Volgens CNN is Trump 25 keer politiek verdacht bezig geweest in Rusland en Europa

Volgens CNN is Trump 25 keer politiek verdacht bezig geweest in Rusland en Europa

19 november 2019 0 Door Indignatie redactie

CNN heeft een fascinerend, manipulatief en vals beladen artikel gepubliceerd getiteld ” 25 keer dat Trump zacht was tegen Rusland “, waarin veel gespannen inspanningen worden geleverd om de zaak op te bouwen dat de Amerikaanse president verdacht loyaal is aan de natie waaraan hij heeft besteed zijn administratie escaleert gevaarlijke nieuwe koude oorlogsaanvallen.

De items in het CNN-artikel bestaan ​​meestal uit tijden waarin Trump enkele woorden zei of andere woorden niet zei; “Trump heeft Poetin herhaaldelijk geprezen”, “Trump weigerde te zeggen dat Poetin een moordenaar is”, “Trump ontkende dat Rusland zich in 2016 bemoeide”, “Trump maakte licht van Russische hacking”, enz. Het omvat ook de volledig valse maar vaak herhaalde verhaal dat “het team van Trump het GOP-platform op Oekraïne heeft verzacht”, evenals de volkomen belachelijke en grondig ongeldige bewering dat “sinds het ingrijpen in Syrië in 2015, het Russische leger zijn luchtaanvallen heeft gericht op anti-regerings rebellen, niet op ISIS.”

Marshall Cohen on Twitter

NEW ANALYSIS: We tallied 25 times Trump was SOFT ON RUSSIA. Examples: He praised Putin. Denied Russian meddling. Said Russia can keep Crimea. Reluctant to impose new sanctions. Attacked NATO. Congratulated Putin’s election. Withdrew from Syria. (1/4) https://t.co/3gWqYMjHwS

De 25 items van CNN bestaan ​​bijna volledig uit verhalen en woorden; Trump zei iets leuks over Poetin, Trump zei dingen tegen de NAVO-bondgenoten te beledigen, Trump dacht erover om Poetin in Rusland te bezoeken, enz. De 25 items die ik nu ga opsommen bestaan ​​daarentegen helemaal niet uit een verhaal, maar eerder verplaatsing van concrete objecten die gemakkelijk kunnen leiden tot een ruzie waaruit niet opnieuw kan verschijnen. Deze items laten zien dat wanneer je de woorden en de verhaallijn negeert en kijkt naar wat deze administratie eigenlijk heeft gedaan, is het voor iedereen met een greintje intellectuele eerlijkheid duidelijk dat Trump verre van ‘zacht’ te zijn voor Rusland, eigenlijk altijd roekeloos is geweest in het ene gebied waar een Amerikaanse president absoluut altijd een vaste hand moet houden. En hij doet dit zonder enige weerstand van beide partijen.

Het zou begrijpelijk zijn als u niet wist dat Trump sinds de val van de Berlijnse muur de spanningen met Moskou meer escaleert dan welke andere president dan ook; het is een feit dat geen van de twee mainstream politieke facties in Amerika om geeft, dus het raakt meestal verdwaald in de shuffle. Trump’s oppositie is geïnteresseerd in het schilderen van hem als een sycofantische Kremlin-vriend, en zijn aanhangers zijn geïnteresseerd in het schilderen van hem als een anti-oorlogsheld van het volk, maar hij is geen van beide. Let op:

1. Implementeren van een beoordeling van de nucleaire houding met een agressievere houding ten opzichte van Rusland

Defense News on Twitter

Nuclear Posture Review puts Russia firmly in crosshairs https://t.co/wBfJInldD3

Vorig jaar heeft het Ministerie van Defensie van Trump een Nuclear Posture Review uitgerold die CNN zelf ‘de moeilijkste lijn tot nu toe tegen de opbloeiende nucleaire strijdkrachten van Rusland’ noemde .

“In zijn onlangs uitgebrachte nucleaire houdingscontrole heeft het ministerie van Defensie veel van zijn miljoenen nucleaire inspanningen gericht op een bijgewerkte nucleaire afschrikking gericht op Rusland,” meldde CNN vorig jaar.

Deze herziening van het nucleaire beleid omvat de nieuwe implementatie van zogenaamde “low-yield” nucleaire wapens , die, omdat ze zijn ontworpen om “bruikbaarder” te zijn dan conventionele nucleaire verordeningen, door critici “het gevaarlijkste wapen ooit” zijn genoemd van dit krankzinnige beleid. Deze wapens, die sommige van de remmingen kunnen verwijderen die wederzijds verzekerde vernietiging normaal gesproken militaire commandanten zou geven, zijn al van de lopende band gerold.

2. Bewapening Oekraïne

Max Blumenthal on Twitter

For years, neocons and arms industry darlings like @RepAdamSchiff have sought to re-arm Ukraine and escalate the conflict in Donbas. By stirring up Russiagate, they finally got their deadly deal. My latest: https://t.co/pyJB4btOSk

Verloren in het gebrabbel over Trump die tijdelijk militaire assistentie achterhoudt om zogenaamd druk uit te oefenen op een Oekraïense regering die zich nooit bewust was van druk, is het feit dat Oekraïne bewapenen tegen Rusland een geheel nieuw beleid is dat door de regering Trump is geïntroduceerd . Zelfs de regering Obama, die op zichzelf al behoorlijk haveloos was tegen Rusland, weigerde deze uiterst provocerende escalatie tegen Moskou te implementeren . Pas toen Obama werd vervangen door de ergste Poetin-pop aller tijden, werd dit beleid ingevoerd.

3. Bombardementen op Syrië

Een andere escalatie die Trump nam tegen Rusland, waarvoor Obama niet haveloos genoeg was om te doen, was het bombarderen van de Syrische regering, een oude bondgenoot van Moskou. Deze luchtaanvallen in april 2017 en april 2018 werden uitgevoerd als vergelding voor beweringen over het gebruik van chemische wapens dat er op dit moment geen legitieme reden is om te vertrouwen .

4. Ensceneringspogingen in Venezuela

The New York Times on Twitter

Russia accused the United States of promoting regime change in Venezuela, warning of the “catastrophic” consequences of destabilizing one of the Kremlin’s key South American allies https://t.co/FMfPkYUPfM

Venezuela, een andere Russische bondgenoot, is het onderwerp geweest van meedogenloze staatsgreeppogingen van de Trump-regering die tot op de dag van vandaag zonder succes voortduren . Trump’s pogingen om de Venezolaanse regering omver te werpen zijn zo gewelddadig en agressief geweest dat de hongersancties die hij heeft uitgevoerd naar verluidt tienduizenden Venezolaanse burgers hebben gedood .

Trump heeft naar verluidt vaak gesproken over een Amerikaanse militaire invasie om de Venezolaanse president Nicolas Maduro te verdrijven, waardoor een krachtige berisping uit Moskou werd uitgelokt .

“Signalen afkomstig van bepaalde hoofdsteden die wijzen op de mogelijkheid van externe militaire inmenging zien er bijzonder verontrustend uit”, zei het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. “We waarschuwen voor dergelijke roekeloze acties, die catastrofale gevolgen bedreigen.”

5. Terugtrekking uit het INF-verdrag

Sky News on Twitter

Russia’s Vladimir Putin has said America’s latest missile test has raised new threats and will warrant a response from Moscow. The missile test on Sunday would have been banned under a now-defunct arms treaty. Read more: https://t.co/c1f1Lxulto https://t.co/D8xpwD3W6h

Voor een president die ‘zacht’ is tegen Rusland, heeft Trump er zeker naar gestreefd om de houdingen tussen de twee landen extreem agressief van aard te houden. Deze regering heeft zich teruggetrokken uit het Intermediate-Range Nuclear Forces-verdrag van 1987 en heeft VN-secretaris-generaal Antonio Guterres ertoe aangezet om te verklaren dat “de wereld een onschatbare rem op de nucleaire oorlog heeft verloren.” Het lijkt heel goed mogelijk dat Trump zich blijft houden aan de John Bolton-school. van nucleaire wapenverdragen totdat ze allemaal in duigen vallen, waarbij de regering fel kritiek heeft op het cruciale nieuwe START-verdrag dat begin 2021 afloopt.

Sommige bijzonder demente Russiagaters proberen te beweren dat Trump zich op een of andere manier profijt trekt van Rusland. Deze mensen ofwel (A) geloven dat verdragen maar één kant opgaan, (B) geloven dat een natie met een economie als Zuid-Korea in een wapenwedloop met de VS kan concurreren, (C) geloven dat Russen immuun zijn voor nucleaire straling of (D) al het bovenstaande. Het zich terugtrekken uit deze verdragen komt niemand maar het militair-industrieel complex ten goede.

6. Einde van het Open Skies-verdrag

“De regering Trump heeft stappen gezet om een ​​bijna drie decennia oude overeenkomst te sluiten die is ontworpen om het risico op oorlog tussen Rusland en het Westen te verminderen door beide partijen verkenningsvluchten over elkaars grondgebied te laten uitvoeren,” meldde de Wall Street Journal vorige maand , eraan toevoegend dat de regering beweerde dat “Rusland zich heeft bemoeid met Amerikaanse controlevluchten terwijl het zijn missies gebruikte om inlichtingen in de VS te verzamelen.”

Nogmaals, als u zich aansluit bij de bizarre overtuiging dat terugtrekking uit dit verdrag Rusland ten goede komt, denk dan alstublieft beter na. Of vraag de Russen zelf hoe ze erover denken:

“Amerikaanse plannen terug te trekken uit het Open Skies Verdrag verlagen de drempel voor het gebruik van nucleaire wapens en vermenigvuldigen de risico’s voor de hele wereld, de Russische Veiligheidsraad secretaris van de Raad Nikolai Patrushev zei:” Sputnik  rapporten .

“Dit alles heeft een negatieve invloed op de voorspelbaarheid van de militair-strategische situatie en verlaagt de drempel voor het gebruik van kernwapens, wat de risico’s voor de hele mensheid drastisch verhoogt,” zei Patrushev.

“In het algemeen wordt duidelijk dat Washington van plan is zijn technologisch leiderschap te gebruiken om strategische dominantie in de informatieruimte te behouden door daadwerkelijk een beleid te voeren om voorwaarden te stellen aan staten die achterlopen op het gebied van digitale ontwikkeling,” voegde hij eraan toe.

7. Patriotraketten verkopen aan Polen

Reuters on Twitter

Poland signs $4.75 billion deal for U.S. Patriot missile system facing Russia https://t.co/iKsr46mhHq

“Polen heeft woensdag de grootste deal voor wapenhandel in zijn geschiedenis getekend en is met de Verenigde Staten overeengekomen om het Patriot raketafweersysteem van Raytheon Co te kopen voor $ 4,75 miljard in een belangrijke stap om zijn strijdkrachten tegen een brutaler Rusland te moderniseren,” meldde Reuters vorig jaar .

8. Bezettende Syrische olievelden

De regering Trump is open geweest over het feit dat het niet alleen een militaire aanwezigheid in Syrië handhaaft om de olie van de natie te beheersen, maar dat het dit doet om de regering van dat land van die financiële middelen te beroven . Syrische bondgenoot Rusland verzet zich hiertegen krachtig en beschuldigt de Trump-regering van niets minder dan “internationale staatsbanderij”.

“In een verklaring zei het Russische ministerie van Defensie dat Washington volgens de internationale of Amerikaanse wetgeving geen mandaat had om zijn militaire aanwezigheid in Syrië te vergroten en zei dat zijn plan niet werd gemotiveerd door oprechte veiligheidsproblemen in de regio,” meldde Reuters vorige maand.

“Daarom zijn de huidige acties van Washington – het veroveren en behouden van militaire controle over olievelden in Oost-Syrië – simpel gezegd, internationale staatsbanderij,” zei het Russische ministerie van Defensie.

9. Russen vermoorden in Syrië

Rapporten hebben Russische slachtoffers ergens tussen een handvol en honderden geplaatst , maar ongeacht het exacte aantal waarvan het Amerikaanse leger weet dat het Russische burgers heeft gedood als onderdeel van de voortdurende bezetting van Syrië door Trump vorig jaar in een woordenwisseling.

10. Tanks in Estland

Lees ook:  Je hebt bewijs, en 'bewijs'.

Ron Paul News on Twitter

US Tanks, Troops Arrive In Estonia As Part Of NATO Anti-Russia Build Up https://t.co/lwCww5UkC7 #tlot #ronpaul

Binnen enkele weken na zijn aantreden stuurde Trump als onderdeel van een NAVO-operatie al Abrams gevechtstanks, infanteriegevechten van Bradley en andere militaire hardware naar de Russische grens.

“Atlantic Resolve is een demonstratie van de voortdurende inzet van de VS voor collectieve veiligheid door middel van een reeks acties die zijn ontworpen om de NAVO-bondgenoten en partners te verzekeren van de Amerikaanse toewijding om vrede en stabiliteit in de regio te handhaven in het licht van de Russische interventie in Oekraïne,” zei het ministerie van Defensie in een verklaring.

11. Oorlogsschepen in de Zwarte Zee

CNN on Twitter

The US Navy is ramping up its presence in the Black Sea as part of a bid to counter Russia’s increased presence there, a US military official tells CNN https://t.co/ZlfdLqUbQy

12. Sancties

Trump keurde in augustus 2017 nieuwe sancties tegen Rusland goed. CNN meldt het volgende:

De Amerikaanse president Donald Trump keurde woensdag nieuwe sancties goed op Rusland nadat het Congres overweldigende steun van twee partijen voor de nieuwe maatregelen toonde, ” meldde CNN destijds . “Het Congres heeft vorige week het wetsvoorstel aangenomen als reactie op de inmenging van Rusland in de Amerikaanse verkiezingen van 2016, evenals zijn schendingen van de mensenrechten, annexatie van de Krim en militaire operaties in Oost-Oekraïne. De passage van het wetsvoorstel trok vuur uit Moskou – dat reageerde door 755 personeelsleden en twee bezittingen van Amerikaanse missies in het land te ontslaan – allesbehalve hoop op de reset in de VS-Russische betrekkingen die Trump en de Russische president Vladimir Poetin hadden gevraagd. “

“Er is een volwaardige handelsoorlog tegen Rusland uitgesproken “, zei de Russische premier Dmitri Medvedev in antwoord.

13. Meer sancties

“De Verenigde Staten opgelegde sancties op vijf Russische individuen op woensdag, met inbegrip van de leider van de Republiek Tsjetsjenië, wegens vermeende misstanden en betrokkenheid bij criminele samenzweringen mensenrechten, een teken dat de administratie Trump is het opvoeren van de druk op Rusland,” The New York Tijden gerapporteerd in december 2017 .

14. Nog meer sancties

…By The Way ☕☕ on Twitter

Trump just hit Russian oligarchs with the most aggressive sanctions yet https://t.co/tLdMjAVbt7 via @vicenews

“Trump heeft net Russische oligarchen getroffen met de meest agressieve sancties tot nu toe”, luidt een Vice- kop uit april vorig jaar.

“De sancties zijn gericht op zeven oligarchen en 12 bedrijven onder hun eigendom of onder controle, 17 hoge Russische overheidsfunctionarissen en een Russische wapenhandelaar in staatseigendom en haar dochteronderneming, een Russische bank,” rapporteert Vice. “Hoewel de verhuizing deels gericht is op de rol van Rusland in de verkiezingen voor de VS in 2016, benadrukten hoge Amerikaanse regeringsfunctionarissen ook dat de nieuwe maatregelen gericht zijn op een bredere bestraffing van Rusland’s recente aanval op internationale problemen, met inbegrip van de steun aan de Syrische president Bashar Assad en militaire activiteit in het oosten van Oekraïne. ”

15. Nog meer sancties

De Trump-regering raakte Rusland met meer sancties voor de vermeende Skripal-vergiftiging in augustus vorig jaar en sloeg hen vervolgens om dezelfde reden opnieuw in augustus van dit jaar met dezelfde sanctieronde .

16. Wat denk je? MEER sancties

Aaron Maté on Twitter

Each new round of sanctions on Russia is an opportunity to remind ourselves that serious pundits & cable news hosts have openly posited — like, not just pondered in their in minds or anonymous chat rooms — that Trump is a Kremlin operative and/or subjected to Kremlin blackmail: https://t.co/DdS89M76Mj

“De regering Trump heeft donderdag een tiental personen en entiteiten nieuwe sancties opgelegd als reactie op de annexatie van de Krim door Rusland,” meldde The Hill in november vorig jaar. “De groep omvat een bedrijf dat verbonden is met Bank Rossiya en de Russische zakenman Yuri Kovalchuk en anderen die ervan worden beschuldigd op de Krim te opereren, waarvan de VS zegt dat Rusland in 2014 illegaal beslag heeft gelegd.”

17. Oh hé, meer sancties

“Vandaag blijven de Verenigde Staten actie ondernemen in reactie op Russische pogingen om Amerikaanse democratische processen te beïnvloeden door sancties op te leggen aan vier entiteiten en zeven personen die banden hebben met het Internet Research Agency en zijn financier, Yevgeniy Prigozhin. Deze actie verhoogt de druk op Prigozhin door zich te richten op zijn luxe-bezittingen, waaronder drie vliegtuigen en een schip, ”leest een verklaring van staatssecretaris Mike Pompeo uit september van dit jaar.

18. Secundaire sancties

Secundaire sancties zijn economische sancties waarbij een derde wordt gestraft voor het overtreden van de primaire sancties van het sanctieorgaan. De VS heeft sancties ingesteld tegen zowel China als Turkije voor de aankoop van Russische S-400 luchtverdedigingsraketten, en het dreigt dit ook voor India te doen .

19. Russische media dwingen zich te registreren als buitenlandse agenten

Zowel RT als Spoetnik zijn door de regering Trump gedwongen zich te registreren als ‘buitenlandse agenten’. Deze classificatie dwong de verkooppunten om een ​​disclaimer op inhoud te plaatsen, om hun activiteiten en financieringsbronnen twee keer per jaar aan het ministerie van Justitie te melden en zou onbetwistbaar een last kunnen zijn voor al hun sociale media-activiteiten die worden voorgelegd aan DOJ-micromanagement.

20. Russische diplomaten weggooien

Caitlin Johnstone ⏳ on Twitter

Worst. Putin Puppet. Ever. “Isn’t it weird how when you ignore the narratives being promoted by both sides and just look at the raw behavior, being a ‘Putin puppet’ looks exactly the same as being a dangerously aggressive Russia hawk?” #Russia #diplomats https://t.co/7t2w89ZOuC

De Trump-regering sloot zich aan bij ongeveer 20 andere landen om tientallen Russische diplomaten uit te werpen als een onmiddellijke reactie op het incident met Skripal-vergiftiging in het VK.

21. Training van Poolse en Letse jagers “om Russische agressie te weerstaan”

“US Army Special Forces-soldaten voltooiden de eerste onregelmatige en onconventionele oorlogvoering training iteratie voor leden van de Poolse territoriale defensietroepen en Letse Zemmessardze als onderdeel van het Ridge Runner-programma in West Virginia,” meldde Army Times afgelopen juli. .

“Amerikaanse speciale operatietroepen hebben meer getraind met bondgenoten uit de Baltische staten en andere Oost-Europese landen in de nasleep van de annexatie van de Krim door de Russische Federatie in 2014,” schrijft Army Times . “Een conflict op laag niveau blijft tot op de dag van vandaag sudderen in de Donbas-regio in het oosten van Oekraïne. Het conflict spoorde de Baltische staten aan tot actie, aangezien Litouwen, Letland en Estland de concepten van totale verdediging en onconventionele oorlogvoering omarmden, door actieve dienst, nationale garde en reserve-gestileerde troepen te combineren om elk verschillende missies aan te nemen om weerstand te bieden aan Russische agressie en zelfs bezetting. ”

22. Weigering om de Krim te erkennen als onderdeel van de Russische Federatie

Political-Military Affairs, US Dept of State on Twitter

@SecPompeo : Crimea is Ukraine

… zelfs terwijl Israëls illegale annexatie van de Golanhoogte als volkomen legaal en legitiem wordt erkend .

23. Verzenden van 1.000 troepen naar Polen

Uit het artikel in september ” 1000 Amerikaanse troepen worden op weg naar Polen ” van nationaal belang :

Belangrijk punt: Trump stemde ermee in om meer troepen naar Polen te sturen om het tegen Rusland te verdedigen.

Wat is er gebeurd: de Amerikaanse president Donald Trump stemde ermee in om ongeveer 1.000 extra Amerikaanse troepen naar Polen te sturen tijdens een ontmoeting met de Poolse president Andrzej Duda aan de zijlijn van de Algemene Vergadering van de VN in New York, meldde Reuters op 23 september.

Waarom het ertoe doet: de deal, die de inzet van de Verenigde Staten om Polen tegen Rusland te beschermen, formaliseert, levert Duda en zijn regerende wet en rechtvaardigheid vóór de verkiezingen van november een diplomatieke overwinning op. De extra Amerikaanse troepen zullen waarschijnlijk leiden tot een reactieve militaire opbouw vanuit Moskou op plaatsen zoals het naburige Kaliningrad en, mogelijk, Wit-Rusland.

24. Terugtrekking uit de Iran-deal

Rusland is consequent tegen Trump’s vernietiging van de JCPOA geweest. In een verklaring nadat Trump de deal had gedood, zei het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken “diep teleurgesteld over het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om eenzijdig te weigeren verbintenissen in het kader van het gezamenlijk alomvattend actieplan na te komen”, en voegde eraan toe dat de acties van deze regering waren ” vertrappen van de normen van het internationaal recht ‘.

25. Aanval op Russische gasbelangen

Stuart Wallace on Twitter

Trump threatened sanctions over Merkel’s continued support for a gas pipeline from Russia https://t.co/4RJ2jnl2Us via @josh_wingrove

Trump bedreigt Duitsland met sancties en terugtrekking van de troepen als het een gasleiding uit Rusland blijft ondersteunen die Nord Stream 2 wordt genoemd.

“In navolging van eerdere bedreigingen over de Duitse steun voor de Nord Stream 2-pijplijn, zei Trump dat hij naar sancties kijkt om het project te blokkeren waarvan hij heeft gewaarschuwd dat Berlijn ‘in gevangenschap’ naar Moskou zou gaan,” meldt Bloomberg . “De VS hoopt ook zijn eigen vloeibaar aardgas naar Duitsland te exporteren.”

“We beschermen Duitsland tegen Rusland en Rusland krijgt miljarden en miljarden dollars aan geld uit Duitsland” voor zijn gas, vertelde Trump de pers.

Ik had kunnen doorgaan, maar dat is mijn 25. De enige reden dat iemand nog steeds gelooft dat Trump iets anders is dan waanzinnig haveloos jegens Rusland, is omdat het niet bevorderlijk is voor iemands partijdigheid of winstmarges om het te noemen zoals het echt is. De feiten zijn hier zo duidelijk als maar kan, maar er is een verschil tussen feiten en verhalen. Als ze dat zouden willen, zou de politieke / mediaklasse heel gemakkelijk de feiten kunnen gebruiken die ik zojuist heb uiteengezet om het verhaal te weven dat deze president ons allemaal in gevaar brengt met gevaarlijke nieuwe koude oorlogsprovocaties, maar dat is hoe anders het verhaal is van de feiten; er is bijna geen verband. In plaats daarvan gebruiken ze een licht sprenkel van feit om een ​​verhaal te weven dat heel weinig met de realiteit te maken heeft. En ondertussen gaan de krankzinnige escalaties door.

In een koude oorlog is slechts één miscommunicatie of één defect stuk apparatuur nodig om een ​​reeks gebeurtenissen te veroorzaken die al het leven op aarde kan vernietigen. Hoe meer dingen escaleren, hoe groter de kans dat dat gebeurt. We gooien de dobbelstenen elke dag op armageddon, en met elke escalatie wordt het aantal dat we moeten verslaan een beetje moeilijker.

We moeten niet met de dobbelstenen gooien. Dit is heel, heel erg verkeerd, en de VS en Rusland moeten stoppen en onmiddellijk detente vestigen. Het feit dat verkooppunten als CNN liever verzonnen Russische verhalen verzinnen dan op dit voor de hand liggende feit met waarheidsgetrouwe rapportage te wijzen, is op zichzelf voldoende om ze voor altijd in diskrediet te brengen.Lees ook:  In hoeverre is de rel rond Joe Biden een uitgekookte strategie?

Comments

comments