Pact met de duivel: Soros en de financiële oligarchie willen Groenen aan de macht helpen in Europa

Pact met de duivel: Soros en de financiële oligarchie willen Groenen aan de macht helpen in Europa

4 november 2019 0 Door Indignatie redactie

De Amerikaanse miljardair en oprichter van hedgefondsen, George Soros, staat erom bekend zich te bemoeien met staatszaken, zij het door “bevordering van de democratie” en sponsoring van kleurrevoluties in Oost-Europa of door financiering van asiel-ngo’s via zijn zogenaamde Open Society Foundation . Nu heeft de mega-speculant ook commentaar gegeven op de komende Europese verkiezingen – en laat zien welke politieke krachten het grote geld zijn.

George Soros maakt zich zorgen over het Europa. Hij vreest zelfs dat de Europese Unie hetzelfde lot kan ondergaan als de voormalige USSR. In een recent gastbericht op de website van het mediasetwerk van Project Syndicate, gecofinancierd door zijn Open Society Institute, citeert hij letterlijk deze opmerkelijk opvallende vergelijking door te zeggen: “Mensen in Europa moeten wakker worden voordat het te laat is. Zo niet, dan zal de Europese Unie het pad van de Sovjetunie van 1991 volgen. “

Populisten: “Anti-Europeanen”

Soros blijkt natuurlijk de zogenaamde populistische zondebok te zijn die de laatste jaren in veel landen in opkomst is en de conventionele partijsystemen in Europa heeft opgeschroefd. Hij noemt deze EU- en immigratiekritieke strijdkrachten ‘anti-Europees’ en voorspelt een succes bij de komende Europese verkiezingen, omdat ze een ‘concurrentievoordeel’ zouden hebben.

“Hier zijn verschillende redenen voor, waaronder het achterhaalde partijsysteem dat in de meeste Europese landen voorkomt, de praktische onmogelijkheid om verdragen te wijzigen en het ontbreken van juridische instrumenten om lidstaten te disciplineren die de beginselen schenden waarop de Europese Unie is gegrondvest.”

Lees ook:  Europees Hof voor de rechten van de mens: Verzoek om onafhankelijkheid van Soros

Een dergelijk verouderd partijsysteem ziet de invloedrijke investeerder onder andere in het Brexit- land Groot-Brittannië, in Italië, waar de vijfsterrenbeweging regeerde met de Lega, en in Duitsland, waar het alternatief voor Duitsland in de afgelopen jaren landelijk werd gevestigd als een nieuwe kracht heeft. De partijstructuur in deze staten is nog steeds gebaseerd op de conflictlijnen van de negentiende en twintigste eeuw, zoals het conflict tussen kapitaal en arbeid, en belemmert degenen die “de waarden waarop de EU is gegrondvest willen behouden” en tegelijkertijd helpen “Die deze waarden willen vervangen door iets radicaal anders”.

Tegelijkertijd heeft Soros ook een nieuw fundamenteel antagonisme waaraan het huidige politieke systeem zich moet aanpassen: het onderscheid tussen “anti-Europese” en “pro-Europese” partijen. Met andere woorden, tussen partijen die sceptisch en vijandig staan ​​tegenover de realiserende EU en degenen die volledig op koers zijn voor Brussel en, indien mogelijk , streven naar verdere EU-integratie, een verdere ontbinding van natiestaten .

Groenen: “Alleen consequent pro-Europese partij”

In Duitsland bankiert de man die hele economieën heeft verwoest met zijn valutaspecificaties op de Groenen! De “enige consequent pro-Europese partij in het land”, zoals hij het noemt. Het VK daarentegen ziet het al verloren van het EU-model, terwijl in Italië, voor zover mogelijk, een consistente “pro-Europese” beweging moet ontstaan ​​om de zogenaamde populisten te trotseren.

Desondanks ziet Soros nog steeds een sprankje hoop: “Ze probeert echter een uniforme pro-Europese lijst te organiseren. Een soortgelijke reorganisatie van partijsystemen vindt plaats in Frankrijk, Polen, Zweden en waarschijnlijk elders. “Aan het einde van zijn tekst zet de vermeende vriend van Europa zelfs zijn helm op en schrijft:” De eerste stap om Europa te beschermen tegen zijn interne en externe vijanden ‘is het herkennen van de omvang van de dreiging die ze vertegenwoordigen.’

De tweede stap moet zijn: “de slapende pro-Europese meerderheid wekken en mobiliseren om de waarden te verdedigen waarop de EU is gegrondvest.” Anders zou de droom van een verenigd Europa een nachtmerrie van de 21ste eeuw kunnen worden “.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.
Lees ook:  'DE EURO IS UITGEWERKT' DE MAKER VAN DE VALUTA ZEGT DAT HET BINNENKORT ZAL INSTORTEN EN DE EU ZAL VERNIETIGEN


Comments

comments