5 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Ook Heinekens hadden een plekje in het boekje van Jeffrey Epstein

epstein

 15 total views,  6 views today

In het inmiddels beruchte boekje van Jeffrey Epstein blijken ook de namen van twee Nederlanders te staan: die van de in 2002 overleden Freddy Heineken en zijn dochter Charlene. Kenden zij de van pedofilie beschuldigde Amerikaanse multimiljonair?

Zij, de dochter, staat in het telefoonboekje niet ver onder model Naomi Campbell en een stukje boven zanger Phil Collins. Hij, de vader, staat op dezelfde pagina als acteur Dustin Hoffman. Verderop staan de nummers van nog veel machtigere mensen: Donald Trump, de Britse prins Andrew, Tony Blair. Prinsen, CEO’s, ex-sporters. De lijst is eindeloos.

Hoogtijdagen

Jeffrey Epstein had in zijn hoogtijdagen de telefoonnummers van de complete wereldelite tot zijn beschikking, en de Heinekens hoorden daar bij, blijkt nu. Het boekje van Epstein is in Amerika inmiddels omgedoopt tot Epstein’s black book.

Fout gespeld

Heineken, Mr. Fredie komt in de lijst voor met een fout gespelde naam. Onder zijn naam is door Gawker, de website die het adresboek gepubliceerd heeft, één regel zwart gemaakt. Daaronder staat de locatie waarop Epstein hem denkt te kunnen bereiken (France) en een telefoonnummer, waarvan alleen de landcode (0033) zichtbaar is. Heineken, die in 2002 overleed, had een huis in Antibes in Zuid-Frankrijk.

Carvalho, Michel & Charlene, weten hun naam ook niet helemaal goed gespeld door de puissant rijke Amerikaan. Ze heten De Carvalho. Bij hen staat hun woonplaats Londen genoemd als locatie, met daarbij een onherkenbaar gemaakt nummer dat voorzien is van de toevoeging (h), net als bij vader Freddy. Waarschijnlijk wordt daarmee bedoeld dat het een thuisnummer betreft.

Online

Het document is in 2015 online gezet, maar de aandacht ervoor bleef toen beperkt, vertelde Nick Bryant, de journalist die een kopie van het boek in 2012 in handen kreeg en met Gawker deelde. De FBI heeft het boek al sinds 2009 in haar bezit.

Jeffrey Epstein pleegde eerder deze maand zelfmoord in zijn cel. Hij zat wederom vast op verdenking van grootschalig misbruik van minderjarige meisjes. Eerder, in 2008 was hij al berecht, maar dat leidde ondanks de zware aantijgingen tot een extreem lichte gevangenisstraf. Begin dit jaar oordeelde justitie in Amerika dat de schikking die hieraan ten grondslag lag onwettig was. Begin juli werd Epstein gearresteerd.

Schijnwerpers

Nu is zijn adresboekje wel vol in de schijnwerpers komen te staan. Want Epstein had machtige vrienden. Wisten zij van zijn wandaden? Speelden ze een rol in de zeer omstreden schikking die hij in 2008 met justitie trof? Waarom vloog ex-president Bill Clinton liefst 26 keer mee in de Lolita Express, de privéjet waarmee Epstein ook minderjarige modellen naar zijn privé-eiland vloog?

Diepgeworteld

Iedereen die in de uit meer dan duizend namen bestaande contactenlijst staat, haast zich nu te zeggen Epstein helemaal niet of in elk geval niet goed te kennen. Donald Trump bijvoorbeeld, die met meerdere nummers in het boekje staat, zei ‘geen fan van Jeffrey Epstein’ te zijn.

Volgens New York Magazine laat het adresboek zien dat Epstein diepgeworteld was in de hoogste sociale kringen. Maar wat betekent het nou eigenlijk precies, als je als beroemdheid in het boekje van Epstein staat? Nick Bryant zegt het zo: „De meerderheid van de individuen in het boek is geen dader, maar een aantal van hen zal zeker kennis hebben van ongemakkelijke waarheden over Epstein.”

The New York Times wijst erop dat de contactenlijst van Epstein werd bijgehouden door medewerkers, en niet door Epstein zelf. Daardoor kunnen er ook nummers in staan van mensen die Epstein nooit ontmoet hebben, stelt de krant. Een aantal mensen claimt bijvoorbeeld wél contact gehad te hebben met Ghislaine Maxwell, de partner van Epstein, maar nooit met hem zelf.

Banden

Over banden tussen de Heinekens en de voormalig zakenbankier was tot op heden nooit iets bekend. Gevraagd naar een reactie op de aanwezigheid van Freddy, Charlene en Michel in het boekje van Epstein wil een woordvoerder van de familie niet meer zeggen dan dat persoonlijke relaties van de Heinekens ‘privé-aangelegenheden’ zijn.

Vliegangst

Stefan Vermeulen, die zich voor het schrijven van het boek Heineken na Freddy verdiepte in het leven van de familie, zegt dat de kans dat Freddy Heineken en Jeffrey Epstein elkaar in New York hebben ontmoet in elk geval klein is. „Heineken had vliegangst. Na 1985 heeft hij nooit meer gevlogen. Daarna is hij dus nooit meer in New York geweest.”

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments