De gore staatsgrepen van de VS in Zuid-Amerika: reden dure grondstoffen

De gore staatsgrepen van de VS in Zuid-Amerika: reden dure grondstoffen

13 november 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

Als u nog steeds denkt dat de VS een vriendelijke staat is die mensen vrijheid biedt vergeet dit dan maar. Na dat bekend werd dat de leugens van Trump om de troepen uit Syrië te  halen het allen maar ging om verplaatsing van de soldaten naar de grootste oliebronnen in beslag te nemen (noem het maar gerust piraterij) heeft de VS nu zijn ogen gericht op Bolivia:

Evo Morales was de volgende slachtoffer “Regime Change” na mislukte coup in Venezuela.

Wanneer wordt de wereld eens wakker de VS heeft niets met vrede dit oorlogszuchtig land wil alleen maar macht ten koste van mensenlevens.

Mocht u heimelijk hebben gehoopt dat Corporate D.C. , de CIA, de massamedia en D.C. woordvoerder D.J.Trump na Syrië en Venezuela hun lesje wel hebben geleerd, dan komt u bedrogen uit.

De zittende president van Bolivia, Evo Morales, is met een beproefde methode uit de macht verwijderd. In tegenstelling tot Venezuela is het leger in Bolivia wel degelijk corrupt gebleken. Onder druk van het leger is hij opgestapt. Om een bloedbad te voorkomen is hij het land uit gevlucht. Uiteraard zou Morales de verkiezingen hebben vervalst, bewijzen zijn onnodig, als Washington het rond bazuint, gevolgd door een hysterische massamedia, dan is het een feit. Het oude liedje. Venezuela kan rekenen op de protectie van Rusland, niet in de laatste plaats waar het de Amerikanen om is te doen: ’s werelds grootste olie- en goudreserves. En het is gemakkelijker te bereiken, want het ligt aan de kust. Bolivia wordt omsloten door andere landen.

Lees ook:  SCHOKKENDE Enquête: Amerikanen hebben opvallend onwetende houding tegenover kernwapens en Noord-Korea

Waarom moest Morales het veld ruimen?

Omdat hij McDonald’s en Monsanto enkele jaren gelden het land uit heeft geschopt? Het zou zo maar kunnen.

Een persbericht van Reuters uit februari dit jaar:

Bolivia heeft een Chinees Consortium als partner geselecteerd voor de ontwikkeling en ontginning van lithiumreserves, met een waarde van € 2,5 miljard. China krijgt daarmee exclusief toegang tot de reusachtige voorraden aan lithium, een belangrijke grondstof voor onder meer de hightech industrie. Het consortium Xinjiang TBEA Group Co Ltd. zal een belang van 49% nemen in de joint venture samen met de Boliviaanse staatsonderneming YLB, die de lithium mijnen in eigendom houdt.

De Boliviaanse lithiumvoorraden zijn ’s werelds grootste. Deze strategisch belangrijke grondstof is nodig voor de productie van batterijen en accu’s voor onder anderen elektrische auto’s. Het is duidelijk dat het Westen dit niet heeft kunnen toelaten, dus is de hoogste baas van boven omschreven joint venture verwijderd. Morales is als president van Bolivia meerderheidsaandeelhouder van de staatsonderneming YLB en dus de eindbaas.

lithium
De lithium driehoek

Een militaire staatsgreep

Er zijn maar een paar landen die deze geschiedenis hebben gekwalificeerd als staatsgreep: Argentinië, Venezuela, Cuba en Mexico. Waarom bijvoorbeeld Chili niet? Want daar is het toch ook al enige tijd onrustig. Als u wilt weten waarom het daar al enige tijd onrustig is:

Lees ook:  Leugens over Afghanistan

Chili is na Bolivia de tweede leverancier van lithium in de wereld.

Argentinië is na Chili de derde leverancier.

Tja, als er dan nou nog steeds geen belletje rinkelt…..

De gekleurde revolutie in Bolivia is niet vanwege vervalste verkiezingen of een hongerende bevolking, maar wegens belangrijke voorraden om het Westen als “beschaving” overeind te houden. Die voorraden mogen niet in handen vallen van China en Rusland. U weet toch ook wel waarom Venezuela door honger en ellende wordt verscheurd en wie daarvan de schuld krijgt?

De modus operandi van “regime change”.

Begin met het verspreiden van leugens en valse berichtgeving rond zittende democratisch gekozen leiders, noem ze dictators en schenders van mensenrechten en laat dat doen door de gelijkgeschakelde pers, die allerlei denktanks na-papegaait.

Verklaar vervolgens met hysterisch geweld de verkiezingen vervalst en eis aftreden van de brute dictator, die zijn volk uitmergelt en de eigen zakken vult.

De (al of niet) ontstane chaotische toestanden in het land eisen een krachtdadige nieuwe leider, het liefst de hoogstwaarschijnlijk omgekochte legertop en de opperbevelhebber van de strijdkrachten. Deze staan vrijwel altijd onder invloed van de wapenleveranciers en in 90% van de gevallen zijn dat de Amerikanen, Britten en Fransen.

Laat vervolgens de oppositieleider zichzelf als president uitroepen, die de volgende verkiezingen aankondigt, doch niet eerder dan dat de rust in het land is terug gekeerd. Met andere woorden: niet eerder dan dat men volledige controle over het bestuursapparaat heeft en de juiste beslissers op de juiste plaatsen heeft gemanipuleerd.

Lees ook:  Volgers van Joseph Goebbels geven vorm aan hun beleid in Washington

Hier de (in de USA opgeleide?) nieuwe presidente, een mevrouw, dat ziet er beter uit dan een ouwe moordlustige knar in zwaar gedecoreerd uniform……

bolivia
OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is. Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments