Studenten hoge schulden door KUT leenstelsel maar voor Amalia een prins van 18 jaar ligt  ‘1,5 miljoen p/j klaar

Studenten hoge schulden door KUT leenstelsel maar voor Amalia een prins van 18 jaar ligt ‘1,5 miljoen p/j klaar

16 november 2019 0 Door Indignatie redactie

Studieschulden van 20.000 euro tot zelfs 40.000 euro, terwijl je niet abnormaal leeft dat zal Prinses Amalia nooit meemaken. Sinds de invoering van het ‘sociaal leenstelsel’ worden deze bedragen steeds vaker aangetikt. Het idee? De bakker om de hoek hoeft niet voor de advocatenstudie te betalen. Een vrij logische redenering. Maar klopt die dan ook? NEE wij betalen straks met zijn allen 1,5 miljoen euro per jaar aan Amalia terwijl haar ouders miljardairs zijn BELACHELIJK natuurlijk maar niemand hoor je hierover. Terwijl de ouders en studenten diep in de zorgen zitten lachen Willy, Maxima, Rutte en Amalia ons allemaal uit en wat krijgen wij er voor terug een dagje vrij om naar die huichelaars te zwaaien die de belastingbetaler ook nog eens veel kost, DOMOREN ZIJN WE, JA ECHT DOMOREN!

Het is feest! De Crisis is voorbij! 500 duizend kinderen krijgen amper een normale maaltijd per dag. 200 duizend Zorgmijders.  2,5 miljoen arme sloebers moeten dagelijks zien te overleven onder de armoedegrens! Bejaarden zitten in de pis in tehuizen waar alles is kapot bezuinigd. Leve Koning Graai-Willem Alexander gaat er 42.000 euro op vooruit – Ook meer Taxfree-belastinggeld voor Queen Exotica Máxima 9.000 euro en ‘Shell-Beatrix’13.000 euro. Rutte is vooral bezorgt dat Amalia als iedere gezonde puber haar Taxfree Staats zakgeld van 1.5 miljoen in één keer opmaakt aan Iphone’s,drugs en drank.

Asociaal beleid

Het is huidige stelsel is verre van sociaal, het is eerder asociaal. Het argument dat de bakker om de hoek niet voor de advocatenstudie hoeft te betalen is dan ook niet valide. Afgestudeerde studenten verdienen gemiddeld een stuk meer dan hun leeftijdsgenoten zonder hbo-/wo-diploma en betalen dus ook meer inkomstenbelasting. Veruit het grootste gedeelte daarvan gaat naar zaken waar zij geen gebruik van maken; zoals WW, een uitkering en het mogelijk maken van lage vennootschapsbelastingen voor de bakker om de hoek. Als je een groot deel inlevert is het niet vreemd om dan ook een deel terug te krijgen middels een beurs.

De grootste uitkeringstrekkers van ons land, terwijl ze EEN VAN DE RIJKSTE FAMILIES ZIJN IN DE WERELD, ik heb het natuurlijk over de koninklijke familie, zitten er warmpjes bij. En dat wordt de komende jaren alleen maar meer zo. DITS IS NATUURLIJK BELACHELIJK!

In Nederland leeft 1 op de 9 kinderen in armoede. Je ouders hebben dan te weinig geld om bijvoorbeeld eten, drinken of kleding voor je kopen. Ook kan het zijn dat je geen lid kunt worden van een sportclub, niet mee kan op schoolreisje of er geen geld is om je verjaardag te vieren. Ouders met geldproblemen hebben vaak last van stress. En dat kan ervoor zorgen dat jij je ook niet goed voelt.

Sterker nog, prinses Amalia gaat het snikheet krijgen. Als de kroonprinses 18 jaar oud is (dat is ze in 2021) begint ze namelijk meteen met een startsalaris van 1.495.000 euro. Dat is dus 1 miljoen en 495 duizend euro. Oftewel: bijna 1,5 miljoen. Euro. Betaald door u, de belastingbetaler.

Tja, je weet het maar nooit,niet dan? Geen  Bakenende norm voor de Royals. Prinses Amalia is met haar 1,5 miljoen Taxfree Staaats-uitkering de jongste Super-Graaier in NL  die haar Zakken zonder een dag werk Mega-vult.

maximaWij vragen ons af of deze miljoenen uitkering wellicht een Royal studie financiering is? De jonge 18 jarige Zakkenvuller Amalia gaat immers nog jaren studeren. Als dat het geval is moet zij dan ook deze miljoenen terug betalen zoals ieder ander student?

Veel Nederlanders die studerende kinderen hebben met een oplopende studieschuld  pleiten ervoor dat de jaarlijkse bijdrage van prinses Amalia omlaag gaat. Als Amalia 18 jaar is krijgt ze 1,5 miljoen euro. Van dat bedrag is 263.000 euro inkomen voor de prinses en de rest is voor ’personele en materiële uitgaven’. Ook politieke partijen als PvdA, SP en D66 vinden die bijdrage veel te hoog, maar het CDA is het niet met hen eens. Die partij vraagt hen het koningshuis met rust te laten.

“1,5 miljoen voor een prinsesje dat 18 wordt en gaat studeren, dat vind ik gewoon te veel”, zegt een ouder, onze kinderen worden de melkkoe van de staat terwijl Amalia 4000 euro per dag van onze belasting centen krijgt, belachelijk!. Het feit dat van de Oranjes wordt gevraagd om hun mening voor zich te houden, niet hun eigen carrièrepad kunnen volgen en met weinig vrijheid door het leven gaan, vindt men totaal geen reden voor zo’n hoge bijdrage.

“Een monarchie in een democratie past eigenlijk niet, maar zolang mensen het koningshuis willen behouden en de Oranjes bereid zijn dat te doen, dan heeft dat voor de koninklijke familie zo z’n voor- en nadelen. Voordeel is dat ze goed verzorgd worden, wat mij betreft veel te ruim. Nadeel is dat ze boven de partijen moeten staan.”

Lees ook:  Willem, Maxima en Amalia hebben uw hulp nodig ze hebben een geldprobleem

Duurder

“Ons koningshuis is duurder dan in een hoop andere landen, wel ietsje goedkoper dan in Groot-Brittannië”, zegt onderzoeksjournalist Philip Dröge. “Er wordt gesproken over 55 miljoen euro maar in werkelijkheid is het meer dan 345 miljoen, los van de beveiliging. En dat gaat op aan huisvesting, transport en het personeel dat voor de Oranjes werkt.”

Over de transparantie van de inkomsten van de Oranjes zegt het overgrote deel van de burgers “We weten veel beter waar het blijft, maar er blijft nog steeds een hoop verborgen. Geld is de achilleshiel van de Oranjes. Als het over geld gaat, hebben ze een groot belang om het te verbergen en daardoor komt er steeds weer iets nieuws naar buiten. Dan heb je de poppen weer aan het dansen. Het is een gevolg van die geheimzinnigheid.”

Eens en voor altijd

Het is heel duidelijk: “Als je een koningshuis wilt moet je in de buidel tasten. We zouden misschien eens een inhoudelijke discussie moeten hebben of we een koningshuis willen en wat dat mag kosten. Misschien moet dat voor eens en voor altijd maar eens geregeld worden.”

amaliaLegendarische opmerking van toenmalig Kamerlid Andrée van Es (PSP, het huidige GroenLinks): ‘Het is niet uit te leggen dat een snotneus van 18 zo veel geld krijgt.’ Dat was in 1984, aan de vooravond van Willem-Alexanders 18de verjaardag. Hij zou jaarlijks 400 duizend euro krijgen. De maatschappelijke verontwaardiging waarop Van Es zich beriep, ebde weg – maar is terug nu in de begroting alvast wordt geanticipeerd op de 18de verjaardag (op 7 december 2021) van troonopvolgster Amalia, met een bijbehorende 1,5 miljoen euro.

De grootste uitkeringstrekkers van ons land, ik heb het natuurlijk over de koninklijke familie, zitten er warmpjes bij. En dat wordt de komende jaren alleen maar meer zo.

Sterker nog, prinses Amalia gaat het snikheet krijgen. Als de kroonprinses 18 jaar oud is (dat is ze in 2021) begint ze namelijk meteen met een startsalaris van 1.495.000 euro. Dat is dus 1 miljoen en 495 duizend euro. Oftewel: bijna 1,5 miljoen.

Euro. Betaald door u, de belastingbetaler.

Het bedrag bestaat uit twee zogenaamde kostenposten. De eerste post is mevrouw d’r inkomen. Dat zal officieel 263.000 euro zijn. Vervolgens komt daar nog eens 1.232.000 euro bij voor “personele en materiële uitgaven.” Met andere woorden: zodat ze er voor kan zorgen dat ze er goed uitziet, alles heeft wat haar hartje begeert, niet zo hoeft te reizen als wij (het plebs), en zich kan laten omringen door een voltallige hofhouding. Letterlijk.

Geen wonder dat de kleine prinses Amalia er altijd zo vrolijk uitziet. Daar zou ik ook van gaan juichen, ja.

Nou ben ik een republikein en vind ik het dus sowieso zwaar gestoord om een koninklijke familie te hébben (laat staan om er ook nog eens vele miljoenen per jaar aan te besteden), maar zelfs een monarchist moet toegeven dat dit bedrag (1,5 miljoen) voor een 18-jarig meisjes dat nog niets gepresteerd heeft en eigenlijk niets hoeft te doen, volstrekt belachelijk is. Amalia moet dan nog gaan studeren. Waar heeft ze in vredesnaam meer dan 2,5 ton voor zichzelf en nog eens meer dan een miljoen voor nodig?

Oranje Boven! Amalia is een voorbeeld

Waarom wordt je als tegenstander van een koningshuis altijd als chagrijnig neergezet door de mensen die graag rijke mensen willen verafgoden en ook graag zo’n leven zouden willen leiden.

In Nederland wordt het koningshuis van alle kanten gepromoot van telegraaf, eo, elsevier & wnl (=telegraaf) & als Republikein wordt je volledig doodgezwegen door alle media. Ten eerste komt een koning en/of koningin ondemocratisch ‘aan de macht’. wat die macht is is volkomen niet controleerbaar en uit het verleden is gebleken dat de mentaliteit van een minister president is erge mate opgewassen moet zijn tegenover de persoonlijkheid van het staatshoofd. Koningin beatrix heeft wel eens een staatsbezoek afgebroken zonder opgaaf van reden maar de premier is dan verantwoordelijk voor haar daden !????

De voorstanders zullen ook altijd zeggen dat we er uiteindelijk financieel beter van zullen worden met zijn allen terwijl dat nog nooit bewezen is & ook niet te bewijzen is omdat er een enorme grijze mist hangt omtrent de financiering van ‘ons’ koningshuis. Een president zou volgens voorstanders dan ook duurder zijn dan een staatshoofd maar wat we nu al weten dat amalia op 18e jaar al 10 keer het salaris van onze premier krijgt & dat zal in de loop van de jaren alleen maar stijgen !?

Lees ook:  Trump-verklikker zou CIA-agent zijn: Trump wil achter zijn bronnen gaan

Wanneer prinses Amalia dit jaar 18 jaar wordt, ontvangt zij een grondwettelijke uitkering van maar liefst 268.000 euro met daarbovenop nog eens 1,25 miljoen voor haar huishouding en dat allemaal belastingvrij. Voor de gewone burger zijn dat ondenkbare getallen,die een contrast schetsen tussen de bevolking en haar afgescheiden koningshuis. Laat staan dat onze monarchie een prijskaartje draagt van 60 miljoen. Daarom zou men zich moeten afvragen: is het nu dan geen tijd om het Koningshuis volledige belasting te laten betalen in plaats van een klein beetje zoals dat nu gaat? Een meerderheid van de bevolking en een Kamermeerderheid vindt dat de tijd meer dan rijp is voor verandering.

maximaTen eerste, de torenhoge kosten die wij als Nederlands burger moeten betalen is een van de belangrijkste redenen voor het belasten van het Koningshuis. Zo omvatte het kostenplaatje van het Koningshuis in 2017 een bedrag van 41,4 miljoen euro.  Hiermee zou onze monarchie de op twee na duurste van de wereld zijn. Dit inclusief de grondwettelijke uitkering van 926.000 euro voor Willem-Alexander, 367.000 euro voor Maxima en 523.000 euro voor prinses Beatrix. Daarnaast worden er nog kosten toegerekend aan bijvoorbeeld onderhoud van de Groene Draeck: de lemsteraak van prinses Beatrix maar ook aan personeel, de rijtuigen en het reguliere onderhoud van de paleizen. Hiervoor krijgen de Oranjes nog eens 27 miljoen.Uitgaven zoals rijtuigen en andere luxe zouden zij van eigen kapitaal moeten betalen.

Overigens wordt zelfs het kleine beetje belasting wat de Oranjes moeten afdragen gecompenseerd. Het privévermogen van het Koninklijk huis wordt geschat op 12 miljard wat verdiend zou zijn met aandelen in Shell en ABN Amro. Volgens de wet is het Koninklijk Huis verplicht belasting te betalen over de rendementen van hun vermogen zoals hun spaargeld en hun aandelen waaronder de 12 miljard. Echter is er ook een vergoeding – een compensatie – die ze krijgen voor het betalen van de belasting waardoor ze nog steeds geen belasting betalen.

Dus eigenlijk laat de staat ons als burger opdraaien voor de kosten van het Koningshuis.

Wanneer we verder kijken naar het kostenplaatje zien we duidelijk dat naast de bevolking ook de politiek het idee deelt dat het Koningshuis belasting moet betalen.

Zo wordt in de kamer al jaren gepraat over de omstreden Oranje-regeling. PvdA, D66, PVV, SP en GroenLinks zijn van mening dat er wat moet gebeuren. PvdA streeft naar een herziening van de fiscale vrijstellingen. Iedereen moet immers inkomsten en vermogensbelasting betalen, dus ook de koning en zijn familie.

amalia

Vaak argumenteert men dat belastingvrijstelling van het Koninklijk Huis van belang is voor de economie en dat het koningshuis vele lucratieve handelscontracten mogelijk maakt. Uit een door Regioplan uitgevoerd onderzoek in 2011 naar de effectiviteit van economische missies, kwam naar voren dat circa de helft van bedrijven aangaf voordeel te hebben gehad aan de economische missies. Tweederde deel geeft aan dat dit komt door hun netwerk met de Nederlandse bewindslieden. Echter wordt er hierbij niet specifiek verwezen naar het Koninklijk Huis. Hieruit valt dus te concluderen dat economische stimulering een kwestie is van politieke connecties en niet van het Koningshuis.

Je kan nu wel veronderstellen dat het Koninklijk Huis belasting zou moeten betalen net zoals elke andere Nederlander. Naast een meerderheid onder de burgers dragen de partijen in de eerste en tweede kamer dezelfde mening. De wet die voor de belastingcompensatie zorgt moet worden aangepast, opdat het Koningshuis geen compensatie meer ontvangt voor hun belastingafdracht. Iedereen moet immers belasting betalen hierbij zou het Koninklijk Huis geen uitzondering moeten zijn.

DIT IS ECHT EEN SCHANDE Koning 926.000 euro, Maxima 367.000, Beatrix 523.000 Amalia zakgeld 268.000 plus 43,3 miljoen totale kosten BELASTING VRIJ TERWIJL ZIJ MULTIMILJONAIRS ZIJN, MAAR GEEN TEGENWOORD VAN DE BURGERS. VREEMD HEEL VREEMD!

Wie is er dan uiteindelijk duurder !??

Er wordt en hele hoop ten gunste van de monarchie beweert door de voorstanders wat op geen enkele manier te bewijzen is maar alleen maar gebasseerd is op emotie oftewel het kunnen aanbieden van iemand die een leven leid wat jij ook zou willen leiden !!! Wat het uiteindelijk kost daar hebben we geen enkele notie van als maatschappij ja, de kosten zullen zo rond de 110 miljoen per jaar liggen & dat valt toch eigenlijk wel mee volgens de telegraaf & die komen dan direct met de salarissen van allerlei presidenten & premiers om de stemming onder de monarchisten weer op peil te houden !?????

Oorzaken van armoede

Armoede kan allerlei redenen hebben. Soms hebben je ouders (tijdelijk) geen werk en ontvangen ze elke maand een bedrag van de overheid. Of ze werken wel, maar verdienen niet genoeg. Dit komt vaker voor als je vader of moeder jou alleen opvoedt. Het kan ook voorkomen dat je ouders ziek zijn en helemaal niet meer kunnen werken. Of ze hebben schulden die hun geldproblemen nóg groter maken.

Lees ook:  Prinsjesdag: Prinses Amalia krijgt volgend jaar €263.000,00 uitkering plus 1,2 miljoen euro BELACHELIJK

Wat zijn de gevolgen?

Wat de reden ook is, geldproblemen kunnen je leven een stuk moeilijker maken. Stel, je ouders kunnen de rekeningen niet meer betalen. Dan bestaat de kans dat het gas, water en licht wordt afgesloten. Of dat jullie zelfs je huis kwijtraken. In dat geval moet je soms met je ouders tijdelijk ergens anders wonen, bij familie intrekken of naar een opvang. Als het je ouders niet lukt om een andere goede woonplek te vinden, dan is de gemeente verplicht om te helpen.

Bij armoede is er vaak ook geen geld voor dingen die je nodig hebt voor school, zoals een fiets of laptop. Of je kunt niet met de bus en trein reizen. Op de middelbare school kan het ook zijn dat je niet met je vrienden kunt afspreken, omdat je geen geld hebt om iets leuks te doen.

Piekeren en buikpijn

Als er thuis geldproblemen zijn, heeft dat ook invloed op hoe jij je voelt. Misschien schaam je je wel, maak je je zorgen om je ouders of ben je bang dat je geen goede toekomst hebt. Van al dat gepieker kun je flinke last van stress of buikpijn krijgen. Ook op school kan het minder goed gaan. Je kunt je niet goed concentreren, en thuis huiswerk maken lukt vaak ook niet. Soms denkt de school daardoor dat jij minder goed kunt leren. Thuis hebben je ouders soms minder tijd en aandacht voor je, omdat ze worden opgeslokt door hun eigen problemen.

Maar daar heeft onze koninklijke familie en regering schijt aan!,

Wat is nou democratie in deze !!!!!?????

Wat is er nu democratischer dan een gekozen leider die verantwoordelijk is voor zijn of haar daden & van wie we als sponsor ook al het financiele mogen weten !? Nu is het betalen en je bek houden want anders wordt je neergezet als chagrijnig als je wilt weten wat die rijke stinkerds met ons geld doen !?? De plebs mogen op een houtje bijten want het is crisis in onze maatschappij waar de oranjes op zijn tijd ook deel van uitmaken als het hun uitkomt !?

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments