Charlottesville en Oekraïne: de parallellen die de mainstream media niet willen dat je ziet

Charlottesville en Oekraïne: de parallellen die de mainstream media niet willen dat je ziet

16 november 2019 1 Door Indignatie redactie

Als de enige mensen waar je naar luistert tv-sprekende hoofden of woordvoerders van de overheid in Kiev zijn, zou je denken dat de rebellen in Oost-Oekraïne kreunen onder het juk van Russische onderdrukking – bezet, afgezet en gemarteld bij elke beurt.

Het was tenslotte pas vier jaar geleden dat toenmalig vice-president Joe Biden tegen de Oekraïense Rada of het parlement zei : “Rusland blijft zijn boeven, troepen, huurlingen de grens over sturen” en dat “Russische tanks en raketten nog steeds vul de Donbas. ”Door Rusland gesteunde rebellen“ ontkennen humanitaire hulp ”, zei hij, ze“ houden organisaties zoals Artsen Zonder Grenzen buiten ”en ze stelen“ levensreddende medicijnen om te verkopen op de zwarte markt. Dat is geen toekomst. Ik geloof dat Oekraïners iets voor hun kinderen willen. ‘

Dat zei Biden, maar het is niet wat mensen die in dergelijke gebieden wonen melden. Niet alleen geven ze Rusland niet de schuld voor hun ellende, maar ze beschouwen zichzelf ook als geluk dat ze in een door rebellen bewoond gebied wonen, ver weg van de incompetenten en fascistische sympathisanten die ergens in het land een zooitje van maken.

Dit is geen Kremlin-propaganda. Het zijn eerder de bevindingen van een nieuwe peiling van New Image Marketing, een particulier onderzoeksbureau in Kharkiv, ongeveer driehonderd mijl ten oosten van Kiev, en Dzerkalo Tyzhnia (Weekly Mirror), een niet- partijgebonden Oekraïense en Russische taalomroep die de BBC heeft beschreven als “het meest invloedrijke analytische weekblad van Oekraïne” en een “veel gelezen door de Oekraïense elite.”

Het onderzoek, gebaseerd op persoonlijke interviews met meer dan 1.600 mensen in door rebellen gehouden delen van de provincies Donetsk en Luhansk, ontdekte dat 76 procent het conflict als een burgeroorlog beschouwt in plaats van als een Russische invasie en dat 86 procent gelooft dat het was niet het Kremlin waarmee het begon. Ongeveer hetzelfde percentage verdedigt de overname door Rusland van de nabijgelegen Krim in 2014 als een poging om “Russisch sprekende burgers die zijn vervreemd door Oekraïne legaal te verdedigen.”

In plaats van Rusland zijn de drie respondenten volgens de Kyiv-post de Oekraïense regering, de Verenigde Staten en demonstranten die hebben deelgenomen aan de fascistische speerpunt 2014 staatsgreep die Viktor Janoekovitsj, de wettelijk gekozen president, heeft omvergeworpen , en bracht een vervangingsregime met de hand geplukt door Washington. Gevraagd naar wie de kosten van de wederopbouw zou moeten betalen, zei 64 procent dat het Oekraïne moest zijn, maar dat de wederopbouw onder lokale controle zou moeten plaatsvinden.

Ten slotte zei slechts vijf procent dat ze zouden overwegen naar Kiev-gecontroleerde gebieden te verhuizen, vooral omdat ze denken dat de economische omstandigheden daar stagneren of slechter zijn. (Het inkomen per hoofd van de bevolking in Oekraïne is volgens de Wereldbank sinds de staatsgreep van februari 2014 met meer dan 25 procent gedaald .) De twee mensen die ze het meest respecteerden zijn Vladimir Poetin en de Russische tv-persoonlijkheid Vladimir Solovyov, een Poetin-supporter die hekelde Kiev als een ‘nazi-regime’.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Het grotere plaatje verbergt zich achter een virus

Dit is niet wat de bedrijfsmedia willen dat we geloven, of trouwens, Democraten zoals Biden of Adam Schiff, het neoconservatief belast met beschuldiging in het Huis, die een vroege stem was voor dodelijke militaire hulp aan anti-Russische strijdkrachten . Niet minder haviken, Biden drong ook aan op dodelijke hulp en verdedigde Petro Poroshenko sterk toen hij twee maanden nadat Janoekovitsj het land was ontvlucht president werd, maar die onlangs een verpletterende nederlaag leed door Volodymyr Zelensky.

Biden is natuurlijk fel anti-Trump en heeft onder andere aangevallen voor zijn opmerking dat er in augustus 2017 in Charlottesville, Virginia ‘aan beide kanten zeer fijne mensen waren’ van een fatale botsing tussen linksen en blanke nationalisten. Zulke woorden ‘schokten het geweten van deze natie’, zei Biden in een campagnevideo , omdat ze ‘een morele gelijkwaardigheid impliceren tussen degenen die haat verspreiden en mensen die ertegen durven op te komen.’

Juist. Maar het roept de vraag op waarom Biden niet sprak toen dezelfde krachten door Kiev raasden. Oleh Tyahnybok, een leider van de anti-Janoekovitsj-protesten, is tenslotte berucht voor het schelden tegen de “Moskou-Joodse maffia” die Oekraïne naar verluidt drooghoudt en voor het aansturen van fakkeloptochten ter ere van de Oekraïense nationalist Stepan Bandera, een nazi-medewerker wiens strijdkrachten vermoordde duizenden Polen en Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De volgelingen van Tyahnybok en andere neofascisten hieven nazistische SS-insignes en witte stroomtekens en hingen voor de goede orde een zuidelijke vlag in het bezette stadhuis van Kiev.

Dus waarom heeft Biden ze niet op dezelfde manier aan de kaak gesteld als hij ultra-rechtsen in Charlottesville aan de kaak stelde? Waarom prees hij in feite ‘vreedzame patriotten’ die een ‘vlam van hoop’ ontstonden?

“Te midden van vuur en ijs, sluipschutters op daken,” zei hij in zijn toespraak in december 2015 voor de Rada, “betaalden de Heavenly Hundred de ultieme prijs voor patriotten over de hele wereld. Hun bloed en moed geven het Oekraïense volk een tweede kans op vrijheid.

Dus waarom zou je Trump de schuld geven voor het zeggen van leuke dingen over ultra-rechtsen in Charlottesville terwijl ze nog extravagante lof uitdeelt voor neofascisten in Kiev? Als het verkeerd is om Joden en zwarten in de ene regio aan te vallen, waarom is het dan toegestaan ​​om Joden en Moskovieten in een andere aan te vallen? Trump gaat momenteel door het vuur van de hel voor het tijdelijk achterhouden van $ 391 miljoen aan militaire hulp aan de fascistisch getinte regering van Oekraïne. Maar zijn echte misdaad was het geld niet omhoog houden, maar toegeven en het uiteindelijk laten doorgaan.

Als je het niet gelooft, vraag het dan aan mensen in Donetsk en Luhansk die aan de ontvangende kant staan ​​van door de VS geleverde kogels en speerraketten. Ze geven je een earful over wat de Oekraïense overheidstroepen ze ‘ Naziki ‘ of kleine Nazi’s noemen aan het doen zijn. En het zal niet zijn wat de getuigen van het ministerie van Buitenlandse Zaken zeggen tijdens de hoorzittingen over CNN of MSNBC.Lees ook:  Wie zit er achter de jonge marionet klimaatactiviste Greta Thunberg?

Comments

comments