5 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Blokkade in Noord-Griekenland: Migrantenbussen moeten terugkeren

migranten

 10 total views,  3 views today

De inwoners van Noord-Griekenland zijn verontwaardigd over de plaatsing van migranten in hun regio. Inwoners van de Griekse stad Vrasna dwongen acht coaches met ongeveer 400 migranten om terug te keren in een blokkade.

De inwoners van de Griekse stad Vrasna dwongen een blokkade van acht coaches met ongeveer 400 migranten tot bekering. In andere steden, zoals Larisa en Giannitsa, verzetten bewoners zich ook tegen de plaatsing van andere migranten.

In Vrasna moeten mensen uit het kamp van het eiland Samos worden ondergebracht. De burgers gingen de straat op met de slogan “Tegen mensenhandel, tegen smokkelaars, tegen de vernietiging van ons dorp”.

De Griekse staat wil minstens 20.000 migranten naar het vasteland overbrengen. De achtergrond is een aanscherping van de Griekse asielwet. Het plan is om tegen het einde van het jaar 20.000 migranten van de overbelaste eilanden in de Egeïsche Zee te krijgen. Sommigen van hen werden met de bus naar Noord-Griekenland gebracht, waar lege militaire kazernes als accommodatie dienen.

De noordelijke Grieken zijn overstuur. De burgemeester van Vrasna, Diamantis Liamas, zegt: “We hebben de autoriteiten gewaarschuwd dat er geen vluchtelingen meer mogen komen omdat de burgers zo overstuur zijn”. De inwoners vreesden voor hun kinderen en durfden niet meer de straat op.

Thressaloniki kondigde ook protesten aan:

Bussen bekogeld met stenen

Een ander voorbeeld uit Noord-Griekenland laat zien dat de situatie in Griekenland zijn grenzen bereikt. Een paar dagen geleden gooiden dorpelingen stenen naar migranten en vluchtelingen en dwongen hen om terug te keren. De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) maakte zich donderdag zorgen over het incident en sprak over een “geïsoleerde zaak”. Ondanks de aanwezigheid van de politie werden negen bussen met ongeveer 380 migranten vastgehouden door tientallen dorpelingen in het dorp Nea Vrasna, zo bleek uit televisiebeelden.

De dorpelingen blokkeerden de weg, slingerden stenen naar de voertuigen en riepen “Sluit de grenzen” en “Gooi illegale immigranten weg.” De migranten werden uiteindelijk gehuisvest in hotels op het eiland Euboea – 400 kilometer van Nea Vrasna.

In een verklaring maakte de IOM zich zorgen over het incident en riep hij de Griekse regering en hulporganisaties op om “samen te werken om soortgelijke situaties te voorkomen”.

Het aantal migranten dat van Turkije naar buurland Griekenland vlucht, is de laatste tijd weer gestegen. Griekenland heeft momenteel meer dan 70.000 vluchtelingen en migranten, waarvan bijna 33.000 in overvolle kampen op de Egeïsche eilanden. Veel van hen komen uit Syrië en Afghanistan.

Het vluchtelingenbureau van de VN verwelkomt de migratie van migranten naar het vasteland. (ks / met uitzendmateriaal)

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments