Aan democraten werd gevraagd voor wie ze zouden stemmen als Hillary Clinton de race zou ingaan …

Aan democraten werd gevraagd voor wie ze zouden stemmen als Hillary Clinton de race zou ingaan …

4 november 2019 0 Door Indignatie redactie

Als Hillary Clinton op dit moment de race voor de Democratische nominatie zou ingaan, hoe zou ze dat dan doen? Tot voor kort wisten we niet hoe kiezers zouden reageren als ze zich bij het drukke veld zou voegen. Ze heeft zeker een betere naamsbekendheid dan wie dan ook, maar veel Democraten lijken te geloven dat haar tijd is verstreken. Maar heeft het?

Er is de laatste weken veel gespeculeerd dat Clinton besluit de wereld te choqueren door voor de derde keer president te worden, en dit heeft een aantal grote stembureaus ertoe aangezet om kiezers hierover te vragen. Ik ga die resultaten met u delen in dit artikel, en ik denk dat u zeer verrast zult zijn door de cijfers.

Laten we het eerst hebben over de nieuwe peiling van Harvard Harris. Ze vroegen Democraten op wie ze zouden stemmen als Hillary Clinton, Michael Bloomberg en John Kerry allemaal zouden besluiten om aan de race deel te nemen, en Hillary Clinton was slechts één punt achter Joe Biden …

Aan de ondervraagden in de enquête eind oktober werd gevraagd: “Stel dat Hillary Clinton, Michael Bloomberg en John Kerry besluiten om aan de race deel te nemen, wie zou u steunen als kandidaat voor de president?”

Joe Biden kreeg de steun van 19 procent van de respondenten uit de Democraten. Clinton was in een goede tweede met 18 procent. Elizabeth Warren werd derde met 13 procent. John Kerry was op 8 procent, terwijl Bloomberg op 6 was.

Dus in wezen zou Clinton in dit scenario meteen mede-koploper worden met Joe Biden.

Maar uit dezelfde peiling bleek dat Biden een grote voorsprong heeft zonder een van die extra kandidaten in de race …

Met de race zoals het vandaag is, vindt de peiling dat 33 procent van de Democraten Biden zou ondersteunen in de primaire en Bernie Sanders op de tweede plaats met 18 procent. Warren komt op de derde plaats met 15 procent.

Wat deze peiling vindt, is dat als Clinton aan de race zou deelnemen, ongeveer de helft van de aanhangers van Biden hem zou laten vallen voor Hillary.

Deze nieuwe peiling moet bemoedigend zijn voor Biden, gezien zijn campagne de laatste tijd heeft rondgeschud , maar hij moet ook wanhopig hopen dat Clinton niet aan de race meedoet.

Lees ook:  Onderzoek: de geheime veroveringsstrategie van de politieke islam in Europa

Uit een andere enquête die onlangs voor Fox News werd gehouden , bleek dat 27 procent van de democratische kiezers Clinton zou steunen als ze meedeed aan de race, en dat zou haar zelfs aan de top zetten …

Zevenentwintig procent van de Democratische primaire kiezers zou zeker voor Clinton stemmen, waaronder een derde van degenen die Biden steunen en een kwart voor Warren.

De cijfers zijn rooskleuriger voor ex-first lady Michelle Obama: 50 procent zou zeker op haar stemmen, waaronder bijna 5 op 10 van Biden’s en 4 op 10 van Warren’s aanhangers.

Weinigen, 6 procent, zouden zeker voormalig burgemeester van New York, Michael Bloomberg, steunen.

Natuurlijk zouden Hillary Clinton en alle anderen die rennen geen gebed hebben als Michelle Obama besloot te rennen. Dit is iets waar ik vele maanden geleden voor heb gewaarschuwd en het is meer waar dan ooit vandaag.

Maar Michelle Obama heeft herhaaldelijk verklaard dat ze nooit president zal worden, en op dit punt ben ik geneigd haar te geloven.

Dus dat maakt Hillary Clinton de sterkste potentiële kandidaat die zich nog niet in het veld bevindt, en de mogelijkheid om te winnen moet haar verleidelijk zijn.

Voor Hillary is dit de laatste en laatste kans om haar diep beschadigde nalatenschap te herstellen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenAls haar politieke carrière hier eindigt, zal ze altijd worden herinnerd als de vrouw die verloor van Donald Trump. Ze blies een zeer winnende verkiezing in 2016, en ze opende de deur voor vier (of acht) jaar enorme pijn en angst voor de mensen aan de linkerkant.

Lees ook:  Democraatadvies voor 'bestrijding van online desinformatie' is gezond verstand begraven onder hypocrisie en censuur

Maar als ze opnieuw zou rennen en Trump zou verslaan in 2020, zou ze ‘de comeback-jongen’ worden, de eerste vrouwelijke president en de vrouw die Donald Trump neerhaalde rolden allemaal samen.

Als je Clinton was, zou je dan niet verleid worden door die kans?

Natuurlijk zou ze, als ze voor de tweede keer verloor van Trump, zo diep gehaat worden door links dat ze waarschijnlijk het land zou moeten verlaten, en het enige waar ze aan herinnerd zou worden in de geschiedenisboeken zouden haar twee verliezen aan Troef.

Dus het zou zeker een gok zijn.

En als ze een overstap gaat maken, moet ze dit snel doen, omdat de deadline voor het indienen van een aanvraag voor de primary in New Hampshire 15 november is …

Hoewel deze vierjaarlijkse traditie in New Hampshire meestal het script volgt, is er deze keer een kans voor enkele curveballs. Een van de belangrijkste vragen: zal Hillary Clinton – of zelfs Mike Bloomberg – de politieke wereld laten schrikken door op het laatste moment reizen te maken naar de Granietstaat tegen 15 november, de laatste dag om in te dienen?

Het is natuurlijk altijd mogelijk dat ze op een later tijdstip zou proberen binnen te komen, maar het zou moeilijker zijn.

En omdat het zo’n diep veld is, is er ook de mogelijkheid dat niemand genoeg afgevaardigden zal hebben om de nominatie te winnen tegen de tijd dat de conventie rondloopt, en Clinton kan op het laatste moment een “compromiskandidaat” worden. Maar een dergelijk scenario is uiterst twijfelachtig, en dus als Clinton dit echt wil, moet ze eerder in plaats van later stappen.

Lees ook:  Trump duwt Europa richting China en verliest zijn bondgenoten

Ooit leek het er zeker op dat Clinton niet zou vluchten, maar de afgelopen weken leek ze de deur open te laten. Het volgende komt van Fox News …

Clinton’s eigen opmerkingen en acties in de afgelopen weken zorgden voor de drukte, waardoor verhalen werden aangewakkerd dat ze mogelijk op deze late datum aan de nominatierace van haar partij zou kunnen deelnemen te midden van klachten van enkele insiders van de Democratische Partij die het huidige veld van kanshebbers te zwak of progressief vinden om de Republikeinse president aan te nemen Trump volgend jaar.

Maar kun je je voorstellen wat een remissie van Trump tegen Clinton zou doen met dit land?

We zijn al een diep, diep verdeelde natie, en zo’n rematch zou ons nog meer uit elkaar scheuren. Ik denk dat Emma Green heel goed heeft samengevat waar we zijn als natie toen ze het volgende schreef …

Volgens een groeiend aantal politicologisch onderzoek voelen Amerikanen grotendeels geen gedeeld gevoel van nationale identiteit meer. Democraten en republikeinen zien hun politieke tegenstanders als vijanden met volstrekt onbegrijpelijke overtuigingen en levensstijlen. Bij afzetting zien leden van de twee partijen de dingen radicaal anders, niet alleen omdat ze een ongelijksoortige politieke mening hebben, maar omdat ze een totaal verschillende visie hebben op hoe ze het leven moeten benaderen. De gemene beschuldiging die in aantocht is, kan de polarisatie in Amerika verder verergeren, waardoor Republikeinen, Democraten en iedereen daartussen nog achterdochtiger worden tegenover elkaar.

Hoewel ik het niet eens ben met de politiek van Emma Green, denk ik dat ze daar echt de spijker op de kop sloeg.

De Verenigde Staten zijn in mijn hele leven nog nooit zo verdeeld geweest als nu, en de bestaande verdeeldheid zal alleen maar dieper worden in het verkiezingsseizoen.Comments

comments