Dubbele normen in het Vaticaan: paus viert migratiepact – maar wilde het contract niet zelf ondertekenen

Dubbele normen in het Vaticaan: paus viert migratiepact – maar wilde het contract niet zelf ondertekenen

15 november 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

Paus Franciscus voerde opnieuw campagne voor de overstroming van Europa met niet-culturele migranten. In een toespraak prees het kerkhoofd zowel het VN-migratiepact als het VN-vluchtelingenpact. Het Vaticaan wilde echter niet aan beide overeenkomsten deelnemen en weigerde snel te tekenen.

De jezuïet Michael Czerny, de Vaticaanse verantwoordelijke voor migratie, heeft woensdag tijdens een ontmoeting met journalisten in Rome nadrukkelijk het Pact van Marrakech verdedigd. Volgens hem bestaat er zowel voor de landen van herkomst, als voor de doorgangslanden en landen van bestemming geen enkel ernstig argument om het pact niet te ondertekenen. Wie de indruk wekt dat dit pact een ongecontroleerde migratie mogelijk maakt, liegt, zegt de jezuïet zonder aarzelen. Hij waarschuwt ervoor de migratiepolitiek niet politiek te laten recupereren.

Marrakech legt de basis voor een grensoverschrijdend migratiebeleid

Paus Franciscus heeft de rijkere landen opnieuw opgeroepen deuren te openen voor migratie van over de hele wereld. “Regeringen moeten allen die geëmigreerd gevolg van armoede, geweld of vervolging, natuurrampen of klimaatverandering te helpen, zei hij maandag in zijn toespraak aan diplomaten bij het Vaticaan,” meldde de portal katholieke pers.

Van bijzonder belang voor de paus is het migratiepact dat eind vorig jaar in Marrakech is ondertekend. “Het migratiepact is met name een belangrijke stap voor de internationale gemeenschap, die nu voor het eerst op multilateraal niveau deze kwestie in de context van de Verenigde Naties in een document van dit belang aanpakt. Ondanks de afwezigheid van rechtskracht en de afwezigheid van sommige regeringen op de laatste VN-conferentie in Marrakech, zullen deze twee pacten dienen als belangrijke referentiepunten voor politieke betrokkenheid en concrete actie door internationale organisaties, wetgevers en politici. Het richt zich tot politici en iedereen die voorstander is van een meer verantwoordelijke,

Lees ook:  Coronavirusdragers zonder symptomen zijn de sleutel tot insluiting

Het Vaticaan zelf, dat met een relatief grote delegatie naar Marrakech reisde, heeft het migratiepact niet ondertekend. Kardinaal-staatssecretaris Pietro Parolin gaf het pact echter de zegen van paus Franciscus. De woorden van het hoofd van de kerk kunnen daarom als hypocriet worden omschreven. Het is niet de eerste keer dat de paus dergelijke uitspraken heeft opgemerkt. Hij heeft Europese landen herhaaldelijk opgeroepen hun socialezekerheidsstelsels open te stellen voor illegale immigranten van over de hele wereld. Tot dusverre is er nog geen enkele zogenaamde ‘vluchteling’ in het Vaticaan aangekomen;

Maar alsof deze recente daad van hypocrisie niet genoeg was, legde de paus opnieuw een ander accent van durf in zijn toespraak. Hij riep op, onder andere, om de 100ste verjaardag van de Versailles dictaat in 2019, op grond waarvan het Duitse volk vooral te lijden na de Eerste Wereldoorlog in het bijzonder te vieren. Naast een groot aantal land- en bevolkingcessies, moest het Duitse Rijk het grootste deel van de koopvaardijvloot en zijn goudreserves overhandigen aan de overwinnaars en astronomische bedragen van herstelbetalingen maken. Het Duitse volk werd letterlijk in ketens gezet. De paus gelooft dat dit een reden is om te vieren. Welnu …

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Babyboom onder migrantenvrouwen islamisering gaat sneller dan men dacht


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments