Wanneer Trump wereldleiders telefoneert

Wanneer Trump wereldleiders telefoneert

13 november 2019 1 Door Indignatie redactie

De Washington Nationals wonnen de World Series en suggereerden dat alles mogelijk is. Wat nog belangrijker is, het onwaarschijnlijke pad van de Nationals naar de overwinning toonde aan dat als je een samenhangend team hebt dat samen door de ruwe plekken duwt, dat een aantal superspelers heeft die het goede voorbeeld geven, en dat echt goed speelt wanneer de druk het grootst is, je kunt win een zeer welkom kampioenschap tegen alle verwachtingen in. Progressieve Democraten moeten het seizoen van de Nationals bestuderen. Zij kunnen de onderdanen zijn. Trump kan het nooit. Hij is alles wat zijn team heeft.

Nu, wanneer de druk het grootst is, heeft Trump geen enkele “teamgenoot” beschikbaar om het goede voorbeeld te geven, welke “teamgenoten” hij allemaal berekent wat er voor hen in zit, en door ruwe plekken duwen betekent naar de deur rennen. De Democraten zijn het betere team, zeker gebrekkig, maar een veel beter team. Nu is het tijd om dat te erkennen en “ het gevecht te beëindigen ” dat ze eindelijk serieus zijn begonnen.

Een groot deel van het Democratische voordeel is dat niemand op afstand in staat lijkt te zijn om Trump tegen te houden van scheten laten op zijn Twitter-feed. Dit betekent dat hij altijd op de rand van rampspoed staat en zelfs zijn sycofanten niet van de ene minuut op de andere weten hoe de onwetendheid van vandaag de ‘boodschap’ van gisteren zal ondermijnen. Als de Democraten blijven aandringen en verenigd blijven, zal Trump blijven verdubbelen zijn leugens om het feitelijk onmiskenbare te ontkennen. Hoe meer hij dit doet, hoe meer de Democraten de woorden van Trump op zijn voorhoofd moeten plakken.

Vervolgens is er niets dat de Democraten kunnen doen om de moreel en feitelijk uitgedaagde vleugel van de Republikeinse Partij (bijna de hele partij) te scheiden van Trump. En het lijkt erop dat er niets is dat Trump kan doen, ongeacht hoe gevaarlijk, moreel bankroet of gescheiden van de realiteit, om ervoor te zorgen dat Republikeinen hem verlaten. Dus, Democraten, haal diep adem en onthoud dat er veel meer Democraten dan Republikeinen in het electoraat zijn.

De oproep

Met deze achtergrond in het achterhoofd, is het tijd om de telefonische “vaste” activiteiten van Trump zorgvuldig te onderzoeken zonder zijn draagbare Twitter-feed de ernst van zijn wangedrag te laten verdoezelen. Deze telefoontjes naar wereldleiders lijken een schat aan prachtige momenten te creëren waarin onwetendheid, narcisme, hebzucht en gewoon domheid lijken samen te vallen om echte schade te veroorzaken die niet kan worden getweet. Al die tijd ploegt Trump door met anderen die luisteren.

Het staat buiten kijf dat de onverschrokken leider van Amerika graag telefoneert met andere wereldleiders, met name degenen waarvan hij denkt dat ze onbevreesd zijn zoals hij en genoeg weten om hem te vleien zonder multisyllable woorden die hem kunnen verwarren. Dial-up Vladimir Poetin, Recep Tayyip Erdogan, Mohammed bin Salman, Rodrigo Duterte, Abdel Fattah el-Sisi en dergelijke. En onthoud dan dat zelfs nu, met een onderzoek naar beschuldiging rond Trump’s corrupte oproep aan president Volodymyr Zelensky van Oekraïne, de natie weinig weet van de ongetwijfeld onwetende en potentieel gevaarlijke inhoud van de meeste oproepen van Trump aan zijn door democratie uitgedaagde vrienden.

Ondanks de inhoud van andere oproepen, was de afpersingsoproep aan de president van Oekraïne een omslagpunt of maakte iemand een grote fout. Om welke reden dan ook, een paar gewetensmensen mochten luisteren voordat Trump, Mike Pompeo, William Barr en Mick Mulvaney zelfs vermoedden dat er ergens in de buurt van het Witte Huis gewetensmensen waren, laat staan ​​met toegang tot de imperiale landlijn.

Lees ook:  Nepotisme bij overheid en stommiteit in bestuur

Het is dus gebeurd in het land van de vrijen en het huis van de dapperen dat sommige van die gewetensmensen eindelijk genoeg van Trump’s corrupte dubbelhartigheid hebben gehoord om collectieve zorgen te uiten dat de kostbare ‘nationale veiligheid’ van Amerika werd bedreigd door de hoogste officier in het land. Ja, door dezelfde persoon die grondwettelijk gemachtigd is om de strijd te leiden om de natie en haar burgers te beschermen – de opperbevelhebber, de president van de Verenigde Staten. (Opsporing tot een aangrijpende weergave van “God Bless America.”)

Terwijl de troef van Trump klauterde om de ophaalbrug op te heffen, sprongen Trump en een van zijn meest vertrouwde acolieten op de gracht en schreeuwden naar de hemel dat wat de gewetensmensen zeggen dat ik zei, ik zei, we doen het de hele tijd, het was “perfect , ‘En gaf zelfs toe dat er een  tegenprestatie was . (Om diegenen te helpen voor wie het Latijn niet eens een tweede taal is, kan een eenvoudig voorbeeld van quid pro quo, waarschijnlijk uit het speelboek van Trump komen, nuttig zijn: als u ermee instemt dit appartement nooit aan zwarte mensen te verkopen, zal ik u een betere deal op de aankoopprijs.)

Het Amerika van vandaag

Dit zou het beschuldigende balspel zijn als Amerika een natie was die het erover eens zou kunnen zijn dat feiten ertoe doen, dat er niet zoiets bestaat als ‘alternatieve feiten’ en dat hoe vaak je dezelfde leugen ook vertelt, het nooit de waarheid wordt. Maar dat is niet het Amerika van vandaag.

Wanneer Trump geconfronteerd wordt met ongemakkelijke waarheden en aantijgingen van ernstig wangedrag, gaat hij verder. Hij liegt, en vervolgens zendt de pers zijn leugens uit als ‘breaking news’. Hij liegt opnieuw, en het proces wordt zo vaak herhaald dat er sprake is van iets dat ‘new normal’ wordt genoemd. Het is misschien de moeite waard om het breaking news te onderbreken om herinner kijkers eraan dat er niets nieuws is aan degenen die beschuldigd worden van wangedrag dat liegt om het te verbergen. Wat nieuw is, is dat zovelen zo bereid lijken de leugens te accepteren als een alternatieve waarheid.

Maar deze keer luisterden niet alleen mensen van geweten naar het “perfecte” telefoontje van Trump met de nieuwe president van Oekraïne, maar Trump bracht zelf een heerlijk belastend onvolledig transcript van dat telefoontje uit. Aangezien de feitelijke context van de oproep en de volledige inhoud van de boodschap van Trump steeds meer worden onthuld, lijkt elke nieuwe onthulling Trump te begraven onder een lawine van officieel wangedrag, geholpen en ondersteund door een schurkengalerij van hooggeplaatste overheidsfunctionarissen en particuliere agenten met een laag leven.

Nu echt bewijs volledig is vrijgegeven en openbare getuigenissen beginnen, zullen Trump-stooges zoals Barr, Pompeo, Mike Pence en Mulvaney waarschijnlijk naar elke microfoon stappen die ze kunnen vinden die geen beëdigde getuigenis nodig hebben om het publiek ervan te overtuigen dat Het “perfecte” telefoontje van Trump was iets anders dan de afpersing voor persoonlijk gewin die de beëdigde getuigenis heeft aangetoond. Ze zullen praten over het proces, hun versie van real-world diplomatie, Barack Obama, servers zonder grenzen en dan alles vertellen, zelfs als de oproep niet “perfect” was, de beller wel.

Ik heb een droom dat de stooges ons de “we doen het altijd” -versie van het verhaal geven. Dan, in mijn droom, hebben ze allemaal een favoriet telefoongesprek om te delen waarin Trump de natie corrupt vernietigt en de veiligheid van Amerika ondermijnt. Ik stel me voor dat er altijd grootheden zijn met Poetin, Erdogan en Mohammed bin Salman. Om nog maar te zwijgen over opmerkelijke momenten met Angela Merkel, Emmanuel Macron en Boris Johnson.Lees ook:  BRIEF AAN HET KONINSGHUIS GEZONDEN DOOR ARJAN BOS

Comments

comments