Fascistisch nepregering in Bolivia verleent leger en politie strafloosheid ze mogen doden wanneer ze maar willen

Fascistisch nepregering in Bolivia verleent leger en politie strafloosheid ze mogen doden wanneer ze maar willen

18 november 2019 0 Door Indignatie redactie

Bovenstaande foto: een demonstrant met een Wiphala-vlag reageert op een lid van de veiligheidstroepen tijdens botsingen tussen voorstanders van de voormalige Boliviaanse president Evo Morales en de veiligheidstroepen in La Paz, Bolivia op 15 november 2019. | Foto: Reuters

Het Decreet Bepaalt Ook Dat Veiligheidstroepen Vuurwapens Kunnen Gebruiken Om Protesten Te Onderdrukken.

De de facto regering van Bolivia vaardigde zaterdag een decreet uit waarbij de strijdkrachten en de nationale politie werden vrijgesteld van strafrechtelijke verantwoordelijkheid bij het plegen van repressieve acties tegen demonstranten die de straat op zijn gegaan om de staatsgreep af te wijzen.

“Het personeel van de strijdkrachten, die deelnemen aan de operaties voor het herstel van de orde en de openbare stabiliteit, zullen worden vrijgesteld van strafrechtelijke verantwoordelijkheid wanneer zij, in overeenstemming met hun constitutionele functies, in legitieme verdediging of noodtoestand handelen”, het besluit leest.

Het document vermeldt ook dat veiligheidstroepen vuurwapens kunnen gebruiken om protesten te onderdrukken, omdat zij toestemming hebben om “hun acties te kaderen zoals vastgelegd in de goedgekeurde Force Use Manual, in staat gebruik te maken van alle beschikbare middelen die evenredig zijn aan het operationele risico,” het voegt eraan toe.

Dit komt als gewelddadige repressie van de overheid escaleert tegen demonstranten in Bolivia.

Alberto Fernández on Twitter

El gobierno de facto que usurpó el poder en Bolivia, ha liberado a las Fuerzas Armadas para que actúen sin tener que responder por sus crímenes. Crece el número de muertos. El Gobierno argentino calla. La OEA avala . @mbachelet y la ONU deben intervenir. #BoliviaGolpeDeEstado

De de facto regering die de macht heeft toegeëigend in Bolivia heeft de strijdkrachten de macht gegeven om op te treden zonder verantwoording te hoeven afleggen voor hun misdaden. Het aantal sterfgevallen neemt toe. De Argentijnse regering zwijgt. De OAS onderschrijft. Michelle Bachelet en de VN moeten ingrijpen. In de afgelopen 24 uur zijn ten minste negen Bolivianen gestorven als gevolg van repressieve acties van de veiligheidstroepen die de op staatsgreep gebaseerde regering onder leiding van senator Jeanine Añez ondersteunen.

“Sinds de staatsgreep zijn 23 mensen gestorven. De meest recente slachtoffers zijn vier mensen doodgeschoten in La Paz en vijf in Sacaba, ”vertelde Teresa Zubieta, afgevaardigde van de Ombudsman van La Paz, aan teleSUR.

Terwijl de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens (IACHR) het “onevenredig gebruik” van politie-militaire macht veroordeelde in de repressie in de stad Cochabamba, waar negen coca-telers stierven en tientallen gewond raakten.

De IACHR uitte “bezorgdheid over de acties van de strijdkrachten in de operaties die sinds het begin van de week in Bolivia zijn uitgevoerd”, en zaterdag waarschuwde de Hoge Commissaris voor de mensenrechten van de VN, Michelle Bachelet, ook op zaterdag over het gevaarlijke pad dat protesten zijn in Bolivia na de dood in Sacaba, omdat de situatie “uit de hand zou kunnen lopen”.

President Evo Morales werd gedwongen af ​​te treden op 10 november nadat senior leger- en politiechefs hem daartoe hadden opgeroepen na weken van rechtse onrust en geweld tegen zijn overwinning op 20 oktober verkiezingen, in wat zijn regering en wereldleiders een staatsgreep door oppositiekrachten in het land.Comments

comments