Brusselse zelfbedieningswinkel: de pensioenkosten voor EU-ambtenaren stijgen naar astronomische hoogten

Brusselse zelfbedieningswinkel: de pensioenkosten voor EU-ambtenaren stijgen naar astronomische hoogten

14 november 2019 1 Door Indignatie redactie

Eens, als ambtenaar, bent u erin geslaagd om een ​​stoel in het EU-Parlement te bemachtigen, zodat niets uw fulltime, bevoorrechte beroepsleven in de weg staat. Zelfs met betrekking tot pensioen blijft de belastinggeldbron borrelen. Pensioenkosten voor EU-ambtenaren stijgen enorm en hebben al astronomische hoogten bereikt.

Medio 2014 verhoogden ongeveer 33.000 EU-ambtenaren, nauwelijks opgemerkt door het publiek, hun salarissen en pensioenen met 1,1 procent met automatische aanpassing elk jaar. En de terugwerkende kracht tot 2012. Is de EU-ambtenaar nog steeds van dienst – zeg: zet al zijn kracht en al zijn acties ten bate van de EU-burger – en word dan topambtenaren, volgens EU-zelfonthulling met meer dan 24.000 € maandelijks betaald.

Maar zelfs de lagere partijen knagen niet aan de hongerhanddoek. Ongeveer 5500 ambtenaren verdienen meer dan 10.000 euro per maand. Ze profiteren allemaal van een uiterst gunstige belastingheffing. Volgens Eurostat betalen EU-ambtenaren slechts 12 procent van het loon en de sociale zekerheid en zijn bijdragen aan het EU-ziekteverzekeringssysteem slechts 2 procent van hun basissalaris.

Wat haar pensioenuitkeringen betreft, die ook door de aanpassing werden beïnvloed, ontvangt de EU-ambtenaar sinds 2014 een pensioen van gemiddeld € 4300. De hoogst betaalde pensioenen bedragen zelfs 9680 euro. Bijna net zo hoog is het maximale pensioen van federale ministers, die echter voor de rijke burger al 22 jaar “krom” moeten hebben gediend. De gemiddelde leeftijd voor toetreding tot het EU-pensioen is 59 jaar en kan dan zonder kortingen worden vastgelegd.

EU verwacht een sterkere verhoging van de pensioenen

Aldus had de EU-burger tegen 2011 34,8 miljard euro uitbetaald voor de ongeveer 21 341 in aanmerking komende EU-ambtenaren. Eind 2015 lagen de langetermijnkosten van pensioenaanspraken echter dicht bij 64 miljard, bijna het dubbele van de referentieperiode 2011.

Lees ook:  Traangas in Frankrijk: 7.500 politieagenten op missie in "Yellow West" -protesten in Parijs

Zoals de Bild-krant meldde, zijn de bovengenoemde kosten alleen al 7,4 miljard euro voor de gezondheidszorg van EU-ambtenaren. Daarnaast nog eens 1,5 miljard euro, de EU-leiders zoals Martin Schulz, president van het Europees Parlement (SPD), Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, de voorzitter van de Europese Raad, het hoofd van de Europese Rekenkamer en de afgevaardigden van het Europees Parlement zodra ze het EU-stadium hebben verlaten om met pensioen te gaan.

De EU-commissie schrijft de enorme toename van pensioenverplichtingen toe aan het heersende beleid met een lage rente. Om de langetermijnpensioenverplichtingen aan te passen, zou de jaarlijkse verhoging van de pensioenen in de prijs moeten worden opgenomen. In 2014 was de jaarlijkse verhoging van het pensioen met 1,1 procent nu volgens het beeld al 1,2 procent.

“Gastheren van boventallige EU-ambtenaren”

Pieter Cleppe, directeur van het Brusselse kantoor van de Think Tank Open Europe, zei dat niet zozeer de zelfopgelegde salarisaanpassing van EU-bureaucraten het struikelblok was. “Grotere buikpijn” wordt veroorzaakt door de “gastheren van boventallige EU-ambtenaren” die voorrechten hebben gekregen die ze niet langer zouden geven en die oncontroleerbaar zijn geworden. De EU is geëvolueerd tot een “administratieve kaste” waar de echte eigenaren van dit niveau van de overheid, de lidstaten, de controle hebben verloren. De lidstaten hebben bijna alle kostenbesparingen in de publieke sector doorgevoerd en eisten een bevriezing van de lonen.

Zoals Henryk M. Broder opmerkte in zijn boek The Last Days of Europe, willen de EU-bestuurders – die meer zijn dan alleen technocraten – een abstract idee vertalen in de politieke realiteit. Ze vormen de nieuwe adel van Europa, die, zoals altijd de adellijke soort was, grensoverschrijdend was georganiseerd. En, vrij een absolutistisch patroon, gelooft deze nieuwe adel dat het zijn onderdanen geen verantwoording verschuldigd is. De salarissen en voordelen van EU-ambtenaren zijn altijd geweldig geweest. De pensioenuitkeringen moeten ook volgens de wil van hun ontvangers zijn.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.
Lees ook:  BELACHELIJK: 'Staat betaalt al bijna veertig jaar dubbel voor onderhoud paleizen'


Comments

comments