Een nieuwe “koude oorlog” is officieel begonnen en zou de hele wereld in chaos kunnen brengen

Een nieuwe “koude oorlog” is officieel begonnen en zou de hele wereld in chaos kunnen brengen

21 november 2019 0 Door Indignatie redactie

Het rode paard bevindt zich “aan de rand van de afgrond” terwijl China de VS bedreigt met “wraak” vanwege de partij voor de demonstranten uit Hong Kong

Een nieuwe “koude oorlog” is officieel begonnen en zou de hele wereld in chaos kunnen brengen. Zoals je hieronder zult zien, waarschuwt China de VS om “het paard aan de rand van de afgrond te beteugelen” omdat het conflict tussen onze twee landen dreigt uit de hand te lopen. Deze week hebben de Senaat en de Tweede Kamer beide de “Hong Kong Human Rights and Democracy Act of 2019” aangenomen, en deze nieuwe wet is in wezen een openbare verklaring dat de Amerikaanse regering de demonstranten in Hong Kong volledig ondersteunt. De afgelopen vijf maanden schommelden gewelddadige protesten door de straten van Hong Kong en deze week waren we getuige van het ergste geweld tot nu toe. De politie van Hong Kong voerde een uitgebreide belegering van demonstranten uit die op een universiteitscampus waren opgesloten, en de gruwelijke mensenrechtenschendingen hebben de hele planeet geschokt. Sinds het begin van het beleg zijn honderden demonstranten gewond geraakt en zijn er meer dan 1.000 gearresteerd. Het is een grote crisis en onze vertegenwoordigers in het Congres voelden zich genoodzaakt iets te doen.

Maar voor de Chinezen wordt deze zet van het Congres gezien als een directe interventie in hun interne aangelegenheden. De demonstranten in Hong Kong willen onafhankelijkheid van China, en dat is een zeer nobel doel, maar de communistische Chinese regering zal dat nooit laten gebeuren. Voor Chinese leiders is de status van Hong Kong iets dat nooit in twijfel mag worden getrokken, en dus toen het Amerikaanse congres publiekelijk de kant van de demonstranten koos, voelde het als een belediging voor hun nationale eer. In wezen wordt deze nieuwe wet in China gezien als een directe aanval op de Chinese soevereiniteit, en het heeft een enorme opschudding veroorzaakt.

Maar hier in de Verenigde Staten weten de meeste Amerikanen niet eens dat de “Hong Kong Human Rights and Democracy Act of 2019” unaniem is aangenomen door de Senaat op dinsdag en vervolgens is aangenomen met een stemming van 417 tegen 1 in de Tweede Kamer op woensdag.

In feite zijn de reguliere media zo geobsedeerd om de beschuldigingsprocedures te behandelen dat ze heel weinig aandacht hebben besteed aan wat het Congres zojuist deed.

Maar de waarheid is dat dit een van de grootste nieuwsverhalen van het hele decennium is.

En het feit dat Republikeinen en Democraten op dit punt verenigd waren, is heel belangrijk. Het volgende is wat Nancy Pelosi te zeggen had nadat de rekening door het Huis was aangenomen …

“Het congres stuurt een onmiskenbare boodschap naar de wereld dat de Verenigde Staten solidair zijn met de mensen die van vrijheid houden in Hong Kong en dat wij hun strijd voor vrijheid volledig steunen”, zei spreker Nancy Pelosi op de vloer van het huis. “Dit is voor ons een zeer verbindende kwestie geweest.”

Reuters meldt dat president Trump naar verwachting het wetsvoorstel zal ondertekenen, en zelfs als hij dat om een ​​of andere reden niet deed, zijn er meer dan genoeg stemmen om een ​​veto te negeren.

Wat dit betekent is dat de volgende verkiezingen niets zullen veranderen. Opruimen met de demonstranten uit Hong Kong blijft nog steeds het officiële Amerikaanse beleid, ongeacht wie er in 2020 wint.

Onnodig te zeggen dat de Chinezen extreem boos zijn over deze nieuwe wet, en de officiële krant van de regerende communistische partij waarschuwt dat de VS “het paard aan de rand van de afgrond moet beteugelen” en dat China binnenkort “vastberaden zal zijn ” wraak ” …

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Zult u de normale dagelijkse activiteiten hervatten zodra de beperkingen van het coronavirus eindelijk zijn opgeheven?

Donderdag drong de belangrijkste krant van de regerende Chinese Communistische Partij, de People’s Daily, er bij de Verenigde Staten op aan “het paard aan de rand van de afgrond te beteugelen” en zich niet langer te bemoeien met Hongkongse aangelegenheden en de binnenlandse aangelegenheden van China.

“Als de VS kant hardnekkig vasthoudt aan haar koers, zal de Chinese kant onvermijdelijk krachtige maatregelen nemen om resoluut wraak te nemen, en alle gevolgen zullen worden gedragen door de Verenigde Staten,” zei het in een voorpagina-hoofdartikel.

En de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt dat de VS zich moeten schrap zetten voor ‘sterke tegenmaatregelen’ …

China veroordeelt en verzet zich krachtig tegen de wetgeving die Trump van plan is te ondertekenen, volgens een verklaring van de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken Geng Shuang na de stemming van de Senaat van dinsdag.

“De VS moeten onmiddellijk stoppen met zich te bemoeien met Hongkongse aangelegenheden en andere binnenlandse aangelegenheden van China, anders zullen de negatieve gevolgen voor zichzelf oplopen”, aldus de verklaring . “China zal krachtige tegenmaatregelen moeten nemen om onze nationale soevereiniteit, veiligheid en ontwikkelingsbelangen te verdedigen als de VS erop staat de verkeerde beslissingen te nemen.”

We hebben het niet alleen meer over een handelsoorlog. De Chinezen beschouwen ons nu als vijand nummer één en ze gaan hardbal spelen.

Ik wou dat ik iedereen kon laten begrijpen hoe serieus dit is. De meeste Amerikanen geven niets om wat er in China gebeurt, maar de Chinezen dampen al maanden over Amerikaanse inmenging in hun zaken.

In feite beschuldigde de Chinese regering de VS ervan achter de protesten van Hong Kong te zitten helemaal in juli …

“Zoals jullie allemaal weten, zijn ze op de een of andere manier het werk van de VS,” zei woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken Hua Chunying op een persconferentie in Beijing.

Hua voegde eraan toe dat China “nooit buitenlandse strijdkrachten zou toestaan ​​om zich te bemoeien met de semi-autonome stad, en waarschuwde dat” degenen die (met) vuur spelen alleen zichzelf zullen verbranden. “

Natuurlijk ontkent de VS dat ze achter de protesten zitten, maar nu het Amerikaanse Congres de demonstranten publiekelijk steunt, maakt het echt niet uit.

Voor de Chinezen lijkt het er zeker op dat de VS burgerlijke onrust in Hong Kong probeert aan te moedigen, en voor hen die een rode lijn overschrijden die nooit had mogen worden overschreden.

De enige manier waarop onze betrekkingen met China nu kunnen worden hersteld, is als het Congres zou stemmen om deze nieuwe wet in te trekken, en dat gaat gewoon niet gebeuren.

Dat betekent dus dat deze nieuwe “koude oorlog” hier is om te blijven, en we kunnen maar beter hopen dat het geen “hete oorlog” wordt.

De Chinezen vergeven niet, en ze vergeten niet. Terwijl deze nieuwe “koude oorlog” escaleert, gaan ze proberen ons pijn te doen op alle mogelijke manieren, en de meeste Amerikanen hebben absoluut geen idee wat dat zou kunnen betekenen.

Ik zal later vanavond het tweede deel van dit artikel over Het belangrijkste nieuws publiceren , en in dat artikel zal ik enkele economische implicaties bespreken van deze stap die het Congres zojuist heeft gemaakt.

Ja, het steunen van de demonstranten in Hong Kong is zeker een nobele zaak. Maar door het publiek de nationale eer van China publiekelijk te beledigen en de soevereiniteit van China over Hong Kong direct aan te vallen, heeft het Congres een reeks gebeurtenissen in gang gezet die niemand zal kunnen controleren.Lees ook:  Geheime documenten (volgens de VS?): het Chinese leger besprak het SARS-coronavirus als een biowapen

Comments

comments