Amerikaanse betrekkingen met China zijn zojuist vernietigd dankzij Trump

Amerikaanse betrekkingen met China zijn zojuist vernietigd dankzij Trump

20 november 2019 0 Door Indignatie redactie

De relatie met China ging gewoon van slecht naar erger, en de meeste Amerikanen realiseren zich niet eens dat we zojuist getuige waren geweest van een van de meest cruciale beslissingen van het buitenlands beleid van deze eeuw. De Amerikaanse senaat heeft zojuist unaniem de “Hong Kong Human Rights and Democracy Act of 2019” aangenomen , en de Chinezen zijn absoluut gek van woede. 

Gewelddadige protesten hebben Hong Kong maandenlang op zijn kop gezet en de Chinezen hebben de Verenigde Staten herhaaldelijk beschuldigd achter de protesten te zitten. Of dat waar is of niet, de Amerikaanse senaat heeft openlijk de kant van de demonstranten gekozen door dit wetsvoorstel goed te keuren, en er is nu geen weg meer terug.

De demonstranten in Hong Kong zwaaien met Amerikaanse vlaggen, zingen ons volkslied en ze hebben buitengewoon duidelijk gemaakt dat ze onafhankelijkheid van China willen. En we zouden allemaal zeker moeten kunnen begrijpen waarom ze dat zouden willen, omdat China een diep tiranniek regime is. Maar voor de Chinese regering is deze stap van de Amerikaanse senaat in wezen een aanval op China zelf. Ze gaan beweren dat de VS een revolutie in Hong Kong aanzetten en na wat de Senaat zojuist heeft gedaan, zal het heel moeilijk zijn om te beweren dat dat niet waar is.

De Chinezen nemen kwesties van interne veiligheid zeer serieus en de status van Hong Kong is een van die kwesties waar ze supergevoelig over zijn. China zal nooit, ooit een compromis sluiten als het gaat om Hong Kong, en als de VS deze kwestie blijft pushen, zou het ons letterlijk op de rand van een militair conflict kunnen brengen.

En u kunt een uitgebreide handelsovereenkomst ooit vergeten. Zelfs als een democraat in 2020 wordt gekozen, zal die democraat steunen wat de senaat net heeft gedaan. Daarom was het zo belangrijk dat dit wetsvoorstel unaniem werd goedgekeurd. Het stuurde een bericht naar de Chinezen dat Republikeinen en Democraten verenigd zijn in deze kwestie en dat de volgende verkiezingen niets zullen veranderen.

En de handelsovereenkomst die president Trump probeerde samen te stellen, was al buitengewoon wankel. “Fase één” was extreem beperkt, er werd nooit iets op schrift gesteld en er werd nooit iets ondertekend. En de afgelopen dagen werd het vrij duidelijk dat beide partijen het niet eens konden worden over wat “fase één” zou moeten dekken …

Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Handel zei eerder deze maand dat beide landen waren overeengekomen om een ​​aantal bestaande tarieven tegelijkertijd te annuleren. Trump zei later dat hij niet had ingestemd met het afschaffen van de tarieven, waardoor de hoop op een deal werd verlaagd.

“Ze willen graag terugdraaien. Ik ben nergens mee akkoord gegaan, ‘ zei de president .

Op dinsdag was Trump zichtbaar gefrustreerd door hoe het met China gaat en hij waarschuwde de Chinezen publiekelijk dat hij binnenkort “de tarieven nog hoger kon verhogen” …

President Donald Trump dreigde met hogere tarieven op Chinese goederen als dat land geen deal sluit over de handel.

De opmerkingen kwamen tijdens een ontmoeting met het kabinet van de president op dinsdag. De VS en China, ‘s werelds twee grootste economieën, zijn vastgelopen in een schijnbare patstelling in handelsonderhandelingen die bijna twee jaar hebben geduurd.

“Als we geen deal sluiten met China, zal ik de tarieven gewoon nog verhogen,” zei Trump in de vergadering.

Helaas zal het verhogen van de tarieven op dit moment niets oplossen.

In feite kan Trump de tarieven verhogen totdat de koeien thuiskomen, maar het zal de Chinezen niet bezwijken.

Dat komt omdat op dinsdagavond alles is veranderd.

Lees ook:  Oriëntalisme en de geopolitiek van de Coronavirus-uitbraak

Toen ze de ‘Hong Kong Human Rights and Democracy Act van 2019’ met unanieme instemming hebben aangenomen, heeft de Amerikaanse senaat onze relatie met China met kerosine in wezen gedoofd en in brand gestoken. Het volgende komt van Zero Hedge …

In een langverwachte zet, net na 18.00 uur ET op dinsdag, keurde de Senaat unaniem een ​​tweeledig wetsvoorstel, S.1838 , goed waarin steun werd betuigd aan demonstranten voor democratie in Hong Kong door een jaarlijks onderzoek te eisen of de stad voldoende autonoom is van Beijing naar zijn speciale handelsstatus rechtvaardigen . Hiermee heeft de Senaat China gewaarschuwd tegen een gewelddadige onderdrukking van de demonstraties, een schril contrast met de bijna-stilte van president Donald Trump over het onderwerp, het resultaat van een achter de schermen-overeenkomst waarbij China de S&P zou laten stijgen voor onbepaalde tijd zolang Trump zijn mond hield.

Zoals we vorige week meldden , is de stemming de meest agressieve diplomatieke uitdaging voor de regering in Beijing, net zoals de VS en China proberen de “fase 1” van hun overeenkomst te beëindigen om hun handelsoorlog te beëindigen. Voor de Senaatsmaatregel zou een jaarlijkse evaluatie van de speciale status van Hong Kong volgens de Amerikaanse wetgeving nodig zijn om te beoordelen in hoeverre China de autonomie van de stad heeft weggenomen; in het licht van recente gebeurtenissen zou Hong Kong niet slagen. Het is onduidelijk wat er vervolgens zou gebeuren.

Ik vind het moeilijk om de woorden te vinden om te beschrijven wat dit voor de Chinezen betekent.

We hebben hun nationale eer diep beledigd en onze relatie met hen zal nooit meer dezelfde zijn.

Velen zullen debatteren of opkomen tegen China de juiste keuze was, maar in dit artikel probeer ik u te laten begrijpen dat er ernstige gevolgen zullen zijn voor wat de Amerikaanse senaat zojuist heeft gedaan.

Er komt geen alomvattende handelsovereenkomst, de wereldeconomie gaat er zwaar onder lijden en de Chinezen beschouwen ons nu als hun primaire mondiale tegenstander.

Kort nadat de senaat het wetsvoorstel had aangenomen, werd een sterk geformuleerde verklaring vrijgegeven door de Chinese regering. Het volgende fragment komt uit de eerste twee alinea’s van die verklaring …

Op 19 november heeft de Amerikaanse senaat de ‘Hong Kong Bill of Rights on Human Rights and Democracy’ aangenomen. Het wetsvoorstel negeert de feiten, verwart goed en kwaad, schendt de axioma’s, speelt met dubbele normen, grijpt openlijk in zaken in Hong Kong, interfereert in de interne aangelegenheden van China, en ernstig in strijd is met de basisnormen van het internationale recht en internationale betrekkingen. De Chinese kant veroordeelt krachtig en is hier resoluut tegen.

In de afgelopen vijf maanden hebben de aanhoudende gewelddadige misdaden in Hong Kong de veiligheid van het leven en bezit van het publiek ernstig in gevaar gebracht, de rechtsstaat en de sociale orde ernstig vertrapt, de welvaart en stabiliteit van Hong Kong ernstig ondermijnd en de bodem ernstig uitgedaagd regel van het principe “één land, twee systemen”. Op dit moment zijn Hong Kong niet de zogenaamde mensenrechten- en democratieproblemen, maar de kwestie van het beëindigen van de stormen, het handhaven van de rechtsstaat en het herstellen van de orde zo snel mogelijk. De Chinese centrale regering zal de SAR-regering van Hongkong krachtig blijven steunen bij het beheer van de wet, de Hongkongse politie krachtig ondersteunen bij de wetshandhaving en de rechtspraak van Hongkong krachtig steunen bij het bestraffen van gewelddadige criminelen in overeenstemming met de wet,

Lange tijd heb ik gewaarschuwd dat de Amerikaanse betrekkingen met China sterk zouden verslechteren, en dit is de grootste klap die we tot nu toe hebben gezien.

De VS en China zijn nu vijanden en dat gaat uiteindelijk resulteren in een enorme hoeveelheid pijn voor de hele planeet.Lees ook:  Donald Trump is verblindend wreed en dom, en heeft enorme schade aangericht aan Amerika. Dit is onze laatste kans

Comments

comments