Is het einde van Merkel en de CDU inzicht?

Is het einde van Merkel en de CDU inzicht?

4 november 2019 0 Door Indignatie redactie

Het belang van de verkiezingsresultaten afgelopen weekend in Thüringen is moeilijk te overschatten. De volledige ineenstorting van de twee centristische partijen daar, de CDU van Angela Merkel en de sociaal-democraten (SPD), ziet eruit als een voorbode van wat daarna komt in de Duitse politiek.

Een meerderheid in Thüringen, geregeerd door de CDU sinds de vroege jaren 1990 tot 2014, toen Die Linke het overnam met de sociaal-democraten en de Groenen, stemde net tegen de centrist, Merkelist, grote coalitie die voor niets anders staat dan globalisme en nauwere EU-integratie.

Die Linke en Alternative for Germany (AfD) behaalden meer dan 54% van de totale stemmen. Die Linke, het overblijfsel van de Oost-Duitse Communistische Partij, en AfD, het nieuwe gezicht van anti-immigratie en fiscaal verantwoordelijke Duitsers, namen de eerste en tweede plaats voor de CDU van Merkel.

thuringen

(bron Wikipedia via   Thüringer Landesamt für Statistik )

Waar Die Linke in 2014 een regering zou kunnen vormen met de SPD en de Groenen, kunnen ze dat nu niet, met 4 zetels minder dan de meerderheid, en de Groenen overtroffen nauwelijks de 5% -drempel voor vertegenwoordiging. Als ze dat niet hadden gedaan, zou de coalitierekening onoplosbaar zijn.

Het is net zo slecht voor Merkel en de CDU als ze categorisch weigeren om in welke hoedanigheid dan ook met AfD samen te werken. Er is dus geen gemakkelijke weg naar een regering in Thüringen. Het pad is net zo slecht in Brandenburg, dat in september heeft gestemd.

In beide gevallen zullen massieve coalities in kartelstijl nodig zijn, vier partijen, om een ​​meerderheid in elkaar te zetten, omdat allen hebben geweigerd zich met AfD bezig te houden. Nedersaksen zal waarschijnlijk zijn huidige coalitie behouden tussen de CDU van Merkel, de SPD en de Groenen na hun verkiezing vorige maand.

Deze resultaten benadrukken allemaal waar het in Duitsland naar toe gaat, namelijk tegen het doen van beloften aan iedereen en uiteindelijk ervan afzien, wat de erfenis van Merkel is. Zoals Alexander Mercouris onlangs in The Duran opmerkte, is het werkingsprincipe van Merkel er een om de status quo te behouden, ongeacht de echte veranderingen die om haar heen plaatsvinden.

Dat heeft een metastabiele omgeving gecreëerd die eruit ziet alsof hij nooit verliest aan het oppervlak, maar wankelt bij het instorten bij elke nieuwe ontwikkeling.

Ze heeft dit gedaan bij elke belangrijke beleidsbeslissing van de afgelopen vijf jaar en probeerde wanhopig het Europese project op het smalle pad vooruit te houden. Maar door te proberen de dingen te houden zoals ze zijn, heeft ze de dingen thuis naar de hel laten gaan.

En het kan eindelijk tijd zijn dat Angela Merkel het politieke toneel verlaat.

De staatsverkiezingen dit najaar in Duitsland waren niets minder dan een ramp voor Merkel. Denk terug aan de herfst van 2017 en hoe moeilijk het voor haar was om een ​​coalitie samen te stellen.  Ik riep vroegtijdig voor het einde van Merkelism . De problemen waarmee ze nu wordt geconfronteerd, waren toen net zo acuut. maar ze koos ervoor om ze op papier te zetten met nog een rampzalige coalitie met de sociaal-democraten.

Het enige dat ik toen kreeg, was hun instorting. Ze bevonden zich toen in vrije val en dit is tot op de dag van vandaag gebleven, waar ze slechts 8% van de stemmen in Thüringen haalden. Ze verloren hun meerderheid in het bolwerk van Rijnland-Westfalen in 2017 en dat was uw voorbode van slecht nieuws op nationaal niveau later dat jaar.

Wat duidelijk is, is dat politieke opvattingen over de toekomst van Duitsland verharden voor wat Merkel heeft verkocht en dat dit in de nabije toekomst tot een hoogtepunt zal komen.

De SPD heeft een partijcongres in december en met deze verkiezingsresultaten samen met de verkiezingen op nationaal niveau waarbij de Groenen dramatisch stijgen, zit Merkel een zombiebondsdag voor die niet beter de populaire mening in Duitsland vertegenwoordigt dan de parlementen in Italië en het Verenigd Koninkrijk Doen.

Lees ook:  De grote oorlog tussen Israël en haar vijanden kan al op 1 juli beginnen

En in het VK kostte het enorme inspanningen van Boris Johnson om eindelijk een algemene verkiezing te krijgen door het miasma van zuigen, dat is de Britse en Europese politieke klasse, die niet meer een echte Brexit willen zien dan fatsoenlijke mensen Hillary Clinton willen zien als VS President.

De SPD wilde in 2017 niet meer deelnemen aan een coalitie met Merkel en na Thuringia is er alle verwachting dat ze de associatie met haar voor eens en voor altijd zullen beëindigen. En een algemene verkiezing kan niet ver achterblijven. Het probleem met deze manier van denken is helaas dat er geen honger is naar nieuwe verkiezingen in Duitsland.

Ze zijn gewoon niet gewend aan dit soort politieke onrust.

Bovendien wil niemand in de Eurocratische klasse Merkel het podium zien verlaten in een abjecte nederlaag. Er zal dus een enorme druk worden uitgeoefend op SPD-leiderschap om bij Merkel te blijven, net zoals het eind 2017 op hen werd toegepast om de coalitie te vormen.

Maar nu Duitsland in een recessie komt, heeft Merkel al aangegeven dat als ze terug moet naar de peilingen, ze klaar is om een ​​deal te sluiten met de Groenen met haar recente concessies voor duurzame energieprojecten en meer slokjes voor hen.

De huidige peilingen hebben de Groenen echter een nadeel, omdat ze tijdens de Europese verkiezingen een piek bereikten van 25% en nu peilen naar 22%. En nogmaals, ze zijn, net als AfD, regionaal machtiger dan op nationaal niveau.

Ondertussen is de SPD op nationaal niveau in een paardenrace met AfD op ongeveer 14%. Hoe langer de SPD onder het magische niveau van 16% blijft, hoe groter de kans dat ze in volledige irrelevantie wegzakken zoals ze in Thüringen hebben.

Dus als de SPD de stekker uit de coalitie trekt, zullen de resultaten van een verkiezing begin 2020 waarschijnlijk niet meer overtuigend zijn dan de vorige. Meer waarschijnlijk dan een verkiezing, zal Merkel gewoon aftreden als leider van de CDU en de coalitie zal proberen te strompelen tot 2021.

Maar de realiteit is dat het wereldwijde financiële systeem op het puntje van een afgrond staat. Centrale banken zoals de Fed en de ECB raken in paniek voor grote liquiditeitsbewegingen voordat echte bedreigingen de krantenkoppen hebben gehaald.

En waarom is dat, tenzij dingen echt veel erger zijn dan iemand bereid is toe te geven. Hoe lang duurt het voordat een Deutsche Bank instort?

Het enige waar we nu op wachten is een katalysator. De EU moet hun machtsverandering soepel beheren om markten gerust te stellen. Maar de tekenen van een groot probleem zijn overal. Het enige dat nodig is, is een vonk.

Omdat alle drie van deze staatsverkiezingen de enorme kloof benadrukken tussen wat West- en Oost-Duitsers waren tijdens de Koude Oorlog. En die functionele splitsing in het politieke denken wordt alleen maar erger totdat het wordt uitgedrukt door de regerende regering.

En als Merkel dat op een gegeven moment in de weg blijft staan, zal ze worden overreden door de kracht van de geschiedenis.

Zowel Die Linke als AfD delen belangrijke fundamentele kritiek op de EU en op het buitenlands beleid van Merkel. Beide worden ondersteund door kiezers die een groot voorstander zijn van de terugtrekking van Amerikaanse troepen uit hun land. En beide zijn in grote lijnen gekant tegen Merkels stemrechtloze kiezers via haar massale immigratiebeleid.

Bovendien willen beide partijen de betrekkingen met Rusland normaliseren. En met de voltooiing van de Nordstream 2-pijpleiding en de aanvaarding door Oekraïne van de “Steinmeyer-formule” voor het oplossen van conflicten in de Donbass, neemt de politieke druk toe tot een einde aan de EU-sancties, aangezien Merkel de persoon is die het meest toegewijd is om deze te handhaven totdat deze voorwaarden leerde kennen.

Om zichzelf op de korte termijn te redden, moet je haar beloven de sancties op te heffen om haar definitieve ondergang te voorkomen. Dit wordt nu ergens in 2020 gepland.

En hoewel we nooit het soort Euroskeptische alliantie tussen AfD en Die Linke zullen zien zoals we vorig jaar in Italië zagen, terwijl de economische omstandigheden in Duitsland verslechteren en Merkel er terecht de schuld van wordt gegeven, zijn deze gebieden van beleidsovereenkomst het toneel voor een uit elkaar scheuren in de naden van het Duitse politieke weefsel.

Lees ook:  CNN Bondgenoten nu met Trump en hopen op oorlog

Comments

comments