Trump betrapt op ‘belachelijke’ leugen

Trump betrapt op ‘belachelijke’ leugen

4 november 2019 0 Door Indignatie redactie

Trump betrapt op ‘belachelijke’ leugen tegen Britse familie van 19-jarige gedood door de vrouw van de Amerikaanse functionaris

President Donald Trump vertelde vorige week aan zijn politieke bondgenoot Nigel Farage dat naamloze advocaten schuldig waren aan een afgebroken ontmoeting tussen de vrouw van een Amerikaanse diplomaat en de familie van een Britse tiener die ze vermoordde tijdens het rijden aan de verkeerde kant van de weg.

Een woordvoerder van de familie vertelt nu echter aan Daniel Dale van CNN dat de poging van Trump om advocaten de schuld te geven aan de mislukte ontmoetingspoging niets meer is dan een ‘leugen’.

Vorige maand trok Trump de krantenkoppen toen hij de familie van de overleden Britse tiener Harry Dunn uitnodigde om Anne Sacoolas te ontmoeten, de vrouw van een Amerikaanse functionaris die de motorfiets van de 19-jarige afgelopen augustus fataal sloeg. De woordvoerder van de familie Dunn vertelt Dale nu dat ze zich zelfstandig terugtrokken uit de vergadering en dat geen advocaten bij die beslissing betrokken waren

“Dunn-woordvoerder Seiger zegt dat een assistent van het Witte Huis hem heeft gebeld en de familie heeft gevraagd een ‘senior regeringsfunctionaris’ te ontmoeten die Trump bleek te zijn,” meldt Dale. “In de trein vanuit New York, zegt Seiger, spraken ze over hoe Sacoolas daar misschien zou zijn, maar dachten dat het idee ‘belachelijk’ was. Seiger beschreef Trump’s poging om een ​​bijeenkomst te bemannen als een hinderlaag – Trump verraste hen door hen te vertellen dat Sacoolas in de volgende kamer was. Seiger zei dat hij naar de ouders van Dunn keek, “die doodsbang waren”, en vertelde Trump nee, dit was niet de tijd of plaats voor een ontmoeting. ”

Lees ook:  Trump, Clinton Show Rusland Hoe echt te interfereren

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees hieronder de hele tweetstorm van Dale.

Daniel Dale on Twitter

Dunn spokesman Seiger says a White House aide called him and asked the family to come meet with a “senior government official” who turned out to be Trump. On the train from NY, Seiger says, they talked about how maybe Sacoolas would be there, but thought the idea was “ludicrous.

Daniel Dale on Twitter

Seiger described Trump’s attempt to broker a meeting as an ambush — Trump surprised them by telling them that Sacoolas was in the next room. Seiger said he looked at Dunn’s parents, “who were terrified,” and told Trump no, this wasn’t the time or place for a meeting.

 Comments

comments