Er komt een nationale opstand van de arbeiders in de VS die de media niet rapporteren

Er komt een nationale opstand van de arbeiders in de VS die de media niet rapporteren

4 november 2019 0 Door Indignatie redactie

Terwijl het nationale perskorps in de VS gefixeerd is op het komen en gaan van president Trump alsof het het enige verhaal is, stijgt de Amerikaanse arbeidersbeweging op, geïnformeerd door bijna een halve eeuw loononderdrukking mogelijk gemaakt door ongecontroleerde bedrijfszucht die onze economie heeft veranderd in een piramidespel waarbij alle rijkdom naar de top drijft .

Gedurende een generatie nadat Ronald Reagan de opvallende luchtverkeersleiders van het land had ontslagen , werden vakbonden geïntimideerd door te slaan. Die dagen zijn voorbij. Met onze politiek zo in beslag genomen door de bloedsport van partijdige zelfbehoud, blijven de feitelijke omstandigheden in het land achteruitgaan. Vandaar dat het aan georganiseerde arbeid valt om de laatste backstop te zijn tegen abjecte maatschappelijke achteruitgang.

Het is decennia geleden dat er zoveel tumult was op het gebied van de arbeid waarbij leraren staken in Oklahoma, Arizona , Los Angles en Denver. Vorige maand eindigde United Automobile Workers (UAW) een 40-daagse walkout tegen General Motors. En vorig jaar waren er meer stakingen dan er in 33 jaar waren geweest .

Vorige week kwamen 8.000 leden van de Transport Workers Union Local 100 voor het hoofdkantoor van het Metropolitan Transportation Agency in Lower Manhattan staan ​​en riepen: “Een volk verenigd, zal nooit worden verdeeld.”

In 18 maanden, de klok rond werken in een gevaarlijke ondergrondse milieu, ze herstelde een metro systeem dat de politici voor een generatie had verwaarloosd en liet vallen in een vervallen staat van verval. Maar hoewel het systeem tekenen van een rebound vertoonde, met verbeterde tijdige prestaties, wilde het management een lange lijst met concessies.

Het management was op zoek naar de werknemers om een ​​budgetkloof te helpen dichten die het gevolg is van het slechte beheer van het bureau, dat zoveel schuld heeft opgeleverd dat een op de vijf dollar die het systeem genereert, schuldendienst betaalt aan obligatiehouders voor leningen in het verleden.

Of het nu gaat om een ​​rode staat als West Virginia, waar leerkrachten die recht hebben op werk met succes een staking wonnen, of in Chicago waar leerkrachten 11 dagen op pad gingen, vakbondsleden zijn nu bereid iets in gevaar te brengen, niet alleen om hun eigen vooruitgang te bevorderen omstandigheden – maar die van hun gemeenschappen die te lang door het politieke systeem zijn verwaarloosd.

Lees ook:  Waarom de VS schuldig is aan de Coronavirus

Terwijl de bedrijfsnieuwsmedia graag meedoen aan de strijd om de lonen, bedenk dan dat de leraren in Chicago ook zouden gaan vechten voor kleinere klassen, meer verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en bibliothecarissen. Ze weten dat in onze winnaar de hele samenleving nemen, hun studenten, waarvan meer dan driekwart uit economisch worstelende gezinnen, veel meer ondersteuning nodig hebben dan ze hebben gekregen.

Wat drijft deze strijdbaarheid?

Sinds de jaren zeventig , terwijl de productiviteit toenam, daalden of stagneerden de lonen doordat de verdiencapaciteit werd vervangen door de schuldenlast van huishoudens en consumenten. Het percentage Amerikanen in een vakbond daalde. Terwijl werknemers steeds meer moeite hadden om rond te komen, gingen bedrijven vooraf aan steeds groter worden, dankzij een Amerikaanse belastingwetgeving die hen subsidieerde om hun activiteiten naar het buitenland te verplaatsen en vervolgens hun winst kon verbergen op plaatsen zoals de Kaaimaneilanden.

Congresleden, van beide politieke partijen keken de andere kant op, werden beloond met honderden miljoenen campagnegeld en vonden vaak dat ze aan het werk gingen om te lobbyen voor dezelfde commerciële belangen die hun campagnes onderschreven.

Bijna 20 jaar in de 21e eeuw zijn we een land waar de gemiddelde levensverwachting drie jaar achter elkaar is gedaald , waar ernstig geesteszieken worden achtergelaten om door de straten te wandelen of in onze openbare bibliotheken te zitten , terwijl   naar schatting 1 op 9 Amerikanen   zijn voedselonzeker, ongeveer 37 miljoen Amerikanen, waaronder meer dan 11 miljoen kinderen.

In New York City, dat zichzelf als progressief beschouwt, wonen voor het vierde jaar op rij meer dan 100.000 kinderen, een op de tien, in een opvang voor daklozen of verdubbeld in tijdelijke huisvesting. Volgens het New York State Department of Education leven 34.000 kinderen in opvangcentra, terwijl 73.740 in noodgevallen verdubbeld wonen.

Het was dit soort gestage verslechtering van onze nationale omstandigheid dat Trump in 2016 uitbuitte. In de jaren sinds zijn verkiezing is de vermogensconcentratie voortgezet en is de inkomenskloof groter geworden.

Het is dus de moeite waard geworden om boven het gewicht uit te stijgen namens het Amerikaanse volk dat op drift is geraakt door een politiek systeem dat gevangen zit in de zakelijke belangen.

Lees ook:  Politieagenten dood door coronavirus in Amerikaanse steden ... wat zal er gebeuren als de wetshandhaving niet kan functioneren?

Comments

comments