucas Emmanuel prins van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven’ met daarin de waarschuwing dat hij in overtreding is. Uit onderzoek van de gemeente, uitgevoerd in mei, bleek dat het huis ‘kamergewijs’ werd verhuurd aan zes personen, zonder vergunning. ‘U dient de hierboven beschreven overtreding ongedaan te maken,’ schrijft de gemeente.

De prins moest de verhuur staken of binnen twee weken de situatie legaliseren door een vergunning aan te vragen.

Hij deed geen van beide. Hij deed niets.

Verklaring van de prins: de brief heeft hem niet bereikt.
En tot ruim in 2018 deed de prins niks. Pas toen de gemeente een hoge dwangsom in het vooruitzicht stelde werd de kwestie volgens de voorschriften geregeld. Ook over deze publicatie zegt Bernard dat hij van de prins geen kwaad wist.

Gemeente sommeerde prins Bernhard en partners

De gemeente heeft vorig jaar een dwangsom opgelegd voor het overtreden van de regels bij de verhuur van een pand van prins Bernhard van Oranje en zijn zakenpartners.

Ook Tweede Kamerlid Wybren van Haga werd betrapt.

Maandenlang deden prins Bernhard en zijn zakenpartners alsof er weinig aan de hand was. In antwoord op vragen over overtreding van Amsterdamse regels bij de verhuur van hun huizen aan te grote groepen zeiden ze consequent dat ze daar niets van wisten.

De verhuur van hun vastgoed is uitbesteed. Daar gaan ze niet over. ‘Navraag leert dat voor zover wij weten dergelijke situaties zich niet voordoen,’ mailde zijn woordvoerder in november 2017, als reactie namens Bernhard en zijn consorten – Paul-Louis Napoleon Mol, Menno de Jong en Coen Groeneveld – op vragen van deze krant naar de verhuur van kamers aan de Admiraal de Ruijterweg aan te grote groepen, zonder vergunning.

Ook de leden van de Amsterdamse gemeenteraad kregen in november een mail van de woordvoerder waarin hij namens ‘de heer Van Oranje’ stelde dat er geen sprake was van constructies om de regels van de gemeente te omzeilen.

Zonder vergunning
Uit documenten die deze krant bij de gemeente heeft opgevraagd met een beroep op de Wet openbaarheid bestuur (WOB) komt een ander verhaal naar boven. Hieruit blijkt dat prins Bernhard al op 19 juni 2017 een aangetekende brief kreeg van de gemeente, geadresseerd aan ‘Zijne Hoogheid Bernhard Lucas Emmanuel prins van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven’ met daarin de waarschuwing dat hij in overtreding is.

Uit onderzoek van de gemeente, uitgevoerd in mei, bleek dat het huis ‘kamergewijs’ werd verhuurd aan zes personen, zonder vergunning. ‘U dient de hierboven beschreven overtreding ongedaan te maken,’ schrijft de gemeente.

De prins moest de verhuur staken of binnen twee weken de situatie legaliseren door een vergunning aan te vragen. ‘Zo’n aanvraag staat los van de geconstateerde overtreding en het voornemen een boete op te leggen.’ Ook De Jong en Groeneveld kregen in juni zo’n brief.

Hoe valt dit te rijmen met de ontkenning, vijf maanden na ontvangst van deze persoonlijke en aangetekende brief? De vrienden blijven bij hun standpunt; niet alleen de verhuur van de panden is uitbesteed, ook de afhandeling van de post. “Bernhard van Oranje was destijds (november 2017) zoals toen ook gemeld niet bekend met dergelijke situaties,” aldus zijn woordvoerder.

Lees ook:  Ivan Goloenov is weer op vrije voeten maar wie heeft hem dit geflikt?

Opkopen en ombouwen
Prins Bernhard, lid van de koninklijke familie en neef van de koning, is uitgegroeid tot een belangrijke vastgoedinvesteerder. Deze week kwam hij nog in het nieuws met de aankoop van het Mediapark in Hilversum met zijn bedrijf Pinnacle.

Hij zal het terrein, waar radio- en televisiestudio’s staan, ook gebruiken voor verhuur van kamers. Dat is zijn specialiteit: huizen en kantoren opkopen, ombouwen tot appartementen en die verhuren. Dat doet hij met zijn Amsterdamse bedrijf Pinnacle, dat meer dan driehonderd adressen bezit, maar ook met 102 adressen in Amsterdam die behoren tot zijn privébezit en dat van zijn zakenpartners.

Bij de verhuur van zijn Amsterdamse panden is hij gebonden aan regels die de gemeente heeft opgelegd. Bij verhuur aan meer dan twee personen die geen gezin vormen, is een vergunning nodig. Om zo’n vergunning te krijgen, moeten de kamers beschikken over goede geluidsisolatie, om burengerucht te voorkomen, en over een gemeenschappelijke ruimte, om ervoor te zorgen dat de veelal jonge huurders niet worden opgehokt.

In november schreef deze krant over de schending van de regels door deze groep vastgoedbeleggers. In december 2017 volgden opnieuw aangetekende brieven van de gemeente aan de vastgoedbeleggers over verhuur aan te grote groepen.

Omdat ze geen maatregelen namen om de situatie te legaliseren, volgde eerst een ‘voornemen’ tot een last tot dwangsom, een laatste waarschuwing. Die werd gevolgd door de last onder dwangsom voor de illegale verhuur van het pand, in bezit van de vastgoedvrienden, gericht aan Coen Groeneveld, die namens deze club optrad als verhuurder.

Pas eind mei 2018 verstrekte de gemeente vergunningen voor de panden.

Tijdlijn

10 mei 2017
Onderzoek gemeente naar verhuur door Bernhard en partners.

19 juni 2017
Aangetekende brieven van gemeente: u bent in overtreding en moet dit legaliseren.

13 november 2017
Nieuw onderzoek gemeente naar verhuur panden Bernhard en zakenpartners.

16 november 2017
Reactie namens Bernard van Oranje op publicaties in deze krant over verhuur aan te grote groepen: ‘Voor zover wij weten doen dergelijke situaties zich niet voor.’

22 november 2017
Mail namens prins aan gemeenteraad: berichtgeving klopt niet, geen constructies om regel­geving te omzeilen.

21 december 2017
Aangetekende brieven van gemeente: u bent in overtreding en moet dit legaliseren. Hierop volgt een voornemen van een last onder dwangsom en uiteindelijk een last onder dwangsom.

30 mei 2018
Vergunning voor de panden verstrekt.

Prins Bernhard de coolste prins van Nederland onze reet.

Prins Bernhard is helemaal geen prins, hij is een lul. Lul Bernhard. Een oervervelende, nare, egomane en narcistische man die te stom is zijn 3D-bril achter te laten als hij voor de 349ste keer The Big Short in de bioscoop heeft gezien. Lul Bernhard is een lul die er met zijn 349 pandjes in Amsterdam voor zorgt dat de hele godsganse woningjanboel overspannen is en normale mensen met normale banen en normale inkomens niet meer in de hoofdstad kunnen wonen, omdat lullen als Lul Bernhard overal schijt aan hebben en een hele dikke middelvinger in het gezicht van Jan met de pet proppen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenMensen betalen 50.000 euro teveel voor hun 50 fucking vierkante meter door de praktijken van lullen als Lul Bernhard, er zijn jarenlange wachtlijsten door de praktijken van lullen als Lul Bernhard, de zoektocht naar een huis duurt een eeuw door de praktijken van lullen als Lul Bernhard, studenten zitten met de handen in het haar door de praktijken van lullen als Lul Bernhard, er gaan relaties kapot door de praktijken van lullen als Lul Bernhard en, het ergste, er zijn mensen die maar in steden als Purmerend gaan wonen door de praktijken van lullen als Lul Bernhard.

Lees ook:  Trump verknoeit de uitrol van vaccins als een laatste F.CK YOU naar Amerika

Nou dat kan dan allemaal nog. Maar Lul Bernhard is een prins en een prins hoort de burger niet met blauw spuug in de bek te tuffen met zijn 349 pandjes in de hoofdstad. Het is al erg genoeg dat er überhaupt prinsen en prinsessen zijn die boven het volk verheven zijn, omdat ze toevallig van een bepaalde familie zijn en zo goed zijn in zwaaien en koekhappen. En als de gemeenteraad dan om opheldering vraagt over die 349 pandjes van je, Lul Bernhard, dan moet je niet gaan miepen dat je niet deskundig genoeg bent. Wat is dat voor een schijnheilig hypocriet gedrag joh? Met je 349 pandjes en je slappe e-mailtje naar de raad.

En dan nu de hele reden van dit stuk over Lul Bernhard, want al het bovenstaande wist u vanzelfsprekend al en iedere letter over die huisjesmelkende lul van een Lul Bernhard is eigenlijk zonde van de aanslagen op het toetsenbord. Maar Lul Bernhard werd dus door het AD gevraagd naar die 349 pandjes in de hoofdstad en wat hij er zelf eigenlijk van vindt dat hij zijn onderdanen overdwars in de kont naait. Nou dan slaat meneer de Lul Bernhard dicht hoor. “Ik ga er vandaag niet op in. Nee, sorry, ik ga er niet op in.” Ga je dan ooit nog wat zeggen over je pandjes, Lul Bernhard? “Nee.” And there you have it. Lul Bernhard is een egocentrische en hautaine lul die schijt heeft aan dit land en aan de inwoners van dit land, want Lul Bernhard denkt maar aan één ding: aan zichzelf.

Wie denkt prins Bernhard jr. wel dat hij is?

Profiel – Voluit heet hij Zijne Hoogheid Prins Bernhard van Oranje-Nassau van Vollenhoven (47). Maar de laatste tijd raken aanspreekvormen als pandjesprins, huisjesmelker, vastgoedbons of harteloze huisbaas ook in zwang.

Wel leuk toch, een prins die als hobby een beetje de huurbaas uithangt?

Leuk is niet het goede woord. Termen als gewiekst, geslepen en doortastend zijn beter op hun plaats. Ook de omschrijving hobby is wat ongelukkig gekozen voor bedrijvigheid waarmee de prins een slordige 4 miljoen per jaar binnenharkt en een eigen vermogen van bijna 17 miljoen euro heeft opgebouwd. Prins Bernhard jr. blijkt met 590 Nederlandse adressen – waar- van 349 in Amsterdam – een reus van een vast- goedmagnaat.

Oogst de neef van de koning veel ontzag met zijn nevenactiviteiten?

Allerminst. Momenteel ligt de pandjesprins zwaar onder vuur en wappert een heuse mediastorm zijn zorgvuldig gestileerde kapsel volledig in de war. Nieuws over het betalen van sleutel- geld, te veel bewoners op één adres, gedwongen uitgekochte huurders en hoge borgsommen beheersen de dagelijkse berichtgeving. De politiek bemoeit zich ermee, boze huurders beklagen zich en predikaten als huisjesmelker, specu- lant en gewetenloze vastgoedmagnaat worden zonder pardon op zijn koninklijke revers gespeld.

Wat moeten we weten over prins Bernhard jr.?

Kon eerder dit jaar een flink bedrag incasseren toen het familiekapitaal, dat grotendeels uit de erfenis van oma Juliana bestaat, werd verdeeld onder de vier prinsen. Zit sinds 2010 met twee zakenpartners in Pinnacle BV, een projectontwikkelaar van belang met onder andere huizen, appartementen, flats en winkelcentra. Lanceerde een plan om de Formule 1 naar Nederland te halen, maar dan wel naar zijn eigen circuit. Herstelde in 2015 van lymfeklierkanker en wordt al sinds 2002 behandeld aan de ziekte van Crohn. Heeft samen met prinses Annette drie kinderen.

Wat vindt prins Bernhard jr. van zichzelf ?

‘Ik kan helemaal niet schaatsen. Als we dat vroeger met mijn ouders en broers deden, stond ik altijd met mijn enkels op het ijs.’

Lees ook:  Pandemie bereidt ons niet voor op het onheil dat ons te wachten staat
‘Natuurlijk ben ik weleens bang’ – Pieter van Vollenhoven

PROF. MR. PIETER VAN VOLLENHOVEN vader ‘Wat ik wel aardig vind aan mijn vier zoons: iedereen wil graag onafhankelijk zijn. Ze hebben allen mooie carrières en doen hun best. Dat vind ik fantastisch. Of ik me extra zorgen maak omdat prins Bernhard en prins Pieter-Christiaan aan autoracen doen? Natuurlijk ben ik wel- eens bang, maar angst is een slechte raadgever. Kijk, mijn vak is risicomanagement. U moet niet vergeten dat die autosport niet risicoloos is. Ik moet u eerlijk zeggen dat ik er altijd wel enigszins gespannen over ben. Maar het is natuurlijk wel zo: de veiligheid bij die auto’s is enorm toegenomen. Toch blijft het soms haast onbegrijpelijk hoe je daar ongeschonden uit de strijd komt. Nee, zelf zou ik nóóit in zo’n auto stappen. Op een circuit gaan racen, dat is niks voor mij. Maar de jongens moeten gewoon hun gang kunnen gaan met wat hen boeit en bezighoudt. Ik ver- trouw erop dat ze er alles aan doen om risico’s zo klein mogelijk te houden.’

FLORIS MÜLLER woordvoerder Republikeins Genootschap ‘Het Republikeins Genootschap is tegen het bevoorde- len van mensen op basis van hun naam of afkomst. De vraag is of prins Bernhard van zijn naam pro teert. Ik denk het wel. Met het oneindige budget van het koninklijk familiekapitaal in je rug onderneemt het natuurlijk ook een stuk makkelijker. Maar als dat kapitaal is verkregen op kosten van de belastingbetaler omdat het is vrijgesteld van erfbelasting en vermogensbelasting, vind ik dat kwalijk. Een vastgoedondernemer die concurreert met geld van de belastingbetaler, dat lijkt mij vrij oneerlijk.’

KATRIEN DE KLEIN actiecomité Westerpark Groen ’Ons actiecomité keert zich tegen de bouwplannen in het Westerpark en de besluitvorming daarover. Ons grootste punt van kritiek is de toren at van 44 meter hoog die prins Bernhard jr. met zijn projectontwikkelbedrijf Pinnacle wil neerzetten op het parkeerterrein Kavel X. Wij vinden dat prins Bernhard zich wel wat socialer en koninklijker mag gedragen ten opzichte van de meer dan 3500 mensen die hun handtekening tegen het plan hebben gezet. Hij maakt al zoveel winst, waarom moet hij nóg meer winst maken ten koste van al dat groen? Hij doet me denken aan Rupsje Nooitgenoeg.’

TOM CORONEL snelle collega ‘Zijn idee om de Formule 1 naar Zandvoort te halen, vind ik briljant. De prins zou de kar kunnen trekken met zijn nanciële steun en goede contacten. Relaties, sponsors, politiek: hij is in staat alle partijen aan zijn kant te krijgen. Hij is een pure raceliefhebber en ik vind het echt de move van het jaar dat hij deze stap heeft gezet.’

DEBBY DAEMS ex-huurder ‘Ik heb een zwijgplicht gekregen. Sorry dat ik niets mag zeggen; mijn leven heeft hij in ieder geval flink verpest.’

‘Het is een irritant jochie, hij gaat over lijken’ – Margaret Woiski 

MARGARET WOISKI boze buurvrouw ‘Na 25 jaar werd mijn buurvrouw Debby Daems in 2012 door prins Bernhard jr. uit haar Amsterdamse snackbar gezet. Debby heeft zwijgplicht, maar ik niet! Het was klassenjustitie, want een pandeigenaar mag een huurder er alleen uitzetten als het voor eigen gebruik is. Het is nu een café. Debby was na zeven jaar verweer niet zo strijdbaar meer, mede doordat haar man overleed. Ze moest er zijn voor haar verdrietige kinderen, de jongste was vier. Ze was al eerder akkoord gegaan met een vervijfvoudiging van de huur, van 187 euro naar 1000 euro per maand. Daar moet je heel veel patatjes voor verkopen. Maar alsnog moest ze eruit, heel vies. Ik vind het schandalig hoe prins Bernhard en zijn bedrijf dit hebben aangepakt. Het interesseert hem niet hoeveel leed hij aanricht. Het is een irritant jochie, hij gaat over lijken. De hele buurt is nog steeds woedend.’Comments

comments