Als impeachment mislukt, zal de Elite de economie laten crashen om nog vier jaar trump te voorkomen?

Als impeachment mislukt, zal de Elite de economie laten crashen om nog vier jaar trump te voorkomen?

13 november 2019 0 Door Indignatie redactie

Inmiddels is het overduidelijk dat de wereldwijde elite Donald Trump absoluut haat. Geen enkele president in de geschiedenis van de VS is geconfronteerd met zo’n meedogenloze aanval door de bedrijfsmedia en er zijn pogingen gedaan om zijn presidentschap bij elke beurt te saboteren. 

Wonder boven wonder heeft Trump al deze aanvallen tot nu toe overleefd, maar nu doemt het spook van beschuldiging groot op over zijn administratie. De Democraten hebben een solide meerderheid in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, ze werken snel aan het opstellen van artikelen van afzetting, en ze hopen eigenlijk dat Trump op eerste kerstdag wordt afgezet. Maar om Trump uit zijn ambt te laten verwijderen, zijn er 67 stemmen nodig in de Senaat, en op dit moment hebben Democraten slechts 47 van die zetels. Het was altijd moeilijk voor Democraten om 20 Republikeinen in de Senaat te krijgen om Trump in te schakelen,

Dat scenario zal nog waarschijnlijker worden als de Huisrepublikeinen stevig achter Trump staan, en op dit punt geeft zelfs de Washington Post toe dat er een mogelijkheid is “dat geen enkele Huisrepublikein” zal stemmen voor de artikelen van afzetting …

Republikeinse Congresleden houden hun partijleider tegenover duizenden pagina’s bewijsmateriaal waaruit blijkt dat president Trump buitenlands beleid heeft gebruikt voor politieke gunsten, waardoor de mogelijkheid wordt opgewekt dat geen enkele Republikeinse partij voor zijn afzetting zal stemmen.

Natuurlijk zal er slechts een eenvoudige meerderheid nodig zijn om Trump in het Huis te beschuldigen, en democraten zullen dat zonder probleem kunnen doen, maar het lijkt erop dat de poging om Trump te verwijderen volledig dood zal zijn als het de Senaat bereikt.

Ja, dingen kunnen nog steeds veranderen en dit is een zeer vloeiende situatie, maar in de huidige stand van zaken lijkt het erop dat Trump veilig is.

Dus wat gaat de elite doen als afzetting mislukt?

Ze worden geconfronteerd met het vooruitzicht dat Trump daadwerkelijk opnieuw zou kunnen winnen in 2020, en dat zou betekenen dat hij tot januari 2025 in het Witte Huis zou blijven.

Voor velen onder de elite moet een dergelijk scenario koste wat kost worden vermeden. En de snelste manier om het grote publiek ertoe te bewegen een president aan te zetten, is door de economie af te brokkelen.

Dit is een van de redenen waarom enkele prominente stemmen links openlijk een recessie wensen. Kijk bijvoorbeeld eens wat Bill Maher niet zo lang geleden zei …

“Ik zeg al ongeveer twee jaar dat ik hoop dat we een recessie hebben en dat mensen boos op me worden”, zei Maher, een multimiljonair die waarschijnlijk goed geïsoleerd zou zijn van een financiële neergang.

“Ik zeg alleen maar dat we een recessie kunnen overleven,” ging hij verder. “We hebben er 47 gehad. We hebben er elke keer een gehad als er een Republikeinse president is! Ze duren niet eeuwig, weet je wat eeuwig duurt? Soorten uitroeien! ‘

Maher wenst letterlijk meer dan 300 miljoen Amerikanen economische pijn, zodat nog vier jaar Trump kan worden vermeden.

Dat is hoe geobsedeerd sommige van deze radicalen zijn met het wegwerken van Trump.

En zonder twijfel zouden de prestaties van de economie de achilleshiel van Trump kunnen zijn. Wanneer er goed economisch nieuws uitkomt, neemt hij er gretig de eer voor en heeft hij publiekelijk gewaarschuwd dat er een economische crash zal zijn als een democraat wint in 2020 …

President Donald Trump voorspelde de ondergang als hij niet opnieuw wordt gekozen in 2020 en zei dat de economie zou ‘CRASH’ zijn zoals tijdens de Grote Depressie.

In een tweet woensdagochtend noemde de president het drukke veld van Democratische uitdagers ‘clowns’ en vergeleek de vooruitzichten dat een van hen zou winnen met de ineenstorting van de aandelenmarkt van 1929.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenHoewel veel Democraten op Wall Street absoluut een hekel hebben aan Trump, valt niet te ontkennen dat ze het heel goed hebben gedaan terwijl hij in het Witte Huis was. In feite hebben slechts drie presidenten de aandelenmarkt tijdens hun eerste drie jaar in functie beter zien presteren …

Beursprestaties in de eerste drie jaar sinds de verkiezing van Trump staan ​​op de vierde plaats van de 14 gekozen presidenten sinds Herbert Hoover. Dat is best goed! Het is echter vermeldenswaard dat er niet veel is dat hem scheidt van John F. Kennedy, Bill Clinton en George HW Bush. Een slechte week of twee, en hij kon gemakkelijk naar de achtste plaats vallen. Aan de andere kant zou het negende werk kosten, net als Dwight Eisenhower inhalen voor de derde plaats. In lettercijfers gerangschikt, zou ik de prestaties van de markt sinds de verkiezing van Trump een solide B geven.

Maar wat gebeurt er als de beurs crasht en de Amerikaanse economie in 2020 in een diepe recessie duikt?

Welnu, net zoals Trump de eer krijgt voor de goede dingen die de afgelopen jaren zijn gebeurd, zou hij ook de schuld krijgen als het echt slecht werd.

Dat zou natuurlijk niet eerlijk zijn, want de waarheid is dat de Federal Reserve eigenlijk veel meer invloed heeft op de prestaties van de economie en de prestaties van de aandelenmarkt dan de president.

Maar het grote publiek begrijpt deze dingen niet.

Wanneer dingen echt uit elkaar beginnen te vallen, gaan mensen de schuld geven aan wie in het Witte Huis is, en omdat Trump zo graag krediet wou nemen als het goed ging, zal hij geen enkele manier hebben om de schuld te vermijden wanneer dingen ernstig verslechteren.

Zou de wereldwijde elite dan echt zijn toevlucht nemen tot ‘de nucleaire optie’ om de economie te laten crashen om te voorkomen dat Trump de volgende verkiezingen wint?

Je weet maar nooit, maar het is heel goed mogelijk. Tegenwoordig is schuld de levensader van onze economie, en als de grote banken de kredietstroom gaan aanscherpen, zou dat onze economie onmiddellijk beginnen af ​​te remmen. En zoals ik gisteren heb opgemerkt, beginnen we al te zien dat banken leningen aan boeren in het midden van het land op grote schaal weigeren . Hoe strakker geldschieters worden met hun geld, hoe slechter onze economie het zal doen, en dit is iets waar we goed op moeten letten.

De aandelenmarkt is ook een potentieel vlampunt. Op dit moment verkopen insiders hun aandelen “in het snelste tempo in twee decennia” , en de waarderingen zijn belachelijk hoog. Bedrijven die elk jaar gigantische bergen geld verliezen, zijn naar verluidt miljarden dollars waard, en de markt gaat al zo lang omhoog dat de meeste beleggers 2008 helemaal zijn vergeten. Maar op een gegeven moment zal deze hele charade neerstorten , en er is niet veel voor nodig om dat voor elkaar te krijgen.

Er is een nog grotere bubbel op de obligatiemarkt. Tegenwoordig is er 188 biljoen dollar schuld in het mondiale financiële systeem, en degenen aan de top van de economische voedselketen beheersen veel van die schuld. Zou het mogelijk kunnen zijn dat ze bereid zijn een beetje chaos te ontketenen om hun politieke doelen te bereiken?

Ik denk niet dat de wereldwijde elite echt een grote crisis wil doormaken, maar op dit moment heeft voor velen van hen bijna alles de voorkeur boven vier jaar Trump.

We zijn minder dan twee maanden verwijderd van 2020 en ik geloof echt dat het het meest chaotische jaar zal zijn dat een van ons in een zeer lange tijd heeft gezien.

Er zijn veel zeer krachtige mensen die absoluut vastbesloten zijn om Trump ervan te weerhouden deze komende verkiezingen te winnen, en ze zouden bereid zijn om bijna alles te doen om dat te laten gebeuren.Comments

comments