Oorzaken jeugdoverlast

Oorzaken jeugdoverlast

19 november 2019 1 Door Indignatie redactie

Jongeren zuipen, zuipen en blijven zuipen. Vaak niet eens meer uit een glas, maar soms ook al via een trechter. Comazuipen wordt het genoemd en het komt steeds vaker voor dat ook jongeren vanaf 11 jaar er mee beginnen. Zuipen tot je in een coma ligt en hopen dat je weer wakker wordt in het ziekenhuis. En ze doen het bijna allemaal. Studenten staan helemaal bovenaan en ver der zijn het net zoveel jongens als meisjes. Hoog en laag opgeleid en uit alle groepen. Maar waarom doen ze dat???

En dan lopen er ook nog vele jeugdigen wat doelloos op straat rond om zich als idioten te gedragen, anderen te beledigen, de boel te vernielen en op iedereen in te slaan die hen in de weg loopt. Maar daar tegenover zijn er nog veel meer jongeren die gewoon gezellig met elkaar op straat helemaal niks vervelends doen en zoals vele generaties voor hen ergens bij elkaar komen. Maar die worden dan weer uitgekotst door volwassenen die zich niet veilig voelen op straat en niet tegen al dat zogenaamde lawaai kunnen die de jongeren volgens hen maken. En zo gaat iedereen dwars tegen elkaar in, waarvan uiteindelijk het grootste deel van de jeugd de dupe wordt. Vervolgens wordt er dan door de overheid van alles bedacht om ze aan te pakken. Maar je hoort niemand over de oorzaken praten. Waarom drinken jongeren zoveel?? Waarom zijn vele jongeren meer op staat te vinden dan thuis?? Waarom gedragen veel jongeren zich onfatsoenlijk en agressief?? Behalve dat veelal kuddegedrag is, komt het hoofdzakelijk door de slechte opvoeding door de ouders en het onvoldoende geven van aandacht. En dat is werkelijk dramatisch slecht. En de oorzaak is te wijten aan de maatschappelijke druk.

Van jongeren wordt teveel verwacht, waardoor ze simpelweg drank en vaak ook drugs gebruiken om hun verstand even lekker op nul te zetten en niet te hoeven denken aan al die opeengestapelde verplichtingen en die dagelijkse druk. Tja, en dan kun je met drank even lekker helemaal los gaan. Doordat ouders erg weinig thuis zijn en hun kinderen vaak aan hun lot worden over gelaten door ze in crèches, de kinderopvang en de na- of tussenschoolse opvang te dumpen, wordt de jeugd niet geleerd wat wel en niet kan. En de meeste ouders geven zelf ook niet altijd het goede voorbeeld. Die zuipen regelmatig zelf al hun stress en werkdruk weg en anders zetten ze hun verstand wel even op nul met zenuwmiddelen en/of drugs om al die financiële en bureaucratische ellende tijdelijk te vergeten. En dan moet er niet nog eens een kind om je heen lopen te zenuwen wat ook nog aandacht moet hebben. Daar zit je na een drukke werkdag echt niet op te wachten. Bovendien zijn deze ouders vaak zelf opgegroeid in een druk gezin en waren ze vaker in de opvang of op straat te vinden dan thuis. Dus eigenlijk weten ze niet eens wat een opvoeding inhoud en hoe j het leuk kunt maken voor je kinderen. Dus de jeugd zoekt de gezelligheid op straat en bij vrienden onder elkaar. En daar leren ze nou juist al die dingen die de maatschappij liever niet van hen ziet en doen ze dingen wat niet door de beugel kan. Maar is dat dan de jeugd hun schuld? Moeten ze worden gestraft voor iets wat ze eigenlijk helemaal niet is bijgebracht, of het nou goed of fout is wat ze doen? Dat ze vaak verkeerde dingen doen is niet goed te praten, maar is het dan wel goed te praten dat ouders zoveel werken dat ze geen tijd meer over hebben om hun kind een fatsoenlijke opoeding te geven? En zeg nou niet dat die ouders dan maar wat minder moeten gaan werken, want dat kan tegenwoordig niet meer. De overheid heeft er door de jaren heen voor gezorgd dat je heel veel moet werken, want anders kun je al die betalingsverplichtingen niet meer voldoen.

Het zal voor de meeste mensen, met name de jongeren zeer ouderwets overkomen, maar ouders hebben de laatste jaren geen tijd meer om iets met hun kinderen te doen. De jeugd zie je op straat ook niet meer spelen, maar rondhangen en vervelend doen. Wanneer ouders weer de tijd zouden hebben om kinderen te leren spelen en meer tijd zouden hebben om met hun kinderen leuke dingen te doen en het thuis gezellig te maken, dan zou de jeugd heel anders worden opgevoed en zouden ze niet zoveel meer op straat om hangen en leren wat gezelligheid is. Van daar uit leren ze respect ergens voor op te kunnen brengen en dingen te waarderen, iets wat ze nu domweg niet meer kennen. Om criminele jongeren te straffen en ook de ouders op hun verantwoordelijkheid te wijzen, denkt de overheid dat het financieel treffen van de ouders en de lastige jongeren stimuleert om zich aan de regels van fatsoen te houden. Met andere woorden; mensen korten of het treffen in de beurs zou helpen om criminaliteit in te dammen en ouders te stimuleren om hun kinderen beter op te voeden. Maar zo werk je natuurlijk nog meer criminaliteit, drank en drugsverslaving in de hand. En het zal zeker de opvoeding niet stimuleren. Juist de gezinnen waar de probleemjongeren uit voort komen hebben in de meeste gevallen financiële problemen, zijn niet in staat om aan de maatschappelijke verwachtingen te voldoen en kunnen door de overheidsdruk zich niet meer verantwoordelijk opstellen, omdat ze genoeg problemen hebben om het hoofd boven water te houden. In plaats van te accepteren dat niet iedereen intellectueel is, harde werkers zijn en als een robot achter de maatschappelijke verplichtingen aan kan hollen, gaat de overheid juist deze mensen nog harder aan pakken. Als gevolg daarvan creëert de overheid onbedoeld nog meer probleemgezinnen, lastige hangjongeren en criminaliteit. De overheid verlangt van iedere burger hetzelfde, terwijl niet iedere burger daar aan kan voldoen. En dat vind de overheid niet leuk en worden deze mensen in de hoek gezet als lastposten, uitkeringtrekkers en onwillende nietsnutten. En dat is niet redelijk. Sterker nog, dat getuigd van een onwetendheid en een gebrek aan visie die zijn weerga niet kent.

Wanneer de overheid zich zou inzetten voor een stukje rust en een minder jachterig leven zonder overal maar sancties, dwang en drang op los te laten, dan zou dat een heel ander soort burger scheppen en meer rust in de maatschappij. Voor de huidige generatie jongeren is het eigenlijk al te laat. Die hebben niets mee gekregen in hun opvoeding. Maar voor de toekomstige generaties zou er een heleboel te winnen zijn. Maar mensen zoveel mogelijk te laten werken en hun geld af te plunderen om dat vervolgens weer te gaan misbruiken voor onzinnig defensiemateriaal of peperdure en eeuwig durende prutprojecten als de Betuwelijn is de overheid uitmuntend in. Ook het eens zo goed georganiseerde zorgstelsel en goeie maatschappelijke sociale aangelegenheden met de grond gelijk bezuinigd om vervolgens de rekening bij de burgerslaven neer te leggen is het enige waar deze en de voorgaande landleiders goed in lijken te zijn. En dan durven ze ook nog te gaan klagen dat de jeugd zich niet meer kan gedragen. Daar hebben ze uiteindelijk zelf voor gezorgd met hun saai gemaakte instant-maatschappij en hun irritante onzinnige opgefokte werkdruk. Jeugd kan tegenwoordig geen jeugd meer zijn. Een peuter speelt immers al niet eens meer op school. Die moeten zo snel mogelijk leren lezen en schrijven om vervolgens zo snel mogelijk te worden klaargestoomd voor hun eerste baantje. Bijvoorbeeld een krantenwijkje op hun achtste. En dat zou dan goed voor de ontwikkeling van het kind zijn??? Vergeet het maar. Het spelenderwijs volwassen worden bestaat niet meer. Een liefdevolle tijdrovende en goede opvoeding bestaat ook niet meer. En juist dat is zo belangrijk. Niet de jeugd moet worden aangepakt, maar de overheid zal eens flink de maatschappelijke druk voor iedereen moeten indammen.

Lees ook:  Pensioenbedrog en diefstal van ons pensioen blijf met je poten af van ons pensioen

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenMensen moeten weer kunnen werken om te leven, maar het moet niet meer zo zijn dat mensen leven om te werken. Het is zelfs al zo ver dat vele mensen niet eens meer weten hoe ze zich moeten vermaken wanneer ze een keertje vrij hebben. Dat is triest. Dat is intens zielig en een vreselijk gebrek aan levenslust. Nederland is langzamerhand door de overheid gehersenspoeld. Die ziet werk als de enige remedie tegen ziekte, stress en eenzaamheid. Werken is gezond. Veel werken is nog gezonder en je hele even lang alleen maar aan werk besteden maakt een super gezonde burger van je. Maar het tegendeel is de werkelijkheid en het is erg jammer dat wanneer je dood bent, ze je na een maand alweer vergeten zijn. Stank voor dank en zonde van al die tijd die je alleen maar aan werken hebt moeten besteden en niet aan een leuk leven met je gezin en aan een goede opvoeding voor je kinderen. Mensen hebben het zo druk dat ze hun familie, vrienden en kennissen nauwelijks meer zien. Hun kinderen zitten de hele dag op school en anders wel in de kinderopvang of in crèches. En als het mee zit, zien ze elkaar een keertje tijdens het avondeten aan tafel. Maar dan vaak niet langer dan een half uurtje magnetron voedsel naar binnen proppend, want daarna moet iedereen weer naar hun clubje, een bijbaantje of juist helemaal even helemaal niets en lekker relaxed hangen voor de TV nadat je de kinderen het huis uit hebt geschopt om lekker even tot jezelf te komen met niks aan je hoofd. Tja, wanneer moet er dan worden opgevoed? Wanneer heeft een ouder de tijd om eens echt leuke dingen met het kind te gaan doen en het te leren wat wel en niet hoort en uit te leggen wat fatsoen is en hoe mensen met elkaar om horen te gaan? Dat kan allemaal niet meer. En dat lukt ook niet eventjes snel tijdens of na het eten. Sterker nog, dat lukt helemaal niet meer. Iedereen heeft het druk druk druk. Maar dan moeten we toch even een paar stappen terug doen naar vroeger. Vroeger was toch alles beter? Vroeger was alles toch relaxter? Vroeger was toch…… enz. enz. Onzin. Ook vroeger was er al van alles aan te merken op de jeugd. Dat is iets van alle generaties. Ouderen vergeten nou eenmaal dat ze zelf ook jong zijn geweest en ergeren zich dan later aan de lol die de jeugd op dat moment heeft. Dat zal nooit veranderen. Sterker nog, door het drukke leven dat iedereen heeft zullen ze steeds minder aan het hoofd kunnen hebben en zal het voor de jeugd er nog slechter op worden. Dus zullen ze nog meer gaan grijpen naar drank en drugs met alle gevolgen vandien.

jeugd

Hoe dan ook, de opvoeding was vroeger in ieder geval stukken beter dan nu. Toen bestond er nog opvoeding. Wanneer het kind thuis kwam, was er altijd een ouder thuis die het kind met liefde en gezelligheid opving met een kopje thee en en koek. Tegenwoordig is niemand thuis, waardoor het kind na schooltijd vaak niet eens naar huis gaat, maar op straat blijft bungelen waar ze zich vaak dood vervelen en overal weg worden gejaagd. Ouders deden destijds veel vaker allerlei leuke dingen met hun kinderen. Ma nam het kind mee de stad in en probeerde het gezellig te maken. Tegenwoordig dumpen de moeders hun kind op een woensdagmiddagclub of laten ze het achter bij de buren om zelf even snel de stad in te gaan. Want ze hebben het te druk, druk, druk om rustig tijd vrij te maken voor hun kind. Ook in de zomer deden de ouders allerlei leuke dingen met hun kinderen. Ze gingen op vakantie of genoten met hun gezinnetje op een andere manier van de vakantie. Tegenwoordig worden de meeste kinderen in een zomerkamp gedumpt zodat pappa en mamma er even lekker rustig alleen op uit kunnen gaan. Tenminste….als ze dat kunnen combineren met hun drukke banen. Hoe dan ook; de huidige maatschappij is niet gericht op het rustig en liefdevol opvoeden van een kind. En dat maakt kinderen hun eigen maker. Ze worden hoofdzakelijk door elkaar opgevoed. Ze pikken al het leuke uit hun omgeving op en gaan daar dan naar leven. Volwassenen komen dan over als zeikerds wanneer ze vinden dat de jeugd verkeerd bezig is. Dit omdat de jeugd niet heeft mee gekregen hoe je sociaal met elkaar om moet gaan en vaak niet weet wat wel en niet kan. Dat is hun domweg niet bijgebracht. En wie is dan de schuldige van deze zogenaamde losgeraakte, ellendige en fatsoensloze rot jeugd zonder remmingen? Dat is de door de overheid gecreëerde robotmaatschappij. Volwassen lopen er wel met een chagrijnige gestreste en uitgebluste kop achteraan in hun afbetalingsauto.

Lees ook:  De weigering van democraten en republikeinen om de politieke realiteit onder ogen te zien

Maar in de jeugd zit gelukkig nog het jeugdige leven en begint zich overal tegen af te zetten. Natuurlijk niet op de goeie manier, maar enigszins toch logisch. Jeugd mag geen jeugd meer zijn. Ze moeten zo snel mogelijk volwassen worden en er is zelfs al geopperd om jonge jongens zo snel mogelijk aan de vrouw te brengen via een relatiebemiddelingsbureau. Want dat toomt de jeugdige vrijheid wat in denken ze. Nee, ze pakken domweg de jeugd hun jeugdigheid af. En dat zijn allemaal zaken waardoor de jeugd juist dwars tegen de draad in gaat en zich gaat afzetten tegen de maatschappelijke waarden en normen. En moeten we de jeugd dat kwalijk nemen?? Nee natuurlijk niet! Het overdreven gericht zijn op werk en geld verdienen is de schuldige. Het zo snel mogelijk volwassen moeten worden is de schuldige. De maatschappelijke druk en bemoeienissen vanuit de overheid is de schuldige. De werkdruk van ouders en het daarom niet op kunnen voeden van hun kinderen is de schuldige. Volwassenen pikken het nog wel wanneer de overheid hun het sigaretje afpakt, een korting geven op de uitkering omdat je niet “mee doet” en iedereen krom laat liggen om die schatkist maar zo snel mogelijk te spekken en om dure vliegtuigen aan te schaffen om ze elders in de wereld te misbruiken op levende wezens. Maar de jeugd zet zich er op hun eigen manier op af. En niet op een goeie manier, maar wel als een logisch gevolg. En werken om te kunnen leven moet nou eenmaal. Maar hou het wel binnen de perken en besteed veel meer tijd aan je kinderen, hun opvoeding en aan leuke dingen. Zo kan het leven weer leuk worden, draait de jeugd niet door en kan opvoeding weer tot een normaal dagelijks gebeuren gaan horen. En de overheid?? Zie de burger eens als een individu die ook een leven heeft en niet als een werkezel die een heel leven lang alleen maar zoveel mogelijk moet werken. Want dan krijg je inderdaad dit soort sociale problemen. Eigen schuld, dikke bult.

Lees ook:  Bernie Sanders schort de presidentiële campagne op tijdens een uitbraak van het coronavirus


Comments

comments