Het ‘Greta-effect’: zijn we echt deze keer, voor bepaalde, op weg naar de eindtijd?

Het ‘Greta-effect’: zijn we echt deze keer, voor bepaalde, op weg naar de eindtijd?

7 november 2019 1 Door Indignatie redactie

In iets minder dan anderhalf jaar heeft mevrouw Thunberg veel media-aandacht gekregen voor haar gepassioneerde smeekbeden dat de wereld eindelijk aandacht schenkt aan de zeer reële crisis van de klimaatverandering waarin wordt bevestigd dat als we niet aan de gestelde eisen voldoen voor ons door het IPCC zullen we zeker geen planeet hebben om over 11 jaar te leven vanaf nu. Mevrouw Thunberg heeft dit vol vertrouwen en vaak gezegd in bijna elk interview of elke toespraak die ze heeft gedaan sinds haar media- blitz begon.

Dit is natuurlijk zeer verontrustend nieuws.

Wat net zo verontrustend is, is dat het allemaal aan de kinderen over de hele wereld ligt om het heft in eigen handen te nemen, aangezien alle volwassenen blijkbaar het equivalent zijn geworden van de wandelende doden, waarbij kinderen de veronderstelde organisatoren zijn achter deze immense marsen aan de overkant Europa, Canada en de VS, om de planeet te redden van totale vernietiging. Deze achting voor de volwassenen in het westen en hun schijnbare aanmoediging van deze achting voor zichzelf is erg teleurstellend, maar niet verwonderlijk als je je realiseert dat veel van hen uit de ‘Make Love Not War’ leven op het moment dat bewegingen uit de jaren 60 die gebruikten als een van hun belangrijkste slogans “Vertrouw nooit iemand boven de 30”. Interessant is dat dit de ouders zijn van de neerslachtige jeugd van vandaag, die allemaal hun kinderen dezelfde les lijken te hebben geleerd:vertrouw geen volwassenen . Blijkbaar gebeurt er iets ergs met je als je 31 wordt en ofwel moet je het feit accepteren dat je nu analoog bent aan een zak aardappelen of een 20 jaar oude mentale toestand voor je hele leven behouden om “relevant” te blijven.

‘Forever young’ justitie krijgers zoals Jane Fonda zijn een voorbeeld voor ons allemaal om nooit meer mentaal te ontwikkelen na de leeftijd van 30. Op 81-jarige leeftijd heeft Jane de gelofte afgelegd om 14 weken lang eenmaal per week gearresteerd te worden totdat ze moet haar tv-programma ‘Grace and Frankie’ filmen, waar ze op dat moment haar rol heeft vervuld om de wereld een betere en veiligere plek te maken en haar entree in heiligheid heeft verdiend. Zoals Jane in een interview met Washington Post verklaarde: ” Greta zei dat we ons moeten gedragen alsof het een crisis is … We moeten ons gedragen alsof onze huizen in brand staan “. Jane heeft blijkbaar een vreemd begrip van wat ze zou doen als haar huis in brand stond, omdat ze regelmatig blijft vliegen en het eten van vlees ondersteunt, de twee top “nee-nee’s” van Greta. Hoe dan ook, Jane is op een missie om een ​​bericht naar iedereen te sturen dat, hoewel ze niet volgt wat Greta vraagt, als anderen dat ook niet doen, we allemaal binnen 11 jaar zullen sterven. Jane wordt immers 92 op dat moment … maar met de geest van een voor altijd jonge 20-jarige.

Zoals Roger Hallam, mede-oprichter van Extinction Rebellion, zei: “Als we niet samenwerken, gaan we samen dood”. Bone-chilling words voor de zekerheid. Zoals het gaat, zien we misschien de babyboomer NAVO-ministers van Defensie hand in hand zingen “We Are the World”, wacht … dat gebeurde al in 2015 .

Het is echter niet langer goed genoeg om iemand ouder dan 30 te wantrouwen, en degenen die nu de leiding hebben, komen net in hun tienerjaren, omdat mensen van in de twintig deel uitmaken van ‘het probleem’ en gewoon niet bereid zijn om genoeg te doen om de planeet te redden . In een wereld die tot voor kort geobsedeerd was of iemand een PhD-titel had voordat ze een publieke verklaring over het onderwerp klimaatverandering konden afleggen, kon het nu minder belangrijk zijn voor academische titels en zelfs geen middelbare schooldiploma nodig hebben om het wereldbeleid te dicteren . Waarom? Nou, omdat “alle wetenschap al aanwezig is” op het gebied van klimaatverandering en het nu alleen maar gaat om het doen van actie en aangezien volwassenen het probleem zijn geweest dat ons heeft gebracht tot waar we nu zijn, is het alleen maar passend dat de kinderen er rekening mee houden hun eigen handen … toch?

Voordat we die vraag durfden te beantwoorden, dacht ik dat ik een aantal interessante periodes in de geschiedenis zou delen die kunnen helpen een nieuw perspectief te geven over de huidige situatie waarin we ons bevinden. Pas op met mij, ik ben de afgelopen 30 jaar oud.

De kunst van het profeteren

Op 23 januari 2019 maakte Greta de voorspelling: “ De datum is 23 januari 2031. De wereld is net afgelopen. Er zijn geen mensen meer op de planeet ooit bekend als ‘Aarde’ ”.

Zijn we echt op het punt gekomen dat we aan de rand van de eindtijd staan? Ik heb met heel veel mensen gesproken die geloven dat dit het geval is. Of ze geloven dat het over 11 jaar of 50 jaar zal zijn, de consensus onder de velen is dat we zeker het einde van de wereld naderen, iets dat vroeger geassocieerd werd met de gekke kerel die al zijn tanden eruit trok, zodat ze geen hoor langer zijn gedachten, houd het teken ‘Het einde is nabij’ vast en kabbelt apocalyptische regels uit het boek Openbaringen … nu zouden de meesten van ons naar die man kijken en zeggen: ‘Weet je, ik denk dat hij een punt heeft.’

Maar leven we in alle ernst in de donkerste periode van het bestaan ​​van de mensheid?

Ik zal op die vraag terugkomen omdat ik het echt niet lichtvaardig neem, maar het moet bekend zijn dat er niet alleen een lange lijst met valse profetieën voor het einde van de wereld is die massale navolging heeft gehad in de geschiedenis, maar er zijn veel van parallellen met die periodes en met die van onze huidige dag.

In 1345 trof Europa de grootste financiële ineenstorting van de geschiedenis . Voedsel werd steeds moeilijker te vinden en waterzuivering kon niet worden gehandhaafd. Het duurde niet lang daarna dat de pest, gedragen door schepen die vanuit Azië reisden, een kwetsbaar Europa consumeerde. Gedurende deze tijd leden veel steden een sterftecijfer van 50-70% , waarbij veel van de zeer jonge en oude mensen omkwamen.

Velen dachten dat dit het einde van de wereld was. Er leek geen oplossing voor het probleem te zijn en velen geloofden dat ze werden gestraft of door God in de steek waren gelaten, en omdat hun veroordeling zeker leek, volgden ze de weg van het leven in de meest hedonistische levensstijl die denkbaar was omdat dood en wanhoop hen omringden. Anderen probeerden hun entree in het vagevuur te kopen met ‘aflaten’ uitgegeven door de kerk (enigszins herinnerend aan de kopers van vandaag van CO2-compensaties ). Het basisidee was dat je de hoeveelheid straf die je zou ondergaan voor het begaan van een zonde zou kunnen verminderen in ruil voor geld. Dit gaf individuen, die het zich konden veroorloven, een manier om deel te nemen aan dit einde van de wereld orgie-fest, terwijl ze de eeuwige verdoemenis van hun ziel vermeden, althans dat werd hun verteld.

Anderen namen de zaken een beetje meer in eigen hand om het in orde te maken met God. Ze liepen de straten op en zwepen zich rijkelijk op. Er werd gedacht dat als ze zichzelf zouden straffen, God hen van de pest zou sparen, terwijl anderen die het al hadden opgelopen dachten dat het God zou bewegen om de ziekte terug te nemen. Deze stonden bekend als de Flagellants, en ze hadden een zeer grote aanhang. Later zouden ze het Joodse volk de schuld geven van Gods toorn en hun toevlucht nemen tot het afslachten en levend verbranden van deze groepen mensen in de hoop dat God eindelijk zou toegeven.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  485 miljard euro uit de EU-begroting voor zogenaamde klimaatbescherming

Een andere interessante periode om kennis van te nemen was tijdens de Romeinse Republiek. Een van de meest illustere posities die je zou kunnen hopen, buiten het zijn van Consul, was een Augur te zijn. Dit was een ongelooflijk prestigieuze positie binnen de Romeinse regering die meestal werd toegewezen voor het leven. Een Augur was in feite de tolk van onheilspellende en toevallige tekenen, waaronder het interpreteren van ingewanden van dieren (destijds als een exacte wetenschap beschouwd), gedrag van vogels enzovoort om het toekomstige beleid van de Republiek te dicteren.

Er was ook de periode tussen de 4 e en 5 e Kruistocht bekend om zijn ‘Child Crusaders’. Volgens George Zabriskie GrayZijn onderzoek naar dit onderwerp, in 1212, een twaalfjarige jongen genaamd Stephen, uit het dorp Cloyes in Frankrijk, beweerde dat hij door God was geselecteerd om een ​​kruistocht van kinderen te leiden om het Heilige Land te redden. Hij zou 30.000 kinderen rekruteren om zich bij hem te voegen. Rond dezelfde tijd zou een 10-jarige jongen, Nicholas, uit Keulen, ook kinderen gaan preken en rekruteren voor dezelfde missie. Ook hij beweerde dat hij door God was geselecteerd en rekruteerde een aanhang van ten minste 20.000 kinderen. Wat weinig bekend is over het lot van deze kinderen is dat de meerderheid van hen stierf aan de honger, werd vermoord of verkocht als slavernij. Van de paar duizend die daadwerkelijk naar Palestina vertrokken, is niet bekend wat hen is overkomen, maar alleen dat zij nooit in het Heilige Land zijn aangekomen.

En de lijst met voorbeelden gaat verder …

In Lof der zotheid

Wat heeft dit allemaal voor zin? Ik denk dat het nuttig voor ons is om een ​​herinnering te hebben aan onze dwaasheid uit het verleden. En ik denk dat we het grootste gevaar lopen om dwaasheid te plegen als we de dwaze grillen en overtuigingen uit het verleden vergeten, die niet alleen gebaseerd waren op religieuze misvattingen, maar ook op misvattingen van wat voor ‘wetenschap’ ging. Ik denk dat het heel gevaarlijk is wanneer een bevolking zich niet eens zijn recente extases in dwaasheid kan herinneren in einde van wereldprofetieën zoals de Y2K-angst slechts 20 jaar geleden, met een massale aanhang van gelovigen die voorbereid waren op eindtijd. Dit was een onderwerp waarover constant werd gesproken op reguliere media en zelfs door de regeringen van landen, waarbij president Clinton geen uitzondering was.

Ik denk dat het ook heel gevaarlijk is als er absolute uitspraken worden gedaan zoals ‘alle wetenschap zit in’ over een onderwerp. Klimaatwetenschap is een relatief nieuwe wetenschap, en een uiterst gecompliceerde met veel onbekende variabelen. Het is interessant dat een groep wetenschappers op dit gebied heeft beweerd dat ze alles weten wat er over dit onderwerp moet weten, terwijl ik denk dat we dat tot op heden voor geen enkel ander onderwerp in de wetenschappen kunnen zeggen . Ofwel klimaatwetenschap is veel eenvoudiger dan we dachten of we slaan stappen over.

Wat ook betreft, is dat, hoewel deze groep klimaatwetenschappers met zoveel zekerheid spreken over wat het klimaat over tien jaar zal zijn en wat het beïnvloedt, ze nog steeds niet in staat zijn om het weer over twee weken nauwkeurig te voorspellen (laat staan ​​wanneer een koud of heet front komt maanden of jaren vanaf nu een regio binnen). Meteorologen geven toe dat hun voorspellingen op zijn best een ‘onderbouwde gok’ zijn van metingen die ze verrichten bij verandering van atmosferische druk. Dit houdt zelfs geen rekening met de rol van de zon, die een voor de hand liggende bijdrage levert aan mondiale klimaatcycli, noch met andere factoren in onze melkweg zoals supernova-emissies van straling en kosmische straling. Ondanks dit gebrek aan begrip kunnen we er zeker van zijn dat klimaatwetenschappers de klimaattrend van de WERELD over 10 of zelfs 50 jaar met vertrouwen kunnen voorspellen!

Ons is verteld dat het klimaat nu volledig chaotisch en onvoorspelbaar is, maar in de toekomst op weg is naar een meetbaar punt. Deze zelfverzekerde voorspelling wordt berekend door supercomputers. Computers die uiteindelijk beperkt zijn tot de parameters en variabelen van hun programma. Er wordt beweerd dat deze computers kunnen ‘leren’, kunnen ‘problemen oplossen’, maar het werkt nog steeds binnen een door de mens gemaakt programma en is dus beperkt tot de veronderstellingen van dat programma. Een computer kan bijvoorbeeld niet besluiten om rekening te houden met de rol van de zon in klimaatverandering. Het heeft niet eens een idee van wat de zon is. Er lijkt een bijna mystiek geloof in deze supercomputers te worden geplaatst, vergeleken met een sjamaan die een zak botten schudt en de inhoud eruit gooit om een ​​willekeurig patroon te vormen dat ons lot op de een of andere manier zal onthullen.

Hoe kan een computer alle antwoorden hebben als we niet eens alle variabelen kennen, laat staan ​​hoe ze op elkaar inwerken om de uitkomstjaren vanaf nu te berekenen? Wel, het antwoord is dat we dat duidelijk niet kunnen. Het is geen nauwkeurige voorspelling. Net als de Y2K-angst.

Ik zou verder willen toevoegen dat wanneer een beweging heftig beweert dat het einde van de wereld nabij is, dat een weerspiegeling is van de afbraak van die samenleving. Het is een weerspiegeling dat de mensen van zo’n samenleving niet langer vertrouwen hebben in de overlevingskansen van die samenleving. Ik denk dat het geen toeval is dat de leidende naties die de profetie van Greta ondersteunen grotendeels westerse landen van de eerste wereld zijn, landen die ooit de hoogste levensstandaard genoten, maar nu in verval en economische ineenstorting leven.

Er zijn al antwoorden op de crisis in schone energie. Namelijk kernenergie , waarbij splijtkracht (en binnenkort fusie) niet alleen de schoonste vormen van energie zijn, maar verreweg de meest efficiënte en krachtigste bron van energie waar de menselijke beschaving ooit toegang toe heeft gehad, waardoor acties die ooit onmogelijk waren, tot het mogelijke konden worden omgezet, zoals als lange-afstands ruimtevaart. De technologie van de plasmatoorts heeft de mogelijkheid om materie af te breken in zijn ionische componenten, dit betekent dat stortplaatsen kosteneffectief kunnen worden opgesplitst in hun elementaire vormen waardoor ze worden omgezet in grondstofmijnen. Het is een wonder dat degenen die zo veel lijken te geven om deze problemen op te lossen, nooit deze zeer voor de hand liggende oplossingen lijken te brengen.

Dus hoe heeft de Europese beschaving uiteindelijk de chaos van de Zwarte Dood overleefd? Gelukkig waren er mensen die niet geloofden dat dit het einde van de wereld was en probeerden ze niet alleen de omstandigheden uit het verleden weer op te bouwen maar te verbeteren. Ze geloofden niet dat mensen hun toevlucht moesten nemen tot een vorm van smeekbede om het einde van de wereld te voorkomen (enigszins herinnerend aan het concept van vandaag dat alle mensen aangeboren vervuilers zijn die zich moeten bekeren en de negatieve gevolgen van hun bestaan ​​moeten minimaliseren). Veeleer degenen die Europa uit de donkere middeleeuwen haalden, geloofden dat het vermijden van het einde van de wereld alleen kon gebeuren door menselijke tussenkomst, die de hoogste capaciteit voor het goede had en afhing van wetenschappelijke ontdekkingen die alleen konden worden bewerkstelligd door de creatieve verbeeldingskracht van een optimistische menselijke geest.Lees ook:  Over onoverwinnelijke Trump, Soulless Joe, Skynet en de paus van Wall Street

Comments

comments