BREAKING: Kushner gaf opdracht tot arrestatie van Khashoggi volgens 7 klokkenluiders

BREAKING: Kushner gaf opdracht tot arrestatie van Khashoggi volgens 7 klokkenluiders

9 november 2019 1 Door Indignatie redactie

‘Zeven klokkenluiders’ En een verhaal dat – als het waar is – dodelijk zou kunnen zijn voor Jared Kushner

Men heeft dit verhaal bijgewerkt om de lopende ontwikkelingen te verwerken …

Seven Brides for Seven Brothers . The Magnificent Seven . Zeven Samurai . De zeven jaar jeuk . Sneeuwwitje en de zeven dwergen . Hollywood houdt van verhalen en filmtitels met zeven erin. Dus wat dacht je van Seven Whistleblowers ? Het klinkt mooi. Omdat een bron Cockburn vertelt dat huisdemocraten die Donald Trump proberen te beschuldigen, niet minder dan zeven klokkenluiders hebben die bereid zijn om te getuigen, of die al hebben bewezen, over de omgang van president Trump met buitenlandse regeringen.

Sommige weten we al. Er is de originele klokkenluider, de CIA-officier in het Witte Huis, die voor het eerst de oproep van Trump aan de Oekraïense president meldde. Republikeinen proberen hem nu te ‘ontmaskeren’, hoewel zijn naam al op internet staat . Hij is vermoedelijk een 33-jarige afgestudeerde van Yale, een geregistreerde democraat die voor zowel Joe Biden als John Brennan had gewerkt. Deze feiten, zo nuttig voor het Witte Huis, bevinden zich in een ‘dossier’ dat door de bondgenoten van de president op Capitol Hill wordt verspreid. Een tweede klokkenluider uit Oekraïne is naar voren gekomen. We weten dit omdat de advocaat van de eerste klokkenluider, Mark Zaid, ABC News vertelde dat hij een tweede vertegenwoordigde. In feite zei de co-raadsman van Zaiddat ze ‘meerdere’ klokkenluiders vertegenwoordigden. Twee? Meer dan twee? Zeven?

Cockburn vroeg zich af of een van de klokkenluiders mogelijk luitenant-kolonel Alexander Vindman, de senior expert van Oekraïne bij de National Security Council, die vanuit Oekraïne – naar Little Odessa in Brooklyn – naar de VS kwam als kind van drie jaar zou kunnen zijn. Hij arriveerde om bewijs te leveren aan de House Intelligence Committee in zijn donkerblauwe legeruniform en militaire linten. Hij zei dat het transcript van het Witte Huis van de oproep tussen Trump en de president van Oekraïne belangrijke hiaten had – en dat zijn pogingen om ‘cruciale woorden en zinnen’ op te nemen, waren afgewezen . ‘Ik ben een patriot en het is mijn heilige plicht en eer om ons land te bevorderen en te verdedigen ongeacht partij of politiek.’

Lees ook:  "Case Skripal" ook in Duitsland? Russische geheime dienst vermoedde contractmoord in Berlijn

Of misschien Tim Morrison, de directeur van de NSC voor Europese en Russische Zaken, die tot de kleine groep behoorde die naar de oproep had geluisterd. Hij vertelde de commissie dat Trump’s ambassadeur bij de EU, Gordon Sondland, had gezegd dat Oekraïne geen Amerikaanse wapens zou krijgen tenzij het Biden zou onderzoeken. Maar de British  Daily Mail heeft erop gewezen dat beide ambtenaren getuigden onder dagvaarding en zo – Lord Rothermere’s orgelstaten, correct – noch juridisch een klokkenluider is.

Hoe veel klokkenluiders in Oekraïne er ook zijn of niet, de bron van Cockburn zegt dat ten minste een van de (vermeende) zeven helemaal niets met Oekraïne te maken heeft. In plaats daarvan wordt beweerd dat deze klokkenluider melding heeft gemaakt van een telefoontje tussen Trump en de Saoedische heerser, Mohammed bin Salman. Hij of zij zou ‘zorgen’ hebben gemaakt over wat er werd gezegd in de oproep over de schoonzoon en adviseur van de president, Jared Kushner. Van Kushner zelf is bekend dat hij een zeer nauwe relatie heeft met MBS. Cockburn heeft eerder geschreven dat Kushner misschien wat Cosmo een ‘ overharer ‘ zou zijn geweest‘als het ging om MBS. Helaas wordt beweerd dat hij Amerikaanse geheimen deelde: informatie die Kushner van de CIA had gevraagd, zou (naar verluidt) worden teruggekaatst in Amerikaanse onderscheppingen van oproepen tussen leden van de Saoedische koninklijke familie. Een bron zei dat dit de reden was waarom Kushner een tijdje zijn inlichtingenvrijheid verloor .

Volgens de bron van Cockburn over de zeven klokkenluiders is er meer. Het is dat Kushner (naar verluidt) groen licht gaf aan MBS om de dissidente journalist Jamal Khashoggi te arresteren, die later werd vermoord en uiteengereten in het Saoedische consulaat in Istanbul. Een tweede bron vertelt Cockburn dat dit waar is en voegt een cruciale draai aan het verhaal toe. Deze bron beweert dat Turkse inlichtingen een onderschepping van de oproep tussen Kushner en MBS hebben verkregen. En president Erdogan gebruikte het om Trump te laten rollen en Amerikaanse troepen uit Noord-Syrië te trekken voordat de Turken binnenvielen. Een ambtenaar van het Witte Huis heeft de Daily Mail verteld dat dit verhaal ‘valse onzin’ is. Cockburn hoort echter dat onderzoekers van de House Intelligence Committee dit onderzoeken. Wie weet of dit waar is … maar Adam Schiff lijkt tegenwoordig zeker veel te glimlachen.Lees ook:  De nieuwe gratie verlening van Trump roept de vraag op: is het Amerikaanse leger slechts een 'moordmachine'?

Comments

comments