Is het definitieve apocalyptische conflict tussen Israël en haar vijanden nu begonnen?

Is het definitieve apocalyptische conflict tussen Israël en haar vijanden nu begonnen?

13 november 2019 0 Door Indignatie redactie

Dinsdag hebben terroristen in de Gazastrook honderden raketten op Israël afgevuurd als vergelding voor Israëls gerichte moord op de hogere commandant van de islamitische Jihad in Gaza. Veel van de raketten werden onderschept door het verdedigingssysteem van de Iron Dome, maar een flink aantal kwam er doorheen en sommige bereikten zelfs tot Tel Aviv. 

Na die raketaanvallen, beuken Israëlische tanks en vliegtuigen islamitische Jihad-posities in de Gazastrook, en Israëlische functionarissen beloven om te blijven reageren op eventuele aanvullende aanvallen. Helaas klinkt het zeker alsof er meer aanvallen komen. Volgens de secretaris-generaal van de islamitische Jihad, Ziad al-Nakhala, gaat zijn organisatie “ten strijde” met Israël. Het volgende komt uit de Times of Israel …

“ We gaan oorlog voeren . [Premier Benjamin] Netanyahu heeft alle rode lijnen overschreden bij het vermoorden van Al-Quds Brigades commandant Baha Abu al-Ata. We zullen krachtig reageren , ”vertelde PIJ secretaris-generaal Ziad al-Nakhala de nieuwssite in de Arabische taal Dar al-Hayat.

Israëlische functionarissen vonden dat ze geen andere keus hadden dan Baha Abu al-Ata te doden zodra ze daartoe een duidelijke gelegenheid hadden. Volgens premier Benjamin Netanyahu was hij een “archterrorist” en “de belangrijkste aanstichter van terrorisme uit de Gazastrook”. Het Israëlische volk is de eindeloze raketaanvallen beu, en dus is het logisch dat Israël zich zou richten op de man die zoveel van die aanvallen had geïnitieerd.

Maar voor de islamitische Jihad was Baha Abu al-Ata een zeer geliefde held, en zijn dood zond schokgolven door het hele Midden-Oosten. Toen het nieuws over zijn dood bekend werd, schoten terroristen in Gaza “meer dan 200 raketten op Israël af” …

Islamitische militanten in de Gazastrook stuurden dinsdag een spervuur ​​van meer dan 200 raketten naar Israël en zwoeren verdere wraak nadat het Israëlische leger een paar gerichte luchtaanvallen op bevelhebbers van de islamitische islamitische jihad had uitgevoerd, een in Gaza vermoord en de tweede in Syrië gemist.

Een Israëlische luchtaanval doodde Baha Abu al-Ata (42) en zijn vrouw terwijl ze sliepen in hun huis in het oosten van Gaza, zei woordvoerder luitenant-kolonel Jonathan Conricus van Israel Defense Forces (IDF). Conricus voegde eraan toe dat Abu al-Ata verantwoordelijk was voor een aantal recente raketaanvallen op Zuid-Israël en beweerde dat hij actief nieuwe aanvallen plant.

Als reactie op die raketaanvallen, hebben IDF-tanks en vliegtuigen absoluut islamitische militaire buitenposten van de Jihad verslagen …

Israëlische tanks vielen dinsdagmiddag drie islamitische Jihad-militaire posten in de Gazastrook aan.

Een woordvoerder van IDF verklaarde: “Kort geleden richtten IDF-tanks zich op drie militaire PIJ-posten in de Gazastrook.”

De Israëlische luchtmacht heeft ook talloze islamitische Jihad-doelen in Gaza gebombardeerd als reactie op het afvuren van tientallen raketten door de terroristische organisatie.

En IDF-woordvoerder Hidai Zilberman vertelde de pers dat de Israëliërs “voorbereid zijn op meerdere dagen strijd” als het daarop aankomt.

We zullen zien wat er gebeurt, maar het lijkt erop dat we kijken naar een conflict dat heel wat langer zal duren dan slechts een paar dagen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Trump's Waanvoorstelling voor Iran Gesprekken over de waanvoorstellingen van Iran

De islamitische Jihad belooft een wraakcampagne die “geen grenzen zal hebben”, en er wordt gemeld dat de vijanden van Israël overwegen “een tweede of derde front in het noorden te openen” …

DEBKAfile’s bronnen melden dat toen het Israëlische veiligheidskabinet dinsdagochtend bijeenkwam in Tel Aviv, ook hoge ambtenaren in Teheran, Damascus en Beiroet bijeenkwamen. Ze bespraken of ze Israël moesten straffen door een tweede of derde front in het noorden te openen.

De Palestijnse Jihad onderhoudt ook strijdkrachten in Syrië en Libanon, die in beide landen dienst kunnen doen wegens stakingen tegen Noord- en Centraal-Israël in solidariteit met hun broeders in Gaza. Het Gaza-hoofdkwartier reageerde aanvankelijk op de dood van zijn leider door aan te kondigen dat hun vergelding ‘geen grenzen zou hebben’. Toen, na zo’n 50 raketten te hebben afgevuurd, verklaarde Jihad dat er nog ‘ongekende vergeldingsmaatregelen’ zouden komen, wat suggereert dat Israël aanvallen zou ondergaan van extra grenzen.

Telkens wanneer Israëls vijanden het conflict escaleren, zal Israël natuurlijk nog harder terugslaan.

En als dit conflict voldoende escaleert, kan het de Iraniërs en al hun naaste bondgenoten in de regio binnenhalen. In de afgelopen jaren heeft de islamitische Jihad eigenlijk zeer nauwe banden met Teheran gesmeed. Het volgende komt uit de Jerusalem Post …

PIJ is belangrijk voor Iran omdat het regime van Teheran vaak beweert dat het het centrum is van ‘weerstand’ tegen Israël en de VS. Om een ​​verhaal van ‘weerstand’ te weven, moet het aantonen dat het daadwerkelijk iets tegen Israël doet. Omdat Iran niet graag zijn eigen leden van de Islamitische Revolutionaire Garde opoffert, werkt het via andere groepen. In Libanon voorziet het Hezbollah van nauwkeurige begeleiding voor zijn raketarsenaal; in Gaza heeft het relaties met PIJ en ook met Hamas.

Op een gegeven moment zal Israël tegelijkertijd vechten tegen de Islamitische Jihad, Hamas, Hezbollah en Iran.

Zou het kunnen dat we gelijk hebben op de afgrond van die oorlog?

Zonder twijfel staan ​​velen aan beide kanten van het conflict te popelen om de uiteindelijke overwinning te behalen. Bijvoorbeeld, op dinsdag riep een activistische groep in Israël openlijk om oorlog met Hamas …

De activisten van de groep hingen borden rond het land en lazen: “Bibi – Give Us The Order!”

“De tijd is gekomen voor Israël om de overwinning op Hamas en alle terreurorganisaties in Gaza te behalen,” zei Matan Peleg, CEO van Im Tirtzu. “Vrede wordt gesloten met verslagen vijanden, en dat is de enige manier om de rust in het zuiden te herstellen. De moord van vandaag op een senior Gazaanse terrorist was een stap in de goede richting, en nu moeten we de volgende stap zetten en de terreur in Gaza voor eens en voor altijd verslaan. “

Als er voortdurend raketten op mijn familie en vrienden werden afgevuurd, denk ik dat mijn geduld ook weg zou zijn.

Er is gewoon geen blijvende vrede in de regio zolang de status-quo bestaat. Islamitische Jihad, Hamas, Hezbollah en de Iraanse regering hebben allemaal beloofd om Israël permanent van de kaart te vegen, en de Israëli’s zullen op elke aanval tegen hen reageren door extreem hard terug te slaan.

Of het vandaag, morgen of op een later tijdstip gebeurt, de waarheid is dat er een grote oorlog naar het Midden-Oosten komt.

En zodra die oorlog plaatsvindt, zal geen van ons leven ooit meer hetzelfde zijn.Lees ook:  Klasse justitie: Koninklijke familie, Maxima en Julio Poch

Comments

comments