Duitse migratieonderzoeker verwacht immigrantenaandeel van 40 procent


Volgens de Berlijnse migratieonderzoeker Herbert Brücker zal het aandeel burgers met buitenlandse wortels in Duitsland tegen 2040 stijgen tot meer dan 40.

“Duitsland wordt kleurrijker. Momenteel heeft ongeveer een kwart van de mensen in Duitsland een migratieachtergrond. Over 20 jaar zal het minstens 35 procent zijn, maar het kan ook meer dan 40 procent zijn, ”vertelde hij het Duitse dagblad Die Welt .

Frankfurt am Main is een goed voorbeeld van deze ontwikkeling, zei hij. “Elke tweede persoon daar heeft een migrantenachtergrond. In Berlijn is dat ongeveer 35 procent. Wat we vandaag in de grote steden zien, is normaal voor het hele land. ‘

Maar Brücker waarschuwde voor een verkeerd beeld van de ontwikkeling en zei dat er geen minderheid Duitsers zal zijn tegen de meerderheid van de immigranten. De Duitsers zouden altijd veruit de grootste groep zijn, omdat de migranten op zichzelf een “kleurrijke” groep zijn.

Met betrekking tot arbeidsmigratie pleitte de directeur van het Departement Economisch Migratie- en Integratieonderzoek aan de Humboldt University voor een gemeenschappelijke Europese oplossing. “We hebben een gemeenschappelijke interne markt en een gemeenschappelijke arbeidsmarkt, dus dat is inderdaad de kwestie.”

Duitsland zou in de toekomst aan zijn arbeidsbehoeften kunnen voldoen door immigranten uit de Westelijke Balkan of Oekraïne te importeren. “Vanwege de relatief jonge bevolking is ook het Midden-Oosten relevant.”

Bosnië heeft ondertussen een toename van het aantal migranten uit het Midden-Oosten en Azië gezien sinds de nabijgelegen EU-leden Hongarije, Slovenië en Kroatië hun grenzen verzegelden voor mensen zonder papieren. Vanaf 2018 was ongeveer 35 procent van de migranten in het grootste kamp Pakistanen, 20 procent was Afghaan en 20 procent beweerde uit Syrië te komen, hoewel een officiële twijfel daarover twijfelde.

Gabor Stankovic van het European Migrant Smuggling Centre zei dat de Balkan-migratieroute nog steeds een “hete aardappel” was voor de EU, en voegde eraan toe dat “migraties geen probleem zijn van één land, maar de hele EU”. De druk in de media neemt toe tegen het sluiten van grenzen.

Volgens het Organised Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) zijn sinds januari 2019 meer dan 20.000 migranten en asielzoekers in Bosnië aangekomen, maar de staat heeft de nieuwkomers onvoldoende onderdak, voedsel en medische hulp geboden.

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) heeft gewaarschuwd voor een “zich snel ontwikkelende humanitaire noodsituatie” in één migrantenkamp nabij de grens met Kroatië en “gewelddadige en onwettige” pushbacks uit Kroatië.

Het tentenkamp in Vučjak is naar verluidt overvol met 700 migranten die zonder stromend water, elektriciteit of medische zorg leven. Op 16 oktober bracht de politie nog ongeveer 1.700 mensen over naar het kamp vanuit Bihać, de grootste stad in het gebied.

Human Right’s Watch en IOM hebben Bosnië en Herzegovina gevraagd het kamp onmiddellijk te sluiten met “onmenselijke omstandigheden”.

Maar de minister van Veiligheid voor Bosnië en Herzegovina Dragan Mektic zei tijdens een persconferentie op woensdag dat ondanks de goede deal van buurlanden met de kwestie van de migrantencrisis, BiH een op consensus gebaseerde en op coördinatie gebaseerde staat is.

“In deze buurlanden zijn er gecentraliseerde instanties die deze crisis aanpakken, beslissingen nemen en deze op elk niveau respecteren. Ik wilde tot nu toe niet over sommige dingen praten, maar ik wil alleen wijzen op het feit dat, aangezien BiH gereguleerd is, we niet echt in staat zijn om met een ernstige crisis om te gaan, ”zei Mektic.

Sinds augustus 2018 zijn slechts 34 migranten aan de Duits-Oostenrijkse grens afgewezen en teruggestuurd naar Griekenland. Twee asielzoekers werden in de afgelopen 14 maanden ook teruggestuurd naar Spanje. Dit werd onthuld in een reactie van de federale regering op een verzoek van de linkse partij, dat werd gepubliceerd in de Süddeutsche Zeitung .

Vorig jaar onderhandelde Duitsland overeenkomsten met Griekenland en Spanje, waardoor vluchtelingen die al asiel hebben aangevraagd in een van de landen, onmiddellijk kunnen worden teruggestuurd als ze aan de Duitse grens worden tegengehouden. Volgens de Dublin-overeenkomst moeten vluchtelingen asiel aanvragen in het land dat ze voor het eerst op EU-grondgebied zijn binnengekomen.

De binnenlandse woordvoerster van de linkse partij, Ulla Jelpke, beschuldigde de Duitse regering van het overtreden van de wet. De repatriëringen zijn niet verenigbaar met de Europese wetgeving en “helemaal niet toegestaan”. Het ministerie van Binnenlandse Zaken daarentegen ziet de overeenkomsten als een “duidelijk signaal tegen de acceptatie van ongecontroleerde illegale secundaire bewegingen”.

Van eind september 2015 tot eind juni 2019 stopte de federale politie ongeveer 46.000 mensen aan de Duits-Oostenrijkse grens. In dezelfde periode werden ongeveer 35.000 mensen de toegang geweigerd.

Het is echter niet duidelijk waar de meeste illegale grensovergangen plaatsvinden, volgens de federale overheid.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord