Hamburg: ijskoude weer kost drie daklozen het leven terwijl asielzoekers zich in luxe verwarmen bij de open haard

Hamburg: ijskoude weer kost drie daklozen het leven terwijl asielzoekers zich in luxe verwarmen bij de open haard

19 november 2019 3 Door Indignatie redactie

De winter heeft zijn eerste dodelijke slachtoffers gemaakt. In Hamburg zijn drie daklozen doodgevroren tijdens koude nachten. Tegelijkertijd maken illegaal aangekomen asielzoekers het zich gemakkelijk in nieuwe luxe huizen.

Elk jaar verandert de winter in een zwaar gevecht voor daklozen in de FRG. Nu hebben drie van hen dit gevecht al verloren in Hamburg. Het is altijd beangstigend hoe weinig politiek en media er overblijven voor de armste leden van onze samenleving. In een land waar we zogenaamd goed en gelukkig leven, worden daklozen in de steek gelaten.

Dakloosheid in Hamburg op recordhoogte – al drie doden

In Hamburg moeten steeds meer landgenoten dat weten. Het aantal daklozen ligt daar op een recordhoogte. En daarom is het niet verwonderlijk dat een dakloze steeds vaker bevriest in de straten van de Hanzestad. De 55-jarige Udo ontmoette dit lot een paar dagen geleden. Op de hoek van Steinstraße en Lange Mühren wilde een voorbijganger wat geld aan hem doneren. Maar dat gebeurde niet meer. Udo lag roerloos op het trottoir en de donor bleef achter om de noodoproep te kiezen.

Een paar honderd meter verderop stierf een andere dakloze twee dagen later: Benjamin was slechts 56 jaar oud. Hij was geestelijk ziek en werd daarom herhaaldelijk bezocht door sociaal-psychiatrische maatschappelijk werker Julien Thiele. Hij herinnert zich : “Hij was vaak zonder alles. Slechts soms had hij een matras en een slaapzak. “Voor de ijzige nachten was dit blijkbaar niet genoeg. Hoewel Benjamin Benjamin, een ambulance die door voetgangers wordt geroepen, kon reanimeren, stierf hij kort daarna in het ziekenhuis.

Op dezelfde dag werd Jan (63) levenloos gevonden in een openbaar toilet in Norderstedt. Hoewel hij net een plaats voor zichzelf en een vriend in het schaars uitgeruste winter-noodprogramma had weten te bemachtigen, begint dit pas op 1 december. De feitelijke omstandigheden op de wegen lijken voor de verantwoordelijken niet uit te maken. Wanneer daklozen alleen de hulpbenadering kunnen krijgen, hangt dit af van willekeurige agendagegevens.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Er bestaat niet zoiets als een "populist"

Illegale immigranten ontvangen luxe appartementen

Als een Duitse dakloze man, is men duidelijk gedegradeerd tot tweederangs mensen in zijn eigen land. Heel anders is het geval met illegaal aangekomen asielzoekers. Alleen al in 2016 en 2017 gaf de Hanzestad Hamburg met een zware schuldenlast meer dan 1,67 miljard euro uit aan buitenlandse immigranten. Een niet onaanzienlijk deel hiervan werd alleen in contanten aan de culturele professionals uitbetaald als “zakgeld”.

En er is geen tekort aan woningen voor illegale immigranten in Hamburg. In het district Eidelstedt bouwde het regime van Merkel een pompeus wooncomplex voor buitenlandse immigranten op kosten van de belastingbetaler . Het multi-miljoen complex bestaat uit verschillende luxe huizen met in totaal 114 appartementen voor 300 tot 380 personen. In deze en andere prachtige gebouwen laten kolonisten die niet geïnteresseerd zijn in kunst en cultuur zich goed doen en zich opwarmen bij het vuur, terwijl Udo, Benjamin en Jan dood vriezen in de koude straten.

Maar niet alleen in Hamburg worden daklozen als vuil behandeld. Je herinnert je toch nog de onmenselijke uitzetting van dakloze kampen in München, waar de stad kort voor Kerstmis noodopvang had gesloopt en dit rechtvaardigde door te zeggen dat wild kamperen niet was toegestaan. Evenzo werden daklozen behandeld in Neuss, waar ze in het afgelopen jaar niet eens een warme soep bezorgden tijdens de kerst en in plaats daarvan belden om telefoonkaarten en vouchers voor illegalen te doneren. Al deze acts zijn meer dan alleen een schok voor de lokale bevolking. Ze bewijzen op indrukwekkende wijze wie de heersers van de Bondsrepubliek Duitsland nog steeds waard zijn en wie niet.Lees ook:  De beer is los

Comments

comments