De stank van Trump zal de GOP-kandidaten nog jaren pijn doen


 2 total views,  2 views today

In de 2016 primaire GOP vernietigde Donald Trump de kansen van 16 Republikeinen om dat jaar tot president te worden gekozen. Het is een prestatie waar hij terecht trots op is en waar hij vaak over praat. Sinds zijn aantreden, heeft hij echter een nog meer verbazingwekkende prestatie behaald: Hij heeft de kansen van de scores van de Republikeinen om te worden verkozen tot president uitgewist.

Hoe heeft hij het gedaan? Door de Grand Old Party te veranderen in een cultus die hem aanbidt in plaats van een conservatief beleid te voeren. En uiteindelijk zullen degenen die hun wagen naar Trump hebben gelift met hem de klif af gaan wanneer hij onvermijdelijk crasht en brandt.

Dat is een reëel probleem voor Republikeinen, omdat de president absoluut de partijbank van opkomende politieke sterren ontruimt door hun blinde trouw te eisen. En zowat allemaal, met een paar opmerkelijke uitzonderingen, hebben de kans gemist om uit de Trump-trein te stappen voordat deze definitief van de rails verdwijnt.

Met andere woorden, wanneer de volledige omvang van Trump’s corruptie en onbekwaamheid bekend wordt, samen met de verwoestende impact op lange termijn van zijn presidentschap, iedereen die zo lang bij hem heeft gestaan ​​- in het licht van bewijs, leugens, criminaliteit en incompetentie – zal voor altijd worden aangetast.

Omdat op dit punt iedereen weet wie deze president echt is … nou ja, misschien niet de mensen die alleen hun nieuws van Fox krijgen , maar zij beslissen over Republikeinse voorverkiezingen en niet over algemene verkiezingen.

Neem bijvoorbeeld senator Marco Rubio (FL). Op papier lijkt hij een geweldige toekomstige presidentskandidaat voor de GOP. Slechts 48 jaar oud, hij is de senior senator van een grote swing staat. Hij is Spaans, charismatisch en heeft de juiste commissieopdrachten om hem buitenlands beleid en nationale veiligheid te geven. Maar dat alles is waardeloos omdat hij excuses blijft maken voor het meest grove gedrag van de president. Erger nog, in zijn geval, is dat Trump hem in de primary primary van 2016 heeft ontvoerd en Rubio nog steeds op hem afzuigt. De senator blijft het in beide richtingen proberen te krijgen, maar alleen kritiek op het Syrische besluit van de president zal hem niet doen lijken op iemand die het opneemt tegen Trump.

Staatssecretaris Mike Pompeo is een van de cabana-jongens van Trump. Hij studeerde eerst af in zijn klas op West Point, behaalde een diploma rechten aan Harvard en diende ook in het Congres en als CIA-directeur. Voor een Republikein is dat een droom-CV. Hij werd geboren in 1963 en was jong genoeg om te lopen in 2024. Maar, meer dan wie dan ook, is hij onlosmakelijk verbonden met de president. Of zoals een voormalige Amerikaanse ambassadeur het uitdrukte, Pompeo is “als een hittezoekende raket voor de kont van Trump .”

Er zijn er nog veel meer: ​​zoals Florida Gov. Ron DeSantis, een fervent voorstander van Trump. Of senator Ben Sasse (NE), die af en toe criticus van de president was, maar de afgelopen maanden heeft gezwegen. Trouwens, elke Republikein die momenteel in het Congres dient, kan net zo goed alle presidentiële ambities opscheppen die ze mogelijk hebben.

Een opvallende uitzondering is Nikki Haley, de voormalige gouverneur van South Carolina die effectief diende als VN-ambassadeur maar erin slaagde enige mate van integriteit te behouden. Het belangrijkste is dat ze vertrok voordat het te erg werd.

Ten slotte is de enige Republikein die is veel meer kans om president te worden als gevolg van onhandige obstructie Trump’s van justitie of zijn verzoek om hulp van buitenlandse regeringen is Mike Pence. Een religieuze ijveraar met een 18e-eeuwse mentaliteit over culturele kwesties, anders zou hij nooit een kans hebben gehad op het presidentschap. Nu is hij echter slechts 20 Republikeinse senatoren die het juiste doen om de topbaan te krijgen.

Het is duidelijk dat er lezers zijn die het niet eens zijn met dit redactioneel. Aan hen doen we het volgende aanbod: als een van de mensen die in deze kolom als niet-selecteerbaar worden genoemd president wordt, en u een van ons een afdruk van deze kolom aanbiedt, dan zal een van ons het ter plekke opeten.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord