Moslim zakenman wil het eerste zwembad alleen bouwen voor vrome moslims in Duitsland

Moslim zakenman wil het eerste zwembad alleen bouwen voor vrome moslims in Duitsland

22 november 2019 0 Door Indignatie redactie

Een zwembad alleen voor moslims: voor een man uit Frankfurt zou dat deel uitmaken van een succesvolle integratie. Het zou de eerste in zijn soort in Duitsland zijn.

Frankfurt – Abdullah Zeran wil een binnenzwembad bouwen. Er wordt gezegd dat het een zwembad is dat geschikt is voor vrome, conservatieve moslims. Verschillende percelen zouden beschikbaar zijn, sommige bevinden zich in de Griesheimer Eichenstraße in Frankfurt.

“Ik ben Duits”, zegt Zeran. “Ik heb alleen het Duitse paspoort, ik ben een Duitse patriot, misschien meer patriottisch dan sommigen die mij aanvallen.” Sinds zijn project vorige week werd aangekondigd, wordt Zeran aangevallen. Duidelijk: een zwembad voor moslims in Frankfurt, dat het vermoeden van scheiding opwekt, de scheiding. Ons ding, jouw ding. Zeran ziet het andersom.

Frankfurt: zwembad voor moslims – het zou de eerste zijn in Duitsland

“Het doet er niet toe, de ene gaat op vrijdag naar de moskee, de andere naar de synagoge op zaterdag, de derde zondag om te aanbidden.” We hebben veel gemeen. ” Ook dat iedereen recht heeft op zijn specifieke behoeften, is prima. Het is als het ware de voltooiing van integratie wanneer een groep zich niet langer hoeft te verontschuldigen voor dingen anders te doen dan de anderen, zegt Zeran. En voor strikte moslims is het tonen van het lichaam in de zwembaden slechts een probleem.

Lees ook:  Orgie met schrapping gaat door: auditors van staatsmedia censureren onafhankelijke online media

“Moslimouders hebben een probleem wanneer de kinderen in de klas samen zwemles hebben”, zegt Zeran. Het zou het beste zijn als alleen meisjes of alleen jongens tegelijkertijd in het zwembad zijn. “We kunnen en willen zwemlessen aanbieden voor moslimmeisjes in ons bad en zijn op zoek naar samenwerking met het schoolbestuur”, zegt Zeran.

De mens wil een zwembad bouwen voor moslims in Frankfurt

Jan Pasternack, spreker van onderwijs en integratie plaatsvervanger Sylvia Weber (SPD) van de stad Frankfurt, denkt niet veel van het idee. “Tot nu toe is er niets dat erop wijst dat de verplichte sessie zwemlessen anders wordt gehouden dan in de klas”, zegt hij. De keerzijde: Heinz-Peter Meininger, voorzitter van de lerarenbond, geeft toe aan “Spiegel Online”, dat er waarschijnlijk meer conflictgevallen zijn met de zwemlessen dan met het publiek gethematiseerd “. Ouders melden hun kinderen ziek. Ze leren niet zwemmen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenFrankfurt: wil zwemmen voor vrome moslims mogelijk maken

De Duitse islamconferentie heeft vastgesteld dat twee procent van de moslimstudenten om religieuze redenen niet deelnemen aan het bezoek aan het gemengde sekszwembad. Of de meisjes gaan het water in met Burkini.

Zeran gelooft dat de schoolautoriteiten zich onvoldoende bewust zijn van de gewetensproblemen van vrome moslims in deze kwestie. “Je kunt elkaar benaderen, moslimkinderen krijgen zwemlessen en het geweten van hun ouders is gerustgesteld omdat alles in harmonie met religie gebeurt.” De strenge moslims konden Frankfurt als hun stad zien, toen duidelijk werd dat de stad dit voor hen mogelijk maakte.

Lees ook:  Ze zouden deze video vanavond volledig moeten laten zien op elk nieuwsprogramma

Zeran heeft aan alles gedacht. Hij is 38 jaar oud, is een conciërge bij een groot gezag en runt ook een zeepfabriek. Hij heeft niet veel geld. Met een zakenpartner wil hij nu donoren zoeken. Het kan de stad Frankfurt zijn, bedrijven of particulieren. Wat Zeran niet wil is geld van religieuze organisaties. “Ze worden aangestuurd vanuit het buitenland, dat willen we niet.” Minstens vereist zou tot drie miljoen euro zijn voor een van de percelen, schat Zeran. De onderhandelingen waren aan de gang, zegt hij.

Plannen: Klein zwembad, kleine sauna

Dan de badkamer. “Het hoeft niet groot te zijn – 1000 vierkante meter in plaats van 3000 – dat is genoeg, plus een kleine sauna.” Het feit dat badkamers meestal gesubsidieerde bedrijven zijn, die nooit door de gemeenten worden beheerd om hun kosten te dekken, maakt Zeran niet uit. Integendeel, hij antwoordt alsof hij net op de vraag had gewacht: “Ik heb marktonderzoek gedaan en zeg: baden voor strikte moslims is een gat in de markt, het bestaat nog niet, het is het eerste dergelijke bad Gemeenschappen tot 90 kilometer afstand. “De vrouwen daar zouden naar ons toe komen als op schoolreisje.”

En natuurlijk zou Zeran het zijn bedrijfsmodel maken om haar met de bus in Limburg op te halen en haar naar Bad te brengen voor een bad – net wanneer het gewoon een baddag voor vrouwen is.

Lees ook:  Laten we zeggen dat vrouwen de Donald Trump beu zijn

Zijn bad zou vol zijn, denkt hij, het zou een succesverhaal zijn. De klantenkring is er: mensen die, net als hij, niet naar openbare baden gaan omdat de aanblik van bijna naakte mensen onverenigbaar is met hun religie.

De parksituatie in Griesheim is momenteel geen succesvol model : het geschil tussen vakantiegangers en bewoners is geëscaleerd, meldt fnp.de *.Comments

comments