Greta Thunberg uitgeroepen tot ‘opvolger’ van Jezus Christus door de kerk van Zweden

Greta Thunberg uitgeroepen tot ‘opvolger’ van Jezus Christus door de kerk van Zweden

21 november 2019 0 Door Indignatie redactie

De kerk van Zweden kondigde afgelopen december, lang voordat de tiener-klimaatalarmist de krantenkoppen haalde, aan dat Thunberg een ‘opvolger’ is van Jezus Christus.

“Aankondiging! Jezus van Nazareth heeft nu een van zijn opvolgers aangesteld, Greta Thunberg, ‘schreef de kerk van Limhamn op 1 december 2018 in Twitter.

Limhamns kyrka on Twitter

🔔Lucka 1❄ Kungörelse! Jesus frĂ„n Nasaret har nu utsett en av sina eftertrĂ€dare, nĂ€mligen Greta Thunberg.🌟

De tweet verscheen onlangs opnieuw op sociale media.

Thunberg verscheen vorige week bij de Verenigde Naties, waar ze wereldleiders gaf over klimaatverandering.

“Mijn boodschap is dat we je in de gaten zullen houden,” zei Thunberg. “Jullie komen allemaal naar ons toe jonge mensen voor hoop, hoe durf je? Je hebt mijn dromen en mijn jeugd gestolen met je lege woorden en toch ben ik een van de gelukkigen … We staan ​​aan het begin van een massale uitsterving en alles waar je over kunt praten is geld en sprookjes van eeuwige economische groei. Hoe durf je?”

Maar de kerk zei later dat het verkeerd werd geĂŻnterpreteerd.

“Na enige terugslag in december, toen de tweet werd gepubliceerd, plaatste de kerk een tweede tweet die suggereerde dat ‘succes’ op meer dan Ă©Ă©n manier kon worden geĂŻnterpreteerd. Kort daarna werd het hele account verlaten, met een sign-off bericht dat de oorspronkelijke viering van Thunberg verdedigde en suggereerde dat iedereen het recht heeft om Jezus op zijn eigen manier te interpreteren, ‘meldde de Washington-onderzoeker.

“Beste twitter, als we iemand hebben verwond die ons verontschuldigt, is dit nooit onze bedoeling geweest. Onze bedoeling was om op onze eigen manier over Jezus Christus te praten. Nu verlaten we de arena. Bedankt voor uw inzet, vreugde en debat. God zegene je! Jonas Persson, pastoor in de wijk. ‘

Limhamns kyrka on Twitter

KÀra twitter, Har vi sÄrat nÄgon ber vi om ursÀkt, det har aldrig varit vÄr mening. VÄr mening har varit att pÄ vÄrt sÀtt tala om Jesus Kristus. Nu lÀmnar vi arenan. Tack för engagemang, glÀdje och debatt. Gud vÀlsigne er! Jonas Persson, församlingsherde

 

Lees ook:  Generation Greta: Geef de smartphones meteen!


Comments

comments