Linkse rellen resulteren in 16 gewonde Duitse politieagenten

Linkse rellen resulteren in 16 gewonde Duitse politieagenten

5 november 2019 0 Door Indignatie redactie

Linkse extremisten hebben in het weekend verschillende politieagenten gewond geraakt en gebouwen en auto’s beschadigd.

BERLIJN Al tijdens de demonstraties rond linkse krakeraccommodatie in Berlijn-Friedrichshain op zaterdagmiddag kwamen er volgens de politie ongeveer duizend deelnemers aan om ambtenaren aan te vallen. Ongeveer 1500 officieren werden ingezet.

Na de bijeenkomsten met slogans als “Eén strijd, één strijd” en “Projecten verenigd – we blijven”, sloegen de linkse extremisten op verschillende plaatsen toe. Kort na 20.00 uur vielen tien tot 15 hooded individuen aan in het district Mitte. Ze gooiden straatstenen tegen de ramen en verfzakken tegen de gevel. Daarna staken ze drie autobanden in brand en vluchtten.

Rond 22.00 uur vielen ongeveer twee dozijn linkse extremisten politieagenten in de straat van Riga aan met stenen. Bovendien heeft de groep twee afvalcontainers op straat geleegd en in brand gestoken. Zelfs vanaf het dak van een huis werden de ambtenaren bekogeld met stenen. De relschoppers bespoten de politie met verf en slopen tientallen auto’s.

Berlin Interior Senator Andreas Geisel (SPD) bekritiseerde de relschoppers: “Ik veroordeel het geweld dat de politie op zaterdag trof, met name in de straat van Riga. Degenen die mensen aanvallen die het fundamentele recht op vrijheid van vergadering veiligstellen, hebben het serieuze politieke debat verlaten. “

Nacht Floh on Twitter

Randale bei linker Demonstration in der Rigaer Straße – dutzende Fahrzeuge. https://t.co/xsudNE7m3I

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  May we have your votes, please? De achterkant van een frivool liedjesfestival

Eerder had de CDU-binnenlandse politicus Burkard Dregger de Berlijnse deelstaatregering aangevallen. “Persoonlijk geef ik de Senator van Binnenlandse Zaken en de Rood-Groene coalitie de schuld van de blinde haat en het onmenselijke linkse geweld tegen politieagenten gisteravond in Riga Street,” zei Dregger zondag.

De Berlijnse AfD binnenlandse beleidsdeskundige Karsten Woldeit bekritiseerde beide partijen. Hij selecteerde niet alleen de politieagenten, “die dit knuffelbeleid tegen de linkse daders moeten voeren en ervoor moeten betalen met hun gezondheid”, maar ook die politici die de rechtsstaat opgeven omdat ze niet eens een inspanning om een ​​einde te maken aan de niet-duurzame omstandigheden rond Riga Straat en nooit de extremisten te stoppen. “Onder Rood-Groen hebben linkse extremisten de facto wetteloze ruimte gecreëerd,” zei Woldeit.

Rond het gedeeltelijk bewoonde huis aan Riga Straat 94 zijn ambtenaren, auto’s en politieke tegenstanders herhaaldelijk aangevallen. Tot dusverre zijn alle pogingen van de eigenaar er niet in geslaagd om het wettelijk eigendom terug te geven aan zijn enige eigendom.

Het geweld door linkse extremisten met de kap, “autonomisten” of illegale krakers genoemd, omvatte een heksjacht tegen twee werknemers van een particulier beveiligingsbedrijf. De twee moesten worden gered op het laatste moment dat ze zich verstopten in een trailer. De ‘autonomen’ probeerden – onder de ogen van de politie – de trailer open te breken om de twee mensen te bereiken.

Ze vielen het bouwvoertuig aan. “Ik rende voor mijn leven,” zei een van de twee mannen na zijn vrijlating van de trailer door de politie.

Omdat dit linkse en geen rechtse gewelddadigheden waren, werden de rellen niet gemeld in de reguliere media. De openbare televisie heeft er kort over gerapporteerd in het regionale programma van de RBB.Lees ook:  Komt er een tweede Egyptische revolutie?

Comments

comments