Greta Thunberg heeft een lift nodig over de Atlantische Oceaan nadat de klimaattop vanuit Chili naar Spanje is verhuisd

Greta Thunberg heeft een lift nodig over de Atlantische Oceaan nadat de klimaattop vanuit Chili naar Spanje is verhuisd

5 november 2019 2 Door Indignatie redactie

Greta Thunberg, de Zweedse klimaatactivist, heeft hulp nodig om terug te keren naar Europa na de verhuizing van de COP25 van Chili naar Spanje

Thunberg tweette dat ze nu behoefte had aan een rit over de Atlantische Oceaan naar Spanje nadat de COP25 klimaattop op het laatste moment van locatie was veranderd van Santiago naar Madrid.

Greta Thunberg on Twitter

As #COP25 has officially been moved from Santiago to Madrid I’ll need some help. It turns out I’ve traveled half around the world, the wrong way:) Now I need to find a way to cross the Atlantic in November… If anyone could help me find transport I would be so grateful.

The Guardian meldt: Thunberg, die weigert te vliegen vanwege de CO2-uitstoot, reisde per boot, trein en elektrische auto toen de nieuwe locatie werd aangekondigd.

“Het blijkt dat ik de halve wereld rond ben gereisd, op de verkeerde manier :)) … Als iemand me kon helpen vervoer te vinden, zou ik zo dankbaar zijn,” tweette ze uit Los Angeles.

Thunberg arriveerde in augustus voor de VN-klimaattop in augustus na een 14-daagse  reis over de Atlantische Oceaan  in een zeilboot. Sindsdien reist ze per trein en een elektrische auto geleend van Arnold Schwarzenegger.

Ze haalde de krantenkoppen voor haar  brandende toespraak op de top , waar ze de wereldleiders uitschreeuwde voor hun nietsdoen over de klimaatsituatie. “Dit is helemaal verkeerd,” zei ze. ‘Ik zou hier niet moeten zijn. Ik zou weer op school aan de andere kant van de oceaan moeten zijn.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Europa schort het gebruik van het AstraZeneca Corona-vaccin op: Denemarken zwijgt over het gebruik van Sputnik V

“Toch komen jullie allemaal naar ons jonge mensen voor hoop. Hoe durf je. Je hebt mijn dromen en mijn jeugd gestolen met je lege woorden. En toch ben ik een van de gelukkigen. ‘

De VN kondigden vrijdag aan dat  Spanje de COP25 van volgende maand zou organiseren , nadat Chili de plannen om het te houden had opgegeven vanwege dodelijke anti-regeringsprotesten. Er werden ongeveer 25.000 afgevaardigden verwacht om naar Santiago te reizen voor het evenement.

Harjeet Singh, van de milieugroep ActionAid International, zei dat het verplaatsen van de top van Chili naar Spanje met een opzegtermijn van slechts vier weken “echte belemmeringen voor deelname vormt” voor  afgevaardigden van het zuidelijk halfrond .

“Hotels in Madrid zijn al vol. Last-minute vluchten zijn duur. Visa kunnen op korte termijn moeilijk te verkrijgen zijn. Deze plotselinge beslissing zal waarschijnlijk de machtsverhoudingen verschuiven naar de rijkere landen in het noorden van de wereld, ‘voegde hij eraan toe.

Het is de tweede keer dat VN-autoriteiten moeten opschieten om een ​​nieuwe ontmoetingsplaats te vinden. Oorspronkelijk verwelkomde Brazilië de bijeenkomst en trok zich terug nadat de rechtse president Jair Bolsonaro in januari aantrad.

De reacties op het pleidooi van Thunberg voor transport op sociale media waren voorspelbaar gemengd, variërend van meerdere ondersteuningsaanbiedingen tot suggesties die ze naar school zou moeten halen om meer te weten te komen over vliegreizen.Lees ook:  NASA-afbeeldingen laten zien dat Afrika vijf keer meer bosbranden brandt dan de Amazone - hier is waarom ze anders zijn

Comments

comments