“Nee, nee jongens zegt Brussel, deze door de VS gesteunde militaire coup is volkomen legitiem!”

“Nee, nee jongens zegt Brussel, deze door de VS gesteunde militaire coup is volkomen legitiem!”

15 november 2019 0 Door Indignatie redactie

Ik blijf struikelen over hoe dom  deze laatste door de VS gesteunde militaire staatsgreep  is. Het is in Bolivia voor het geval je het spoor bent kwijtgeraakt, wat volkomen begrijpelijk zou zijn omdat door de VS gesteunde staatsgrepen een soort Amerikaanse massaschietpartijen zijn geworden – er zijn er zoveel die in elkaar overlopen.

Ik bedoel, om te beginnen zijn de redenen voor deze zo cartoonachtig bereikbaar en wanhopig dat het de geest een beetje in de war brengt. Het belangrijkste argument dat u voor de staatsgreep zult zien, is dat Evo Morales werd gekozen nadat het hooggerechtshof van Bolivia had beslist dat hij zich voor een vierde termijn kon kandidaat stellen, maar de ( democratisch gekozen ) rechtbank  oordeelde tegen een referendum  in 2016 over de grenzen van de presidentiële termijn.

Dat is het. Dat rare, pedante beroep op een bepaalde interpretatie van bureaucratische technische aspecten is het hele argument ter ondersteuning van een letterlijke militaire staatsgreep gesteund door de Verenigde Staten.

En vergis u niet, dat is precies wat dit was: het leger dat een regering afzet, is precies wat een staatsgreep is. De christelijke fascistische leider  Luis Fernando Camacho van  de staatsgreep  tweette openlijk  dat het leger actief bezig was met de arrestatie van Morales voorafgaand aan de ontsnapping van de afgezette leider naar Mexico, een tweet die hij  later  waarschijnlijk heeft verwijderd omdat de toelating het veel moeilijker maakt om deze militaire staatsgreep iets anders te noemen dan de ding dat het is. De Grayzone  heeft  een artikel gepubliceerd  waarin de vele banden van deze staatsgreep met Washington worden gedocumenteerd. Breng het allemaal samen en je hebt een door de VS gesteunde militaire staatsgreep.

Caitlin Johnstone ⏳ on Twitter

Camacho has deleted the tweet Golinger links to openly admitting that the military were pursuing the arrest of ousted Bolivian president Evo Morales. Luckily it’s been archived here: https://t.co/yGjN2YEvYz https://t.co/fkn0uwFLqr

Zoals elke keer gebeurt wanneer de VS tegenwoordig een regering proberen omver te werpen, wemelt sociale media  momenteel  van kleine, gloednieuwe en verdacht ogende accounts, waarvan vele  dezelfde woorden letterlijk publiceren , allemaal verdedigend en steunend voor de staatsgreep. Sommigen van hen proberen te beweren dat Morales de verkiezingen van vorige maand heeft opgetuigd, maar dat is  volkomen nep en bewijsvrij . Anderen proberen te beweren dat “het volk” van Bolivia zich tegen Morales verzette, hetgeen sterk suggereerde dat hij universeel werd verafschuwd, maar die bewering wordt ongeldig gemaakt door  de verkiezingsresultaten  en  de massale demonstraties  tegen de staatsgreep.

Lees ook:  De Lazarus Reflex: oppositie tegen Europese massamigratie en de komende tweede golf

Dus het enige echte argument komt eigenlijk neer op “Nou, hij rende voor een andere termijn, en ja hij won, en ja, het democratisch gekozen hooggerechtshof besliste dat hij opnieuw kon rennen, maar een luide en gewelddadige minderheid van Bolivianen wil niet dat hij president. Welke keuze heb je in dergelijke omstandigheden anders dan het steunen van een letterlijke militaire staatsgreep? ‘

Dat is gewoon zo gek. Dat is hoe laag de lat is gezonken voor het ondersteunen van de omverwerping van een regering vandaag. Ze hoeven niet te beweren dat hij zijn eigen mensen uithongert. Ze hoeven niet te beweren dat hij chemische wapens gebruikt. Ze hoeven niet te beweren dat hij regeert zonder de toestemming van de stemmende bevolking. Gewoon: “Ja, sommigen van ons houden niet van hem en er is wat papierwerk waar we het niet mee eens zijn.”

Ik bedoel echt, hoeveel lager kan de lat liggen als een door de VS gesteunde militaire staatsgreep gerechtvaardigd is? “Oh, die regering moest worden omvergeworpen omdat de leider ooit een parkeerkaart kreeg”? “Nou, de president droeg wit na Labor Day, en dat is een mode-wreedheid”?

Dus de Morales-ondersteunende lijn van opvolging is verdreven en veel van zijn aanhangers in de regering zijn  gearresteerd door gemaskerde mannen , en nu is de door de  VS goedgekeurde  interim-president een  verschrikkelijke racistische  en  absolute domper  die zich herinnert aan een zeer low-budget Boliviaanse versie van Sarah Palin.

Caitlin Johnstone ⏳ on Twitter

Bolivian Sarah Palin is the nation’s new US-approved interim president. https://t.co/stUNRC4HK6

Het is absoluut verbazingwekkend hoeveel mensen over het hele politieke spectrum zijn opgezogen door deze belachelijkheid. Hoe verloren moet je zijn om te geloven dat deze door de VS gesteunde militaire coup anders is dan alle andere? Hoe vaak loopt Charlie Brown op en probeert hij Lucy’s voetbal te schoppen?

Die teef laat je nooit verdomd tegen dat verdomde voetbal, Charlie Brown. En deze door de VS gesteunde militaire staatsgreep zal niet meer moreel, juridisch of voordelig zijn dan alle andere.

Dan Cohen on Twitter

The Bolivian opposition, @OAS_official, US government and mainstream media manufactured a phony narrative of election fraud, setting the stage for the fascist coup against @evoespueblo. I explain how it happened: https://t.co/896eBBRgXG

De schandknapen van de VS in Brussel

De politici in Brussel laten niets van zich horen en keuren blijkbaar staatsgrepen goed?. Geen juncker, geen Macron, geen Merkel en geen Rutte hoor je hier over, alles wat de VS doet wordt verzwegen in het Europees Parlement of het de olie diefstal in Irak is of zoals nu Lithium roof in Bolivia het maakt de EU niets uit. Zij lopen als schandknapen achter het vieze beleid van de VS aan!

Lees ook:  Beelden uit Portland laten zien dat federale wetshandhavers militaire tactieken gebruiken om demonstraties tegen de wensen van de stad in te breken

SCHANDE!

 Comments

comments