5 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

De nieuwe wereldorde is hier ze willen onze democratische wapens

trump

 8 total views,  4 views today

Je kent het verhaal: de globalisten ze willen je monddood maken en al onze democratische wapens afnemen omwille olie, macht en oorlog. Ze willen je democratie. Ze hangen net achter de horizon in die zwarte helikopters. Ze beheersen de media en Wall Street. Ze zijn ingegraven in een diepe staat die zich uitstrekt als een enorme tektonische plaat onder de fragiele overheidsinstellingen van Amerika. Ze willen de Verenigde Staten vervangen door de Verenigde Naties, nationale grenzen wissen en een enorme, kwaadaardige internationale orde creëren.

wereldordeHet enige dat hen in de weg staat, is – maak uw keuze – het tweede amendement, Twitter of Donald Trump.

Samenzweringstheoretici waarschuwen al tientallen jaren voor zo’n nieuwe wereldorde en gaan helemaal terug naar de isolationistische critici van president Franklin Delano Roosevelt en de vrees voor de Verenigde Naties op het moment van na de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de Koude Oorlog hebben de John Birch Society en de randelementen van de Republikeinse Partij juist zulke anti-globalistische gevoelens gekoesterd, maar ze hebben nooit veel vooruitgang geboekt in de reguliere wereld. Toen de Koude Oorlog eindigde, begon het anti-globalistische virus zich echter opnieuw te verspreiden, dit keer sneller, en het dreigt een pandemie te worden.

The Agenda 21 Dystopia

Op 11 september 1990, net nadat Saddam Hussein de invasie van Koeweit had bevolen en vlak voor de hereniging van Duitsland, sprak George HW Bush over een “nieuwe wereldorde” die alle landen zou verenigen ter verdediging van de rechtsstaat en de Irakezen zou dwarsbomen de regionale ambities van autocraat. De zin was bedoeld als een verzamelkreet, niet als een concreet plan, maar dat weerhield de America First-critici er niet van allerlei chaos in zijn toespraak te lezen.

De oudere Bush, die al lang in de schaduw van Ronald Reagan had gezwoegd, was in sommige opzichten een nieuwsgierig doelwit voor degenen die vreesden voor het einde van de Amerikaanse soevereiniteit. Zoals recente postume beoordelingen hebben onthuld, was hij een vroege kampioen van de rechten van staten (tegen burgerrechten), ondersteunde hij gebed op school en de NRA, maakte hij een bochtals een presidentskandidaat om zich tegen abortus te verzetten, oorlogen lanceerde in Panama en de Perzische Golf, en de val van de Sovjet-Unie voorzat. Antiglobalisten concentreerden zich echter op een ander deel van het CV van Bush: hij was naar Yale gegaan, behoorde later tot een rijke elite van oliebaronnen in Texas, diende als ambassadeur bij de Verenigde Naties en was een kaartdragend lid van beide de Council on Foreign Relations en die meest elite van wereldwijde agenda-outfits, de Trilaterale Commissie.

Dergelijke kenmerken maakten hem bijzonder kwetsbaar voor aanvallen van uiterst rechts. Predikant Pat Robertson bijvoorbeeld had een hekel aan Bush ‘vastberaden Episcopalianisme en had een hekel aan verliezen aan de toekomstige president in de Republikeinse voorverkiezingen van 1988. In zijn bestseller uit 1991, The New World Order , concentreerde Robertson al zijn aandacht op de veronderstelde wereldwijde ambities van de president. “Is George Bush slechts een idealist of zijn er nu plannen om de belangen van de VS en de Sovjetunie in de Verenigde Naties samen te voegen?” Vroeg hij retorisch en gaf natuurlijk het antwoord:

“Een enkele draad loopt van het Witte Huis naar het State Department naar de Council on Foreign Relations naar de Trilateral Commission naar geheime genootschappen voor extreme New Agers. Er moet een nieuwe wereldorde zijn … Er moet een wereldregering zijn, een wereldpolitie, wereldrechtbanken, wereldbankieren en valuta, en een wereldelite die de leiding heeft. ‘

Hoewel dat boek uit 1991 grotendeels is vergeten, doken de aanvallen van de televangelist op het ‘globalisme’ van Bush steeds opnieuw op in verschillende vormen. Begin 1994, bijvoorbeeld, brachten de Left Behind- serie van Tim LaHaye en Jerry Jenkins Robertsons verschrikkelijke voorspellingen over een regering met één wereld in 16 romans en verschillende vreselijke films. Om ervoor te zorgen dat lezers hun punt niet zouden missen, installeerden ze zelfs de antichrist als het hoofd van de Verenigde Naties. Meer recent weerspiegelden de aanvallen van Donald Trump op het elitarisme van Hillary Clinton enkele van de thema’s die Robertson bijna drie decennia eerder had geklonken.

klimaatVreemd genoeg waren Bush en Robertson het echter eens over één ding, waarover ze zelfs raakvlakken hadden met voormalig vice-president Al Gore: het belang van het aanpakken van klimaatverandering .

Als president heeft Bush een aantal milieu-initiatieven in verband met luchtkwaliteit, uitputting van de ozonlaag en klimaatverandering meer in het algemeen gepusht . In 1992 keurde zijn administratie zelfs een lauw “actieplan”, Agenda 21, goed dat uit de wereldwijde milieuvergadering van dat jaar in Rio de Janeiro kwam. In werkelijkheid was het gewoon weer een eindeloze stroom documenten die tijdens dergelijke milieuconferenties werd geproduceerd. Voor sommige Amerikanen begonnen deze twee woorden echter het meest angstaanjagende aspect van het Bush-tijdperk op te roepen, een bewijs dat hij heimelijk de zeer Nieuwe Wereldorde bouwde die hij had ingeroepen.

Misschien is de belangrijkste voorstander van Agenda 21-complottheorieën de tv- en radio-persoonlijkheid Glenn Beck. In 2012 publiceerde hij zelfs een dystopische roman genaamd (u zult niet verrast zijn om te leren) Agenda 21 . Daarin gaf hij en co-auteur Harriet Parke milieuactivisten de vinger als de ware agenten van de komende apocalyps en gaven ze vreselijke waarschuwingen dat klimaatverandering de hefboom zou worden die een toekomstige wereldwijde autoriteit zou gebruiken om de nationale soevereiniteit uit te roeien en Amerikanen tot een collectieve visie te maken. “Nog maar een generatie geleden heette deze plaats Amerika,” schreven Beck en Parke . “Nu, na de wereldwijde implementatie van een door de VN geleid programma genaamd Agenda 21, staat het simpelweg bekend als ‘de Republiek’. Er is geen president. Geen congres. Geen hooggerechtshof. Geen vrijheid.”

Zodra je Agenda 21 begint te zoeken, verschijnt deze op allerlei vreemde plaatsen. Newt Gingrich liep in 2012 voor president met een belofte om het ‘plan’ in te trekken. Ted Cruz koppelde het aan – je raadt het al – George Soros en waarschuwde dat de uitvoering ervan Amerikanen het recht zou ontnemen om golf te spelen (geen grapje). Onlangs hebben YouTube en Twitter met gekunstelde berichten verlicht dat Agenda 21, niet de klimaatverandering, op de een of andere manier verantwoordelijk was voor de nieuwste bosbranden in Californië.

En hier is het echt bizarre deel: terwijl Glenn Beck, Newt Gingrich, Ted Cruz en de rest van hen aan het praten waren over een obscuur, niet-bindend VN-document, misten ze het echte verhaal. Om hen heen werd inderdaad een nachtmerrieachtige nieuwe wereldorde gebouwd. Het is wereldwijd, kwaadaardig, gericht op het vernietigen van steeds meer Amerikaanse levens en wordt – volgens een recent rapport van de Trump-administratie – met de minuut erger.

De echte nieuwe wereldorde

Een aanzienlijk aantal Amerikanen geloven dat ze nog steeds relatief veilig zijn achter de muren van Donald Trump’s Fortress America. Homeland Security beschermt hen tegen internationale terroristen. Grenspatrouilles blokkeren caravans van vluchtelingen en asielzoekers. Door te weigeren het lidmaatschap van instellingen zoals het Internationaal Strafhof te ratificeren, beschermt het Congres de VS tegen buitenlandse invloeden. President Trump heeft dergelijke gevoelens alleen maar versterkt door de Verenigde Staten uit internationale pacten te halen zoals het klimaatakkoord van Parijs en mondiale instanties zoals de Mensenrechtenraad van de VN .

Omdat de wereld op de deur van Amerika blijft kloppen, heeft de huidige golf van nationalistische politici voor de veiligheid nog een paar sloten toegevoegd. Al dergelijke voorzorgsmaatregelen hebben echter niets gedaan om de oprichting van een werkelijke nieuwe wereldorde op Amerikaans grondgebied te voorkomen. Ja, het is gebeurd, zelfs als de samenzwering mongers er niets van hebben gemerkt.

Er is inderdaad een nieuwe wereldwijde orde. Het wordt klimaatverandering genoemd en, in tegenstelling tot de scenario’s die zijn bedacht door de anti-globalisten, veroorzaakt het geen ravage in een dystopische toekomst, maar juist in het hier en nu: de prairiebranden die Oklahoma, Kansas en de panhandle van Texas troffen in het voorjaar van 2017 , het doden van zeven mensen en het vernietigen van een gebied dat gelijk is aan drie Rhode-eilanden; Orkaan Maria die grote delen van Puerto Rico verwoestte en daarbij bijna 3.000 mensen dood liet ; Orkaan Michael die in oktober met ongekende winden en overstromingen door Florida, Georgia, de Carolinas en Virginia raasde , waarbij 45 werd gedood en 30 miljard dollar werd veroorzaaktin schade; en de bosbranden die in november in Californië woedden, waarbij meer dan 80 mensen werden gedood en bijna 14.000 huizen werden verwoest. En dat is nog maar het begin van een lijst met weerrampen in dit land.

De opwarming van de aarde heeft natuurlijk niet voor het weer gezorgd. Het versterkt het alleen maar. Zoals het Intergovernmental Panel on Climate Change onlangs stelde : “Een veranderend klimaat leidt tot veranderingen in de frequentie, intensiteit, ruimtelijke omvang, duur en timing van extreme weers- en klimaatgebeurtenissen en kan leiden tot ongekende extreme weers- en klimaatgebeurtenissen.” Deze zomer bijvoorbeeld, zag recordtemperaturen in de Verenigde Staten en over de hele wereld. Grote delen van het Zuiden en het Westen leden in bijna recorddroogte in 2018, terwijl andere delen van het land te kampen hadden met historische neerslagniveaus. (North Carolina heeft onlangs een verbazingwekkende hoeveelheid sneeuw doorstaanin nauwelijks meer dan 24 uur. Zowel het aantal en de ernst van Atlantische orkanen zijn ook op de stijging .

En volgens een rapport van de Trump-administratie vorige maand dat de president zelf afwijst , zal het snel een stuk slechter worden. Die vierde nationale klimaatbeoordeling geeft een schrijnend beeld van dalende landbouwopbrengsten, dalende zuivel- en zeevruchtenproductie, verspreiding van bosbranden, krimpende watervoorraden in het binnenland en overstroomde gebieden aan de kust vóór het einde van de eeuw. Extreme weersomstandigheden sinds 1980 hebben de Verenigde Staten al meer dan $ 1 biljoen gekost . Tegen 2100 zullen de beoordelingsprojecten de kosten van klimaatverandering tot 10% absorberenvan het jaarlijkse bruto binnenlands product van dit land. Ondertussen werd elke hoop dat de wereldwijde koolstofemissies de afgelopen jaren zijn afgevlakt, dankzij inspanningen om naar hernieuwbare energiebronnen te gaan, deze maand overspoeld met rapporten dat de output in 2018 met een verwachte 2,7% zal groeien, een groter percentage dan vorig jaar, op weg naar de hoogste niveaus die ooit zijn geregistreerd.

Amerikanen kunnen de deelstaatregeringen of Washington de schuld geven van het niet tijdig reageren op deze rampen, maar dergelijke toenemende weerspatronen zijn geen lokaal of zelfs een nationaal fenomeen. Wat er in de Verenigde Staten gebeurt, gebeurt overal. De nieuwe wereldorde van klimaatverandering verbindt mensen die hun huizen verlaten met vloed in Florida en Bangladesh , die sterven aan droogte-gerelateerde branden in Californië en Australië , weggevaagd worden door enorme stormen in de Carolinas en de Filippijnen , of hun levensonderhoud verliezen in Nebraska en Honduras. Het is een volgorde die wordt bepaald door een angstaanjagend nieuw rulebook waarin meer koolstofemissies zich direct vertalen in minder poolijs, een stijging van de zeespiegel en extremer weer.

Klimaatverandering geeft niet om grenzen. Het beduimelt zijn neus voor wetten en wetgeving. Het wordt niet beïnvloed door de omvang of vernietigende vermogens van zelfs de machtigste militairen. Maar misschien is het meest opmerkelijke aspect van deze specifieke Nieuwe Wereldorde, althans in de Verenigde Staten, dat veel van degenen die er het meest door worden getroffen weigeren het bestaan ​​ervan te erkennen.

Ian Frazier van de New Yorker ondervond een buitengewone mate van ontkenning , bijvoorbeeld door mensen te ondervinden die vorig jaar werden getroffen door prairiebranden in de Midwest.

“Niemand met wie ik sprak in Kansas vertelde me dat hij geloofde in klimaatverandering. De heersende mening is dat niets over het recente extreme weer hier veel verschilt van wat altijd is geweest. Mensen zeggen dat indianen soms prairiebranden gebruikten als hulpmiddel voor het milieu. “

Maar de recente branden waren allebei ongekend en maakten deel uit van een transformatie op langere termijn van de Great Plains van geïrrigeerde landbouwgrond in wat ooit een zich uitbreidende woestijn zal worden dankzij de stijgende temperaturen en extreem weer boven de grond en de verdwijnende Ogallala-watervoerende laag eronder. En deze keer is het onwaarschijnlijk dat de onteigende Midwesterners naar Californië kunnen verhuizen, zoals ze deden toen stofstormen in de jaren dertig toesloegen, omdat de Westkust grote problemen zal hebben, zelfs haar bestaande landbouw.

Als alle dood en vernietiging die verband houden met deze Nieuwe Wereldorde gewoon het resultaat waren van periodieke verschuivingen in de levenscyclus van de planeet – zoals sommige ontkenners van klimaatverandering beweren – dan zouden mensen zich gewoon kunnen voorbereiden op het onvermijdelijke uitsterven in dinosaurusstijl . Maar dat is nauwelijks het geval. Klimaatverandering is het directe gevolg van menselijk handelen – en sommige mensen zijn zoveel verantwoordelijker dan anderen.

Geef de globalisten de schuld

Van 2006 tot 2016, voordat hij kort diende als staatssecretaris, was Rex Tillerson het hoofd van ExxonMobil. Hij werd verondersteld een schonere, groenere CEO van Big Energy te zijn, maar tijdens zijn ambtstermijn heeft hij nooit het basis-DNA van boor, boor, boor veranderd. Hij sloot duistere energieovereenkomsten met Rusland, Iraaks Koerdistan en Saoedi-Arabië. Erger nog, hij probeerde te profiteren van de klimaatverandering, onder andere door activiteiten uit te breiden naar een snel verwarmend Noordpoolgebied. Hoewel hij openlijk de opwarming van de aarde erkende – met veel kanttekeningen en onjuistheden – hielp hij ook miljoenen dollars naar groepen met ontkenning van het klimaat en gepast klimaat ontkennende politici.

Er veranderde niet veel toen Tillerson de eerste staatssecretaris van Trump werd. Hij verzuimde te voorkomen dat de president zich terugtrok uit het klimaatakkoord van Parijs. Hij implementeerde plichtsgetrouw nieuwe regels om de internationale financiering van kolengestookte energiecentrales te vergemakkelijken. En hij was voorzitter van het lef van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat bedoeld was om zijn vermogen om mondiale problemen zoals klimaatverandering aan te pakken, te belemmeren.

Door dit alles heen bleef Rex Tillerson echter precies het soort globalist waartegen Donald Trump zich kandidaat had gesteld. Als hoofd van Exxon was hij bijvoorbeeld regelmatig deelnemer geweest aan het World Economic Forum in Davos en aan het Clinton Global Initiative. Uiteindelijk bekritiseerde Trump zijn staatssecretaris omdat hij ‘volledig gevestigde’ opvattingen had over het buitenlands beleid voordat hij hem zonder pardon per tweet ontsloeg.

Maar er is het etablissement dat Trump leuk vindt en het etablissement dat hij niet heeft. Ondanks hun zeer openbare ruzie, heeft de president altijd de vestigingssoorten in de Tillerson-vorm bewonderd, degenen die behoren tot het internationale netwerk van execs van fossiele brandstoffen (olie, gas en kolen) die voornamelijk verantwoordelijk zijn voor de opbouw van de Nieuwe Wereldorde van klimaatverandering. Rockefeller, Hunt, Getty, Mellon, Drake, Buffet, Koch en Icahn: dit zijn de globalisten die de transformatie van onze wereld in gang zetten, waarin een groeiende afhankelijkheid van fossiele brandstoffen veranderde in een economisch systeem gericht op een steeds verder groeiende exploitatie van dergelijke hulpbronnen, en uiteindelijk naar een ecosysteem dat op de rand van een catastrofe staat.

Houd er rekening mee dat dit precies is waar Donald Trump in de jaren vijftig en zestig mee opgroeide in New York met fossielen. Daar is hij nog steeds nostalgisch voor. Vandaar zijn drang naar de Verenigde Staten om ‘ energie dominant ‘ te worden door elke laatste druppel fossiele brandstof te winnen uit land, zee en ijs. Vandaar zijn nauwe relaties met petro-autocraten, vooral de Russische president Vladimir Poetin en de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman. Dit is, kort gezegd, zijn soort globalisme, en het is nu volledig ingebed in het Witte Huis, zijn regering en Washington.

De VN? Milieuactivisten? George Soros? Pinda’s vergeleken met de echte globalisten, degenen die al meer dan een eeuw het aanbod en de prijs van energie beheersen en nu een vertegenwoordiger hebben in het Oval Office. Zie het als een goocheltruc van klassieke goocheltrucs: kijk daar naar Agenda 21 terwijl de echte globalisten je zak kiezen en je wereld vergiftigen. Zoals milieuactivist Bill McKibben heeft opgemerkt, wist de nieuwste generatie globalisten op fossiele brandstoffen precies wat ze deden (en wat de gevolgen zouden zijn) toen ze enorme hoeveelheden geld besteedden aan het benadrukken van ‘de onzekerheid’ van de wetenschap van klimaatverandering.

De tovenaar David Copperfield creëerde ooit de illusie dat het Vrijheidsbeeld verdwenen was. De huidige bemanning van magische globalisten heeft hem nog beter gedaan. Ze zijn verrassend succesvol geweest in het creëren van de illusie dat de Nieuwe Wereldorde van klimaatverandering niet bestaat wanneer het bewijs steeds meer overal om ons heen is.

Er is geen samenzwering, geen weermaffia, maar de Verenigde Staten zijn niettemin stevig in de greep van een Nieuwe Wereldorde. Vele duizenden hebben hun leven, hun vrijheid of hun vermogen om geluk na te jagen al verloren dankzij de wereldwijde krachten die nu op onze planeet worden losgemaakt – en hoe meer de Verenigde Staten de afgelopen jaren hun uitzonderlijkheid hebben bevestigd, hoe meer het is gebleken geen uitzondering op de regels van klimaatverandering.

Dit is het probleem: het is lang voorbij de waarschuwingsfase. Metaforisch gezien zijn de zwarte helikopters al op het gazon van het Witte Huis geland (en waarschijnlijk ook in je eigen achtertuin). Een nieuwe wereldorde begint inderdaad Amerika te tiranniseren en Donald Trump moedigt de verantwoordelijke globalisten aan om nog meer van hetzelfde te doen. De enige manier om deze ultieme dreiging aan te pakken, is via het soort internationale samenwerking waar de anti-globalisten het meest bang voor zijn, een koppeling van wapens over de stijgende zeeën om een ​​kwaadaardige wereldmacht te verslaan en de krachtige elite die deze handhaaft.

Deze uitdaging vereist het equivalent van oorlog tegen zoiets kwaads als totalitarisme. Iets minder zou zijn als proberen een natuurbrand met benzine te blussen of als in een orkaan (categorie 5) te spuwen.

Iets minder zou een tijdperk mislukken.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments