De harde waarschuwing van de VN-gezant voor Assange’s leven…

De harde waarschuwing van de VN-gezant voor Assange’s leven…

8 november 2019 1 Door Indignatie redactie

Een expert van de Verenigde Naties in de diagnose van foltering heeft de afgelopen week grimmig gewaarschuwd dat de Australische klokkenluider Julian Assange dreigt te sterven aan extreme gevangenisomstandigheden in Groot-Brittannië.

Het is een getuigenis van de huichelarij van Britse en Amerikaanse regeringen die anderen over de hele wereld een lezing geven over democratie, mensenrechten en internationaal recht.

Je kunt je het hysterische protest van de westerse regeringen en media alleen maar voorstellen als Assange op de een of andere manier in een Russische gevangenis wordt vastgehouden.

De 48-jarige Assange wordt sinds april van dit jaar vastgehouden in een gevangenis met maximale beveiliging in Londen, toen hij gedwongen werd verwijderd uit de Ecuadoraanse ambassade. Zijn arrestatie was zelf een verbluffende schending van het internationale recht. Assange was bijna zeven jaar beperkt tot de ambassade waar hij asiel zocht om te voorkomen dat hij aan de VS zou worden uitgeleverd.

Hij had op 22 september moeten worden vrijgelaten toen zijn straf voor een eerdere borgtochtinbreuk was uitgesproken. In plaats daarvan heeft een Britse rechter Assange bevolen te worden vastgehouden totdat het uitleveringsproces aan de VS volgend jaar van start gaat. Als Assange wordt uitgeleverd aan de VS, staat hij 175 jaar in de gevangenis als hij wordt veroordeeld voor spionage. Weinigen zouden geloven dat hij een eerlijk proces in Groot-Brittannië of de VS zal ontvangen. Het is hem niet toegestaan ​​om zijn advocaten te raadplegen.

Assange’s “spionage” beschuldiging komt voort uit het feit dat zijn klokkenluiderssite Wikileaks volumes verdomde informatie publiceerde die enorme Amerikaanse en NAVO oorlogsmisdaden in Irak, Afghanistan en elders blootlegden. Zijn publicaties van gelekte gegevens brachten ook westerse diplomatieke misdaad in verschillende landen aan het licht, evenals illegale wereldwijde bespionering van burgers door Amerikaanse inlichtingendiensten in samenspanning met Britse tegenhangers.

Assange heeft vitale informatie aan het internationale publiek verstrekt die systematische corruptie door Washington en zijn bondgenoten aantoont. Voor het vertellen van de waarheid wordt hij nu vervolgd, net als zijn klokkenluiders, Chelsea Manning en Edward Snowden. Manning is herhaaldelijk gevangengezet in de VS, terwijl Snowden asiel moest zoeken in Rusland uit angst om summier te worden opgesloten als een “verrader” als hij terugkeert naar de VS.

Nils Melzer, een internationaal erkende expert op het gebied van folterbehandeling, bezocht Assange in mei van dit jaar tijdens zijn voortdurende detentie in Belmarsh Categorie A-gevangenis onder omstandigheden van eenzame opsluiting. Hij concludeerde toen dat Assange door de Britse autoriteiten aan psychologische marteling leed. Zijn laatste waarschuwing is gebaseerd op up-to-date medische informatie met betrekking tot de gezondheid van Assange, en het zorgt voor een grimmige beoordeling.

In opmerkingen aan het AFP-persbureau, dat deze week weinig Westerse media-aandacht kreeg, zei Melzer: “De gezondheid van Assange is een neerwaartse spiraal ingegaan van geleidelijk ernstige angst, stress en hulpeloosheid typisch voor personen die worden blootgesteld aan langdurige isolatie en constante willekeur.”

In een ernstige conclusie voegde hij eraan toe: “Hoewel de precieze evolutie moeilijk met zekerheid te voorspellen is, kan dit patroon van symptomen zich snel ontwikkelen tot een levensbedreigende situatie met cardiovasculaire afbraak of zenuwinzinking.”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De schade van Trump

Melzer zei dat de maatregelen die hij in mei aandrong om de gezondheid en waardigheid van Assange te beschermen nadrukkelijk werden genegeerd. “Wat we echter van de Britse regering hebben gezien, is regelrechte minachting voor de rechten en integriteit van de heer Assange … Ondanks de medische urgentie van mijn beroep en de ernst van de vermeende schendingen, heeft het VK geen maatregelen genomen voor onderzoek, preventie en herstel vereist onder internationaal recht. “

In een verdere vernietigende opmerking zei Melzer dat Julian Assange ‘nog steeds wordt vastgehouden onder onderdrukkende omstandigheden van isolatie en bewaking, niet gerechtvaardigd door zijn detentiestatus. Terwijl de Amerikaanse regering de heer Assange vervolgt voor het publiceren van informatie over ernstige mensenrechtenschendingen, waaronder marteling en moord, blijven de ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor deze misdaden straffeloosheid genieten. “

De verschrikkelijke beoordeling bevestigt wat de vader van Assange de Strategic Culture Foundation vertelde in een op 24 september gepubliceerd interview . John Shipton waarschuwde toen dat hij vreesde dat zijn zoon buitengerechtelijk door de Britse en Amerikaanse autoriteiten werd gedood.

Ondanks de prijswinnende journalistiek en het vertellen van de waarheid door Assange, hebben de westerse mainstream media blijk gegeven van totale minachting voor zijn toestand. Inderdaad, dergelijke media hebben de neiging om de laster en karaktermoord opgestapeld op Assange door de Amerikaanse en Britse regeringen te versterken.

De hypocrisie wordt verder onderstreept door recente pogingen van de Amerikaanse media om een ​​zogenaamde klokkenluider te doden die heeft geholpen bij het starten van een afzettingsprocedure tegen president Trump wegens vermeende corruptie in verband met Oekraïne. Daarentegen veroordelen dezelfde media in hun ongevoelige onverschilligheid jegens Assange hem tot marteling wegens klokkenluiders die werkelijk historisch van aard en omvang waren.

Een ding dat de oorzaak van Assange echter ernstig heeft benadeeld, is de lastercampagne tegen hem, die hem ervan beschuldigt een “Russisch bezit” of “cyberterrorist” te zijn. Deze uitstrijkjes zijn uitgevlogen door westerse media.

Het is dus duidelijk dat wanneer zogenaamd klokkenluiden de macht dient, het prijzenswaardig wordt geacht. Maar wanneer klokkenluiders de macht uitdagen en in diskrediet brengen, worden ze vervolgd als criminelen, zelfs tot het punt van dood.

Als president Donald Trump scrupules had, zou hij de verzonnen spionagezaak tegen Assange laten vallen. Het waren tenslotte Wikileaks ‘blootstellingen van corruptie door Hillary Clinton en haar leiders van de Democratische Partij die de verkiezing van Trump in 2016 gedeeltelijk hebben bevorderd. Assange verkreeg die lekken van een Democratische insider, niet van Russische hackers, zoals vaak wordt beweerd door misleide “Russiagaters”.

Julian Assange toen hij vrij was en nu in de gevangenis de systematische criminaliteit en immoraliteit van westerse regeringen en hun slechte bedrijfsmedia blootlegt. Dat is de reden waarom hij zich vandaag in een Britse gevangenis in de helse kerkeromstandigheden bevindt.

We kunnen alleen maar hopen dat een toenemende publieke druk op Washington en Londen kan worden uitgeoefend om de vrijheid en het leven van Assange te herstellen. In de tussentijd is de wrede wraakzucht van beide regeringen, hun wetteloosheid en diepe minachting voor mensenrechten, zeker een eye-opening spektakel.Lees ook:  De twee gezichten van het Amerikaanse rijk

Comments

comments