‘Europa sterft!’ Tienduizenden extreemrechtse marcheren in de ‘parade’ van de onafhankelijkheid en roepen op tot ‘Polish Intifada’ (VIDEO)

‘Europa sterft!’ Tienduizenden extreemrechtse marcheren in de ‘parade’ van de onafhankelijkheid en roepen op tot ‘Polish Intifada’ (VIDEO)

12 november 2019 1 Door Indignatie redactie

Tienduizenden Poolse nationalisten gingen de straten van Warschau op voor een jaarlijkse extreemrechtse mars ter herdenking van de onafhankelijkheid van het land, met veel witte krachtsymbolen en wuivende rode fakkels en tiki-fakkels.

Deelnemers droegen Poolse vlaggen en riepen “ Nee tegen de Europese Unie ” en “ God, eer, vaderland! ‘ en andere ultra-nationalistische slogans. Demonstranten met zwarte kap droegen spandoeken die opriepen tot een ” Poolse Intifada ” en het zionisme aan de kaak stellen.

Linus Pook on Twitter

Antisemitism during march for #IndependenceDay in #Warsaw: “Polish intifada! No more apologies! No more zionism”. Facists shout “This is Poland, not Israel!” #MarszNiepodległości2019

Paul Joseph Watson on Twitter

Paul Joseph Watson on Twitter

https://t.co/A0buQCx9x2

De extreemrechtse deelnemers waren bij elkaar om de oprichting van 1918 van de tweede Poolse republiek te herdenken, gevormd in de nasleep van de Eerste Wereldoorlog uit delen van Duitsland, Oostenrijk en Rusland.

Deelnemers, verzameld in het centrum van Warschau, werden door organisator Robert Bakiewicz gewaarschuwd dat de wereld ” God en het christendom heeft verlaten ” en Polen zal sterven ” terwijl de landen in West-Europa sterven “, meldde Reuters.

De mars trok ook anti-abortus en anti-LGBT-activisten, waarbij sommige demonstranten zongen ter ondersteuning van de ‘ gewone familie’ , meldde de website Notes From Poland .

Agnieszka Pikulicka on Twitter

Just another peaceful #independencemarch. Nobody’s chanting anything remotely racist, nationalistic, anti-LGBT, antisemitic or otherwise violent. As always 😉 #Poland #polishindependenceday

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Vijf doden door aanval op Capitol in de VS

Anti-immigratie was een ander belangrijk thema van het evenement, waarbij Ziemowit Przebitkowski van de ultra-nationalistische All-Poolse jeugdgroep de Polen vertelde dat het belangrijk was om ” nationale moraal ” te bevorderen en massale immigratie te stoppen.

De zogenaamde onafhankelijkheidsmars is gegroeid om de aandacht en participatie van extreem-rechtse groepen en figuren van over de hele wereld te trekken. Dit jaar namen ook activisten van de extreem-rechtse Italiaanse Forza Nuova-groep en hardline-activisten uit Hongarije deel.

Forza Nuova on Twitter

Varsavia 300 mila patroti polacchi oggi in piazza. Le nostre bandiere sventolano a fianco del movimento MW, che ha di recente ottenuto 5 deputati. Presto azione in comune in Italia, FN sempre con i patrioti polacchi.

Dream Deferred on Twitter

LIVE FROM WARSAW Delegations from Hungary and Italian fascists FN have joined the march organised by Polish fascists to mark Poland’s independence day #nopasaran #antyfaszystowski #antifa

Ondertussen vond er langs de route van de hoofdmars een kleiner antifascistisch protest plaats, georganiseerd door linkse groepen, waarbij demonstranten een groot spandoek hadden met de tekst ” grondwet ” – een symbool van oppositie tegen de huidige rechtse nationalistische regering. ” Nazi’s zijn weg “, lees een andere banner van de oppositie.

Notes from Poland 🇵🇱 on Twitter

As well as the main Independence March, which is organised by the far right, there is also a much smaller anti-fascist march taking place nearby in Warsaw, organised by left-wing groups https://t.co/B7hpVDSZDN

Polen is in toenemende mate gepolariseerd sinds de nationalistische partij Wet en Rechtvaardigheid (PiS) vier jaar geleden de macht overnam en een heropleving van patriottisme en traditionele katholieke waarden beloofde. PiS is ervan beschuldigd een oogje dicht te knijpen voor groeiend ultra-nationalisme en antisemitisme.

De Poolse president Andrzej Duda deed maandag een oproep tot eenheid en riep op tot ” één gemeenschappelijk thuisland, voorbij alle divisies ” maar erkent dat ” verschillende ideologieën en overtuigingen ” zijn toegestaan ​​in een vrij democratisch Polen.

Het evenement van dit jaar was aanzienlijk kleiner dan vorig jaar, wat het eeuwfeest van Polen’s onafhankelijkheid markeerde en waar ongeveer 200.000 mensen aan deelnamen, waaronder Duda zelf.

Lees ook:  Donald Trump en Elon Musk vinden het wiel uit


Comments

comments