Koningin Máxima maakte dit jaar al -alsof CO2 uitstoot niet meer telt- zo´n 80.000 vliegtuig-kilometers

Koningin Máxima maakte dit jaar al -alsof CO2 uitstoot niet meer telt- zo´n 80.000 vliegtuig-kilometers

16 november 2019 0 Door Indignatie redactie

Máxima voor de zoveelste keer op pad voor UNSGSA maar waar zijn de cijfers?

Toespraak van Máxima vreemd genoeg alleen in het Engels op Nederlandse website van het Koninklijk Huis

Prinses Máxima maakte dit jaar al -alsof CO2 uitstoot niet meer telt- zo´n 80.000 vliegtuig-kilometers (2x de wereld rond) als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGS). Máxima is gevlogen naar Singapore waar ze 5-dagen lang bij de Singapore FinTech Festival-conferentie is. Die vindt vanaf 11 november in de Expo Convention and Exhibition Center (foto) plaats. Die conferentie focust zich op ontwikkeling van technologie voor betere toegang tot financiële diensten (fintech). Die laatste vliegtuig-kms komen er nog bovenop.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDaar hield Máxima op de 3e dag een toespraak in het Engels waar ze inging op het belang van technologische innovaties. Aha, daar daar komt de oranje-aap uit de mouw, daar kan haar zwager/ondernemer prins Constantijn met zijn bedrijf in startups financieel van profiteren. Belangenverstrengeling? En nog wat anders, waarom wordt die toespraak niet in het Nederlands vertaald op de website van het Nederlandse Koninklijk Huis. Hooghartig of beter gezegd laaghartig Oranje-gedoe, in Nederland communiceren we toch in het Nederlands?

Lees ook:  Het wordt eerder steeds moeilijker om een goed beeld te krijgen van de actuele situatie binnen en buiten Nederland

Maar wat heeft Máxima nu eigenlijk bij de VN bereikt? Niemand heeft er echt zicht op of er iets over gehoord. De conferentie lijkt wel een circus met 45.000 deelnemers uit 130 landen. Tja, geld speelt daar geen rol. Maar zie je daar weleens een arme sloeber -want daar gaat het hoofdzakelijk om- het woord voeren? Die mogen daar helemaal niet komen, die dragen geen dure jurken en hebben geen mooie hoed zoals Máxima die uit honderden eigen exemplaren kan kiezen. En waarom komt de kwetterende halsbandparkiet premier Rutte daarover niet met de broodnodige informatie naar de Nederlandse belastingbetaler want……die betaalt immers allles.Comments

comments