ECB is gewaarschuwd dit gebeurt er met een bankdictatuur en hoe te verpletteren: een les uit 1933

ECB is gewaarschuwd dit gebeurt er met een bankdictatuur en hoe te verpletteren: een les uit 1933

8 november 2019 0 Door Indignatie redactie

De westerse media zijn getroffen met waarschuwingen voor “financiële Armageddon” en de noodzaak van een ” wereldwijde hegemonische synthetische valuta ” om de instortende Amerikaanse dollar te vervangen onder een nieuw systeem van groene financiering. Deze verklaringen zijn afgelegd door respectievelijk de voormalige en huidige gouverneurs van de Bank of England, Mark Carney en Mervyn King, en mogen niet worden genegeerd, aangezien de wereld bovenop de grootste financiële zeepbel in de menselijke geschiedenis zit die doet denken aan de zeepbel uit 1929 die werd geactiveerd op Black Friday in de VS die een grote depressie losliet in Europa en Amerika.

Hoewel ik niet beweer dat een systemische verandering niet van vitaal belang is om mensen te beschermen tegen de gevolgen van een algemene ineenstorting van de $ 1,2 biljoen derivatenzeepbel die soms ‘het westerse banksysteem’ wordt genoemd, is wat dergelijke centrale bankiers voorstellen een dodelijker gif dan de ziekte die ze beloven te genezen.

In principe verschilt de wereldcrisis niet van de kunstmatig gefabriceerde crises waarmee de wereld in 1923 te maken kreeg toen de onbetaalbare schulden van Versailles op een geslagen Duitsland werden gestort, waarover ik in mijn vorige rapport verder ging . Het is ook niet anders dan de aard van de dwaasheid die onbegrensde speculatie losmaakte tijdens de ‘brullende jaren 1920’ die leidde tot de bankrun en algemene ineenstorting. Evenzo zijn de oplossingen die worden voorgesteld om het vuur te blussen door diezelfde brandstichters die vandaag de wedstrijden aanstaken identiek aan wat de wereld in 1933 zag als een ‘centrale bankiers’-oplossing voor de werelddepressie.

Hoe de crash van 1929 werd vervaardigd

Hoewel iedereen weet dat de marktcrash van 1929 vier jaar van hel in Amerika heeft ontketend die zich snel over Europa heeft verspreid onder de grote depressie, hebben niet veel mensen zich gerealiseerd dat dit niet onvermijdelijk was, maar eerder een gecontroleerde uitbarsting.

De bubbels van de jaren 1920 werden losgelaten met de vroege dood van president William Harding in 1923 en groeiden onder de zorgvuldige begeleiding van JP Morgan’s president Coolidge en financier Andrew Mellon (minister van Financiën) die de banken reguleerde, soberheid oplegde aan het land, en een regeling opgesteld voor makelaarsleningen waardoor speculanten 90% van hun aandelen konden lenen. Wall Street was gedereguleerd, investeringen in de reële economie werden in de jaren 1920 stopgezet en krankzinnigheid werd de norm. In 1925 bedroeg het totaal van de makelaarsleningen $ 1,5 miljard en groeide het tot $ 2,6 miljard in 1926 en werd het einde van 1927 $ 5,7 miljard. Tegen 1928 was de aandelenmarkt viervoudig overgewaardeerd!

Toen de bubbel voldoende was opgeblazen, werd er een moment besloten om een ​​massale “roeping” van de makelaarsleningen te coördineren. Voorspelbaar, niemand kon ze betalen wat resulteerde in een ineenstorting van de markten. Degenen die ‘op de hoogte waren’ ruimden op met de ‘voorkeursklanten’ van JP Morgan en andere financiële giganten die vóór de crash verkochten en vervolgens de fysieke activa van Amerika voor centen op de dollar opkoopden. Een opvallende persoon die op deze manier zijn fortuin verdiende, was Prescott Bush van Brown Brothers Harriman, die in 1932 een failliete nazi-partij redde. Deze financiers hadden een hechte band met de stad Londen en coördineerden hun activiteiten via het private centrale banksysteem van de Federal Reserve en de Bank of International Settlements.

De levende hel, dat was de grote depressie

Gedurende de Grote Depressie werd de bevolking tot het uiterste gedreven, waardoor Amerika zeer vatbaar werd voor fascisme, terwijl de werkloosheid tot 25% omhoogschoot, de industriële capaciteit met 70% instortte en de landbouwprijzen ineenstortten ver onder de productiekosten die versnelde executies en zelfmoord versnelden. Levensbesparingen gingen verloren doordat 4000 banken faalden.

Deze wanhoop werd in heel Europa en Canada herhaald, waarbij fascisten die van eugenetica houden, steeds populairder werden. Engeland zag de opkomst van de Britse Union of Fascists van Sir Oswald Mosley in 1932, het Engelse Canada had zijn eigen fascistische oplossing met de Rhodes Scholar “Fabian Society” Liga voor sociale wederopbouw (die later de liberale partij overnam) en riep op tot “wetenschappelijk beheer van maatschappij”. Time magazine had Il Duce meer dan 6 keer in 1932 uitgelicht en mensen kregen te horen dat bedrijfsfascisme de economische oplossing was voor alle economische ellende van Amerika.

In het midden van de crisis heeft de stad Londen zich in 1931 van de goudstandaard verwijderd, wat een verlammende klap voor de VS was, omdat het resulteerde in een vlucht van goud uit Amerika die een diepere inkrimping van de geldhoeveelheid en dus onvermogen tot reageren op de depressie. Britse goederen overspoelden tegelijkertijd de VS en verpletterden de weinige productie die nog over was.

Het was in deze atmosfeer dat een van de minst begrepen veldslagen zich in 1933 voltrok.

1932: Een dictatuur van de bank wordt geprobeerd

In Duitsland veroorzaakte een verrassende overwinning van generaal Kurt Schleicher de nederlaag van de door Londen geleide nazi-partij in december 1932 die dreigde Duitsland te bevrijden van de tirannie van de Centrale Bank. Enkele weken voor de overwinning van Schleicher won Franklin Roosevelt het presidentschap in Amerika en dreigde de particuliere banken te reguleren en de nationale soevereiniteit over financiën te handhaven.

De City of London zag hun plannen voor wereldwijd fascisme wegglijden en kondigde aan dat een nieuw wereldwijd systeem dat door Central Banks werd bestuurd, na haast moest worden gecreëerd. Hun doel was om de economische crisis te gebruiken als excuus om alle macht over het monetaire beleid uit de nationale staten te verwijderen, terwijl de macht van onafhankelijke centrale banken als handhavers van “evenwichtige mondiale begrotingen” werd versterkt. uitwerken

In december 1932 werd een economische conferentie “om de wereldeconomie te stabiliseren ” georganiseerd door de Volkenbond onder leiding van de Bank of International Settlements (BIS) en de Bank of England. De BIS werd opgericht als “de Centrale Bank van Centrale Banken” in 1930 om de aflossingen van de WWI-schulden te vergemakkelijken en was een vitaal instrument voor de financiering van nazi-Duitsland, lang nadat de Tweede Wereldoorlog begon . De economische conferentie van Londen bracht 64 landen van de wereld samen in een gecontroleerde omgeving, voorgezeten door de Britse premier en geopend door de koning zelf.

In een resolutie van het Monetair Comité van de Conferentie werd verklaard:

“De conferentie beschouwt het als essentieel, om een ​​internationale goudstandaard met het nodige mechanisme voor een bevredigende werking te bieden, dat onafhankelijke centrale banken, met de vereiste bevoegdheden en vrijheid om een ​​passend valuta- en kredietbeleid te voeren, in dergelijke ontwikkelde landen die momenteel geen toereikende centrale bankinstelling hebben ‘ en dat ‘ de conferentie het grote nut van nauwe en voortdurende samenwerking tussen centrale banken opnieuw wil bevestigen. De Bank of International Settlements moet een steeds belangrijkere rol spelen, niet alleen door het contact te verbeteren, maar ook als een instrument voor gemeenschappelijke actie. “

In navolging van Carney’s huidige fixatie met “wiskundig evenwicht”, verklaarden de resoluties dat de nieuwe wereldwijde gouden standaard beheerd door centrale banken nodig was “om een ​​fundamenteel evenwicht in de betalingsbalans te handhaven” van landen. Het idee was om natiestaten hun vermogen te ontnemen om hun eigen ontwikkeling te genereren en te crediteren.

FDR torpedeert de conferentie van Londen

Kanselier Schleicher verzette zich tegen de dictatuur van een bankier werd opgelost door een “zachte staatsgreep” die de patriottische leider verdreef ten gunste van Adolph Hitler (onder de controle van speelgoed van de Bank of England genaamd Hjalmar Schacht) in januari 1933 waarbij Schleicher het jaar daarop werd vermoord. In Amerika werd een moordaanslag op Roosevelt op 15 februari 1933 gedwarsboomd toen een vrouw het pistool uit de hand van een anarchistische vrijmetselaar in Miami sloeg, wat resulteerde in de dood van burgemeester Cermak in Chicago (1).

Without FDR’s dead body, the London conference met an insurmountable barrier, as FDR refused to permit any American cooperation. Roosevelt recognized the necessity for a new international system, but he also knew that it had to be organized by sovereign nation states subservient to the general welfare of the people and not central banks dedicated to the welfare of the oligarchy. Before any international changes could occur, nation states castrated from the effects of the depression had to first recover economically in order to stay above the power of the financiers.

Lees ook:  'This is Trump's Failure': VS meldt record meer dan 90.400 Covid-gevallen in slechts 24 uur, gelijk aan één nieuwe infectie per seconde

In mei 1933 stortte de Londense conferentie ineen toen de FDR klaagde dat het onvermogen van de conferentie om de echte problemen van de crisis aan te pakken “een ramp is die neerkomt op een wereldtragedie” en dat fixatie met stabiliteit op korte termijn “oude fetisjen van zogenaamde internationale bankiers waren ” ”. FDR vervolgde: “De Verenigde Staten zoeken het soort dollar dat een generatie dus dezelfde koop- en schuldbetalende macht zal hebben als de dollarwaarde die we hopen te bereiken in de nabije toekomst. Dat doel betekent meer voor het welzijn van andere landen dan een vaste verhouding voor een maand of twee. Het vaststellen van wisselkoersen is niet het juiste antwoord. ‘

De Britten hebben een officiële verklaring opgesteld waarin staat: “de Amerikaanse verklaring over stabilisatie maakte het volkomen nutteloos om de conferentie voort te zetten.”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenFDR’s War on Wall Street

De nieuwe president legde de handschoen in zijn inaugurele rede op 4 maart th te zeggen: “De geldwisselaars hebben van hun hoge zetels in de tempel van onze beschaving gevlucht. We kunnen die tempel nu herstellen naar de oude waarheden. De maat voor het herstel ligt in de mate waarin we sociale waarden nobeler dan louter geldelijke winst toepassen ”.

FDR verklaarde op verschillende niveaus een oorlog aan Wall Street, te beginnen met zijn steun van de Pecorra-commissie die duizenden bankiers naar de gevangenis stuurde en de criminele activiteiten van de top van de machtsstructuur van Wall Street blootlegde die de depressie manipuleerde, politieke kantoren kocht en fascisme duwen. Ferdinand Pecorra, die de commissie leidde, riep de diepe staat uit toen hij zei: “deze kleine groep hooggeplaatste financiers, die de bronnen van economische activiteit beheersen, heeft meer reële macht dan enige vergelijkbare groep in de Verenigde Staten.”

Pecorra’s zeer gepubliceerde succes stelde FDR in staat om ingrijpende regelgeving op te leggen in de vorm van 1) Glass-Steagall bankscheiding , 2) faillissement reorganisatie en 3) de oprichting van de Security Exchange Commission om toezicht te houden op Wall Street. Het belangrijkste is dat de FDR de door Londen gecontroleerde Federal Reserve machteloos heeft gemaakt door zijn eigen man als voorzitter (industrieel Mariner Eccles) te installeren, die hem voor het eerst sinds 1913 dwong om nationale bevelen uit te voeren, terwijl hij een “alternatief” leningsmechanisme creëerde buiten de controle van de Fed, genaamd de Reconstruction Finance Corporation (RFC), die in de jaren dertig de nummer 1 werd in de infrastructuur in Amerika.

Een van de meest controversiële beleidsmaatregelen waarvoor FDR tegenwoordig wordt gedemoniseerd, was zijn afschaffing van de gouden standaard. De goudstandaard zelf beperkte de geldhoeveelheid tot een strikte uitwisseling van goud per papieren dollar, waardoor de bouw van interne verbeteringen die nodig waren om de industriële capaciteit nieuw leven in te blazen en de miljoenen werklozen weer aan het werk zetten waarvoor geen financiële middelen bestonden, werd voorkomen. Door manipulatie door internationale financiers was het op dit moment eerder een vernietigingswapen dan een creatie. Omdat de grondstofprijzen lager waren dan de productiekosten, was het van vitaal belang om de prijs van goederen te verhogen onder een vorm van “gecontroleerde inflatie” zodat fabrieken en boerderijen oplosbaar konden worden en helaas hield de gouden standaard dat tegen. De FDR legde beschermende tarieven op om het herstel van de agro-industrie te bevorderen op alle fronten en eindigde jaren van roofzuchtige vrijhandel.

FDR verklaarde zijn politiek-economische filosofie in 1934: “het oude misleidende idee van de bankiers aan de ene kant en de regering aan de andere kant, als min of meer gelijke en onafhankelijke eenheden, is overleden. Regering moet door de noodzaak van dingen de leider zijn, de rechter zijn, van de tegenstrijdige belangen van alle groepen in de gemeenschap, inclusief bankiers. ‘

De echte nieuwe deal

Eenmaal bevrijd van de boeien van de centrale banken, konden FDR en zijn bondgenoten een echt herstel beginnen door het vertrouwen in het bankwezen te herstellen. Binnen 31 dagen na zijn officiële feestdag was 75% van de banken operationeel en werd de FDIC opgericht om deposito’s te verzekeren. Vier miljoen mensen kregen onmiddellijk werk en honderden bibliotheken, scholen en ziekenhuizen werden gebouwd en bemand – allemaal gefinancierd via de RFC. FDR’s eerste open haard-chat was van vitaal belang om het vertrouwen in de overheid en banken te herstellen, en dient zelfs vandaag als een sterke les in het bankwezen, waarvan centrale bankiers niet willen dat je er meer over leert.

Van 1933-1939 werden 45.000 infrastructuurprojecten gebouwd. De vele “lokale” projecten werden bestuurd, zoals het Chinese Belt and Road Initiative vandaag, onder een “groots ontwerp” dat FDR de “Four Quarters” noemde met zones met megaprojecten zoals het Tennessee Valley Authority gebied in het zuidoosten, de Columbia River Verdragszone in het noordwesten, de St Laurence Seaway-zone in het noordoosten en de Hoover Dam / Colorado-zone in het zuidwesten. Deze projecten waren transformerend op manieren die geld nooit kon meten, aangezien de geletterdheid van het Tennessee-gebied steeg van 20% in 1932 tot 80% in 1950 en racistische binnenwateren van het zuiden het fundament werden voor de Amerikaanse ruimtevaartindustrie vanwege de overvloedige en goedkope waterkrachtcentrales.

Wall Street saboteert de New Deal

Degenen die vandaag de New Deal bekritiseren, negeren het feit dat de mislukkingen ervan meer te maken hebben met sabotage door Wall Street dan met iets dat inherent is aan het programma. Bijvoorbeeld, JP Morgan-tool Lewis Douglass (US Budget Director) heeft de sluiting van de Civil Works Administration in 1934 gedwongen waardoor alle 4 miljoen werknemers zijn ontslagen.

Wall Street deed er alles aan om de economie bij elke draai te verstikken. In 1931 bedroegen leningen van NY-banken aan de reële economie $ 38,1 miljard, wat in 1935 was gedaald tot slechts $ 20,3 miljard. Waar NY-banken in 1929 29% van hun fondsen in Amerikaanse obligaties en effecten hadden, was dit gestegen tot 58% overheid niet in staat om productief krediet te verstrekken aan de reële economie.

Toen in 1937 de minister van Financiën van de FDR hem overhaalde om openbare werken te annuleren om te zien of de economie ‘op eigen benen kon staan’, trok Wall Street krediet uit de economie die de industriële productie-index instortte van 110 tot 85 en zeven jaar wist ‘ winst, terwijl staal daalde van 80% capaciteit terug naar depressieniveaus van 19%. Twee miljoen banen gingen verloren en de Dow Jones verloor 39% van zijn waarde. Dit was niet anders dan de krukken van een patiënt in revalidatie te schoppen en het was niemand verloren dat degenen die schopten het fascisme openlijk in Europa steunden. Bush-patriarch Prescott Bush, die toen Brown Brothers Harriman vertegenwoordigde, werd schuldig bevonden voor handel met de vijand in 1942!

Poging tot coup in Amerika gedwarsboomd

De bankiers beperkten zich niet tot financiële sabotage gedurende deze tijd, maar probeerden ook een fascistische militaire staatsgreep die werd onthuld door majoor generaal Smedley Butler in zijn getuigenis van 20 november 1934. Butler had getuigd dat het plan was begonnen in de zomer van 1933 en georganiseerd door Wall Street-financiers die hem probeerden te gebruiken als een marionettendictator die 500.000 Amerikaanse legioenleden leidde om het Witte Huis te bestormen. Zoals Butler sprak, hadden diezelfde financiers net een anti-New Deal-organisatie opgericht, de American Liberty League genaamd, die vocht om Amerika uit de oorlog te houden ter verdediging van een Anglo-nazi-fascistische wereldregering waarmee ze wilden samenwerken.

De American Liberty League veranderde alleen van toon toen bleek dat Hitler een ongehoorzaam Frankenstein-monster was geworden dat niet tevreden was met een onderdanige positie in het Britse idee van een nieuwe wereldorde. In antwoord op de agenda van de Liberty League zei FDR “sommigen spreken over een nieuwe wereldorde, maar deze is niet nieuw en het is geen orde”.

FDR’s naoorlogse visie vernietigd

Hoewel de strijd van de FDR de loop van de geschiedenis heeft veranderd, resulteerde zijn vroege dood tijdens de eerste maanden van zijn vierde termijn in een fascistische perversie van zijn naoorlogse visie.

In plaats van het IMF, de Wereldbank of de VN te zien als instrumenten voor de internationalisering van de New Deal-principes ter bevordering van langlopende leningen met een lage rente voor de industriële ontwikkeling van voormalige koloniën, werden de bondgenoten van de FDR van de macht over zijn dode lichaam verdreven en zij werden heroverd door dezelfde troepen die in 1933 probeerden de wereld naar een centrale bankdictatuur te sturen.

De Amerikaanse Liberty League ontstond in verschillende ‘patriottische’ anti-communistische organisaties die de macht overnamen met de FBI en McCarthyism onder de mist van de Koude Oorlog. Dit is de structuur waar Eisenhower voor waarschuwde toen hij in 1960 “het militaire industriële complex” riep en waarmee John Kennedy tijdens zijn 900 dagen als president streed.

De nieuwe zijderoute als de 21e eeuw New Deal

Dit is de structuur die bedoeld is om president Donald Trump te vernietigen uit angst dat een nieuwe FDR-impuls in Amerika nieuw leven wordt ingeblazen die mogelijk aansluit bij de 21e- eeuwse internationale New Deal die voortkomt uit China’s Belt and Road Initiative en Euraziatische alliantie. De Franse minister van Financiën Bruno LeMaire en Marc Carney hebben hun angst uitgesproken dat als de Green New Deal niet door het westen wordt opgelegd , de New Silk Road en de yuan de basis zullen vormen voor het nieuwe wereldsysteem.

De door de Bank of England geschreven Green New Deal en Synthetic Hegemonic Currency, die beloven draconische beperkingen op te leggen aan het draagvermogen van de mensheid om de natuur van de mensheid te redden, hebben niets te maken met de New Deal van Franklin Roosevelt en hebben minder te maken met de Bretton Woods-conferentie van 1944. Dit zijn slechts de natte dromen van centrale bankiers voor ontvolking en fascisme “met een democratisch gezicht” die hun conferentie in 1933 niet kon bereiken en alleen kan worden opgelegd als mensen blind blijven voor hun eigen recente geschiedenis.Lees ook:  De opkomst van ANTIFA-milities in Amerika wordt ondersteund door The Mainstream Media

Comments

comments