Zweden bereiden zich voor op crisis en oorlog

Zweden bereiden zich voor op crisis en oorlog

15 november 2019 1 Door Indignatie redactie
0
()

Alle Zweedse huishoudens – zo’n 4,8 miljoen – krijgen de komende dagen een instructieboekje in de bus voor als of wanneer er crisis en oorlog uitbreekt. Want, zo luidt het officieel: “We hebben iedereen nodig voor de totale verdediging van ons land.” In het boekje van twintig pagina’s – genaamd ‘Om krisen eller kriget kommer‘ wordt haarfijn uitgelegd hoe de burgers moeten reageren in geval van oorlog of andere op het eerste gezicht onwaarschijnlijke gebeurtenissen. Wilt u de Engelse versie van de brochure inzien? Bekijk hier (PDF alert) de digitale ‘If Crisis or War Comes’.

zweden

‘Crisis en oorlog op komst’

Het lijkt wel surrealisme of een hoax, maar is het de bittere realiteit. In het Zweedse boekje ‘als er crisis of oorlog op komst is‘ staat van alles over de basisvoorzieningen, voedsel, water en warmtebronnen. Natuurlijk de belangrijkste aspecten als de zogenaamde pleuris uitbreekt. Het doet enigszins denken aan het SAS Survival boek, die menig een wellicht zal kennen. Ook wordt uitgelegd wat waarschuwingssignalen betekenen en niet geheel onbelangrijk, hoe mensen kunnen schuilen voor eventuele bommen en granaten.

Waarom dit boekje?

Natuurlijk vragen veel mensen zich af: waarom wil Zweden haar burgers zo direct hierover informeren? Zweden is bijna altijd onafhankelijk en er is al zo’n 200 jaar geen echte oorlog geweest. Nou, dit heeft de Zweedse overheid daarover te zeggen;

‘We live in a time in which the consequences of extreme weather, IT attacks and terror attacks may cause a breakdown in the function of public services. The Swedish Government, which has given MSB this assignment, believes that this information also is important in the light of the deterioration in the security situation in the rest of the world.’

War on cash

Helemaal geen gek idee, een gewaarschuwd mens telt voor twee. Waar ze ons inziens nog wel wat aandacht aan mogen schenken is het feit dat de cashloze samenleving in Zweden inmiddels vrijwel een feit is. Je kan bijna nergens nog met cash betalen. Voor transacties worden vrijwel geen fysieke biljetten en munten gebruikt. In slechts 3% van alle betalingen wordt er in Zweden nog fysiek geld gebruikt. Die war on cash is natuurlijk funest in tijd dat de elektriciteit niet meer werkt en je erg weinig met een stukje plastic kan doen.

Lees ook:  Venezuela en Iran in het vizier van Murderers Inc. - Wie is de volgende?
Steun deze website en steun het vrije alternatieve nieuws zonder censuur:
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments