Racisme: laat de koning het voorbeeld geven en flikker die gouden koets in de gracht

Racisme: laat de koning het voorbeeld geven en flikker die gouden koets in de gracht

20 november 2019 3 Door Indignatie redactie

Zwarte Piet, voetballers die uitgescholden worden, racisme en Mark Rutten die zegt dat de politiek het niet alleen kan oplossen. belachelijk die opmerking van Rutte, NATUURLIJK kan de politiek dit niet alleen laten we beginnen bij de gouden koets smijt die dan ook maar meteen de gracht in en verdeel het gigantische vermogen van Beatrix, de rijkste uitkeringsgerechtigde van Nederland, onder de armsten.

“Het zijpaneel “Hulde der koloniën” roept bij ons grote weerstand op”, schrijven de critici. “Op dat zijpaneel worden namelijk halfnaakte mannen en vrouwen afgebeeld die hun rijkdommen aanbieden aan het koningshuis. In de koloniale tijd en de nadagen van de slavernij leek een dergelijke afbeelding heel gewoon, maar daar hoor je Rutte niet over, NEE aan het koningshuis mag niets gesleuteld worden.

racisme

He Rutte dit is pas racistisch!

Nu herinnert het ons aan een gruwelijke periode in de Nederlandse geschiedenis. Nederland worstelt nog steeds met het koloniale verleden. Nabestaanden van de Nederlandse massamoord in het Indonesische dorpje Rawagede vragen om genoegdoening door de Nederlandse staat, maar die beroept zich op verjaring. Nazaten van tot slaven gemaakten op de Antillen en in Suriname vragen excuses van de Nederlandse overheid, maar zien het enige kennisinstituut over de Nederlandse slavernij, het NINSEE, met opheffing bedreigd. Kennelijk moet de meest beschamende bladzijde van de Nederlandse geschiedenis uit het collectieve geheugen worden verdrongen.” De auteurs doen ook een beroep op de koningin, die “wellicht” de regering een duwtje in de goede richting zou kunnen geven door het paneel “de plaats te geven waar het thuishoort: het Rijksmuseum”.

Maar vanuit een anti-monarchistisch en anti-nationalistisch perspectief beschouwd is de actie van de critici wat minder geslaagd. Hun pleidooi kan er hooguit toe leiden dat het blazoen van de monarchie wordt opgepoetst en het positieve imago van het koningshuis er zelfs door wordt versterkt. Het is daarentegen zaak om de monarchie in de kern aan te vallen, als symbool van het Nederlandse nationalisme.

Het koningshuis met zijn Oranje-propaganda dient de natie niet te vertegenwoordigen, maar moet verdwijnen. Omdat ook het nationalisme van die roofstaat aan de Noordzee moet verdwijnen.Het is waardevol dat dit pleidooi het debat over het koloniale verleden en de verwerking ervan weer wat scherper stelt. Het laat ook zien hoe de Nederlandse monarchie onverbrekelijk verbonden is geweest met de koloniale overheersing. Het koningshuis heeft enorm geprofiteerd van de rijkdommen die in de Nederlandse koloniën bijeen werden geroofd, en van de slavenarbeid die daar moest worden verricht.

Lees ook:  DE MASSAMIGRATIE, DE GLOBALISTEN ELITE, EN DE SLACHTOFFERS

Na Zwarte Piet en racistische leuzen in het voetbal ‘racistische’ Gouden Koets moet weg!

Rutte moet eisen dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima op Prinsjesdag niet meer in de Gouden Koets naar de Staten-Generaal rijden met een paneel op de koets die erg racistisch is.

Het gaat om het tafereel ‘Hulde der Koloniën’. Het is een afbeelding van halfnaakte donkere mensen die ‘de Nederlandse maagd’ onderdanig goede gaven aanreiken. Dat is niet meer van deze tijd, vinden velen.  Ze vinden dat de Gouden Koets in een museum thuishoort en niet meer op straat waar het racisme hoogtij viert.

“Het is bizar dat er in 2019 nog steeds rond geparadeerd wordt met deze vorm van propaganda uit de 19e eeuw,  “Op de koets staat een afbeelding die riekt naar het koloniaal verleden. Een afbeelding die uitbeeldt dat blanken superieur zijn aan zwarten.”
De koets wordt nu met vel geld gerestaureerd en zal hij drie tot vier jaar niet gebruikt worden voor de rijtoer op de derde dinsdag in september, maar wil Mark Rutte het racisme aanpakken laat hem dan beginnen bij ons schofterig koningshuis die schijnbaar schijt hebben aan de multiculturele Nederlanders.

Dus stop racisme in Nederland en beging bij het koninklijk huis en de gouden koets

De Gouden Koets is een ‘Verheerlijking van Kolonialisme’

De Gouden Koets is ‘een verheerlijking van kolonialisme’ en ‘liegen over het verleden’ volgens Actiegroep De Grauwe Koets. Volgens landelijk Platform Slavernijverleden bevordert het zo racisme. Vanwaar deze ophef? Op de linkerzijkant van de koets staan onderdanige Afrikanen en Indonesiërs afgebeeld in het paneel ‘Hulde der Koloniën’. Zodoende pleit deze actiegroep voor verwijdering van dit paneel en wil het onderbrengen in het Rijksmuseum, onder het motto “geen restauratie maar eerlijke informatie”. Het probleem is volgens tegenstanders dat een afbeelding uit 1900 wordt geïnterpreteerd met een hedendaagse tijdsgeest. Het is slechts een weergave van wat was, en de geschiedenis is niet te herschrijven.

Lees ook:  'We hoeven alleen maar de opkomst te dempen': gelekte documenten tonen het plan van 2016 van de beste Trump-bondgenoten om zwarte kiezers te onderdrukken

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenWat betekenen de onderdelen van de Gouden Koets?

De Gouden Koets was in 1898 een geschenk van de bevolking van Amsterdam aan koningin Wilhelmina. Op de voorzijde van de Gouden Koets staat de toekomst afgebeeld en op de achterzijde het verleden. De zijkanten waren een eerbetoon aan wat wij als land deden rond 1900; het beheer van overzeese gebiedsdelen en onze kenmerken.
Het paneel ‘Hulde der Koloniën’ staat op de linkerzijkant van de gouden koets. Centraal staat de Nederlandse maagd; deze is in het midden afgebeeld. De paneelschilderingen tonen halfnaakte Afrikaanse en Indonesische mannen en vrouwen die werken – deze dragen stenen en zakken – en knieën voor de Nederlandse maagd – symbool van het Nederlands Koninklijk Huis. Er ligt voedsel (bananen, suiker, ananassen en maïs), een ossenkop, slagtanden van een olifant en pauwenveren. Verder deelt een blanke man een boek (bijbel? onderwijsboek?) uit aan een jongetje met Afrikaanse roots.

De rechterzijkant heet ook wel Hulde aan Nederland; ook hier staat het Nederlandse Koningshuis centraal. Hierin lijkt werk minder centraal te staan bij de uitsluitend witte mensen, en er zijn geen personen knielend afgebeeld. Zie de afbeelding bovenaan.

De vier wielen van de koets symboliseren zonnen. Op de kroonlijst van de koets zijn de wapens van de toenmalige elf provincies van Nederland te zien, alsmede het wapen van de stad Amsterdam.


‘De Hulde der Koloniën moet worden verwijderd van de Gouden Koets’

En worden ondergebracht in een museum zoals het Rijksmuseum.

ARGUMENTEN VOOR

1. Versterkt een verdraaid beeld van slavernij

De manier waarop de bevolking van koloniën is afgebeeld op de Hulde der Koloniën is een leugen; op de afbeeldingen uit 1900 stellen mensen zich in dienst van de witte machtshebbers. In ruil voor ‘beschaving’?!. De mensen uit de voormalige Nederlandse koloniën hebben nooit hulde gebracht aan ‘de Nederlandse maagd’, laat staan dat ze vrijwillig hun levens en goederen in dienst hebben gesteld aan de witte machthebbers. Rijkdommen werden verkregen over de rug van anderen. Het zijn leugens over de bloedige en grauwe Nederlandse slavernij-geschiedenis. 

Lees ook:  Formatie bemoeienis van de nederlandse bank

De Koninklijke familie rijdt trots rond met de Gouden Koets bij plechtigheden met veel media aandacht. Zo wordt dit verdraaide beeld nog eens versterkt.

2. Versterkt racisme

Op de Hulde der Koloniën onderwerpen Afrikanen en Indonesiërs zich en zijn ondergeschikt aan de blanke machtshebbers. Deze zijn afgeschilderd als ‘knielend, afwachtend, hulpje, leverancier, ondergeschikte, onbeschaafd en/of onontwikkeld persoon’ . Dit is dus racistisch. Als zelfs het Koninklijk Huis – dat een voorbeeldfunctie heeft – racistische uitingen voert, gaan mensen racisme meer als normaal beschouwen.

ARGUMENTEN TEGEN

1. Slechts een weergave van een verouderde tijdsgeest

Naast het onderdanige karakter van Afrikaanse en Indonesische mensen zijn er meer details die nu niet meer als geaccepteerd worden beschouwd. Voorbeelden zijn de ivoren slachttijden, jongetjes die naakt rondlopen en er bestaat helemaal geen ‘Nederlandse maagd’. De geschiedenis is gebeurd, en hoe pijnlijk het ook is, deze kan niet veranderd worden. Moeten dan mensen worden afgebeeld die jeans dragen, in auto’s rijden en achter een computer werken? Het is een afbeelding van rond 1900.

2. Verwijderen is juist verzwijgen van het slavernij-verleden

Door de Hulde der Koloniën intact te houden wordt juist meer aandacht gegeven aan het vreselijke slavernijverleden. De koets komt veel in de media, en foto’s van een trots en lachend Koningshuis naast de ‘Hulde der Koloniën’ zullen schaamtegevoelens veroorzaken. Er wordt soms aangegeven dat Nederland haar eigen koloniale verleden doodzwijgt in o.a. geschiedenisboeken, maar op deze manier is er juist meer aandacht voor het slavernijverleden in plaats van dit te verwijderen.Comments

comments