Racisme, haatzaaien en nepnieuws in Tsjetsjenië weten ze de oplossing DOODSTRAF

Racisme, haatzaaien en nepnieuws in Tsjetsjenië weten ze de oplossing DOODSTRAF

20 november 2019 0 Door Indignatie redactie

Er is een andere manier: doodstraf voor ‘hate speech’ en het verspreiden van nepnieuws op internet

Terwijl Nederlandse politici nog steeds overwegen hoe ze het beste kunnen optreden tegen racisme op internet en onze minister van Justitie alleen timide stoten durft, laten buitenlandse collega’s zien hoe snel vrede in de doos zou kunnen zijn.

Niemand minder dan de president van de Russische republiek Tsjetsjenië Ramzan Kadyrov roept op tot de doodstraf voor bijzonder schaamteloze gevallen van haatzaaien, nepnieuws en beledigingen van politici op internet – vooral op Facebook en Twitter. Zoals beledigingen ter ere van politici of “flagrante oneerbiedigheid” in de online kritiek op hen.

Voor lichtere overtredingen knip je gewoon de tong uit

“Als we hen niet stoppen door diegenen te doden, gevangen te zetten of bang te maken die eenheid onder mensen schenden door geruchten en tweedracht te verspreiden, gebeurt er niets.” (Kadyrov)

Wie Kadyrow nu beschuldigt, overdreef hij, lees alsjeblieft precies hoe goed hij strafmaatregelen wil nemen: bij minder overtredingen ziet hij namelijk alleen het breken van vingers of het uit de tong scheuren als een milde straf. En lang niet alles staat onder algemeen vermoeden:

“Degenen die de wet, de grondwet en de democratie respecteren, worden gespaard. De rest zijn boeven, verraders, spoilers en allerlei soorten schizofrenie. We moeten je stoppen. ‘

Lees ook:  Trump's Zealots: White Supremacists and Evangelicals Klaar voor een nieuwe burgeroorlog?

En verder: “Als we hen niet stoppen door diegenen te doden, gevangen te zetten of bang te maken die eenheid onder mensen schenden door geruchten en tweedracht te verspreiden, gebeurt er niets.”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDoodstraf in haatdragende taal: zal nooit met ons meegaan?

Kadyrov laat zien dat het behoorlijk effectief kan zijn tegen haatzaaien en politici . Denk je dat dat bij ons niet mogelijk is? Dat zei je 6 jaar geleden, toen de eerste plannen voor een beperking van de vrijheid van meningsuiting in de netwerkhandhavingswet van Heiko Maas in Duitsland maar ook Europa opkwamen!

De structuren voor de handhaving van dergelijke effectieve wetten zijn ook al aanwezig en registratiebureaus zijn in bijna alle deelstaten opgericht.

Je moet nooit zeggen. Alles gaat waar een wil is. En een dringende behoefte om te handelen. En dat is zoiets als een pest die zo goed haatzaaien op internet of in de “strijd tegen de wet” verspreidt. De structuren voor de handhaving van dergelijke effectieve wetten zijn ook al aanwezig en registratiebureaus zijn in bijna alle deelstaten opgericht.

Facebook en Twitter zullen zonder aarzelen gegevens publiceren

Bovendien is de bereidheid van aandachtige burgers om haataffiches te melden traditioneel hoog in Duitsland.

Facebook en Twitter hebben ook laten zien dat ze de lokale wetten onvoorwaardelijk respecteren – ze zullen daarom loyaal de gegevens van haatposters voor de doodstraf aan de relevante autoriteiten overhandigen! Bovendien is de bereidheid van aandachtige burgers om haataffiches te melden traditioneel hoog.

Lees ook:  50 Headlines: Welkom bij de "nieuwe normaal"

En een paar beulen zullen waarschijnlijk worden gevonden in het kader van onze pro-government justitie! Vermoedelijk zullen hier meer vrijwilligers helpen de wet en orde te herstellen. En aangezien de eis voor de herinvoering van de doodstraf steeds weer van rechts komt , moet het verzet hier worden beperkt!

Een samenleving vrij van haatdragende taal, nepnieuws, haatdragende taal, politieke beledigingen en nazi’s is mogelijk. Je moet gewoon willen!Comments

comments