5 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Coup-poging in Boedapest: Merkel en Soros organiseren staatsgreep tegen Orbán in Hongarije

orban

 15 total views,  6 views today

De Hongaarse krant “Magyar Hirlap” meldt dat de financiële Jood George Soros, samen met de Duitse regering, een staatsgreep in Hongarije organiseert. De Israëlische “Jerusalem Post” rapporteert ook uitgebreid in zijn vrijdagnummer over concrete plannen om Victor Orbán omver te werpen. Hoewel Zoltán Kovács, de woordvoerder van de Hongaarse regering, tijdens een persconferentie op zaterdag serieuze aantijgingen tegen Merkel en haar kliek van de criminele regering heeft gedaan, is er in de Duitse media geen enkel woord over.

Volgens de Hongaarse regering is er concreet bewijs voor reeds lopende acties om de regering van Victor Orbán te elimineren. Balázs Dénes, gouverneur van Soros in Duitsland, beheert vanuit Berlijn een vermomd systeem van mensenrechten of civiele organisaties dat honderden politieke acties tegen de Hongaarse regering coördineert en organiseert, zei de Hongaarse regeringswoordvoerder dit weekend in Boedapest voor journalisten.

Angela Merkel probeert samen met Soros organisaties politieke druk uit te oefenen op en / of de Hongaarse regering omver te werpen, vervolgt Kovács. Gesmeerde politici proberen ook de Hongaarse wetgeving te veranderen om bestaande beperkingen op de financiering van verschillende Soros-organisaties op te heffen. De Hongaarse regering heeft ook aanwijzingen voor “duidelijke subversieve activiteiten” van de federale regering. Zo worden Duitse topmanagers aangemoedigd te dreigen met het verlies van banen. In dit verband zijn de bedrijven Mercedes, Audi en Bosch geïnstrumentaliseerd, die allemaal enorme vestigingen en talrijke productielocaties in Hongarije exploiteren. Het Israëlische dagblad Jerusalem Post schrijft :

Het hoofd van een door George Soros gefinancierde organisatie beschreef hoe de groep zijn invloed op de ene regering gebruikte om een ​​ander land onder druk te zetten ten behoeve van de Hongaars-Amerikaanse miljardair.

De Civil Liberties Union for Europe wordt geleid door Balázs Dénes, de in Berlijn gevestigde groep

In opnames van een bijeenkomst in Amsterdam in januari – tussen Dénes en iemand waarvan hij dacht dat hij een supporter was – sprak Dénes over het werk van zijn organisatie om Hongarije onder druk te zetten om een ​​wet te beperken die buitenlandse financiering voor NGO’s beperkt, een poging om de activiteiten van Soros in het land te beteugelen . De Europese Commissie heeft gezegd dat de wet indruist tegen de waarden van de Europese Unie.

De opmerkingen van Denen tonen een gerichte inspanning van zijn organisatie om de Hongaarse wet te beïnvloeden door de Duitse invloed op het land te benutten. Hij detailleerde pogingen om Duitsland te overtuigen om Boedapest zwaar onder druk te zetten om de ngo-wetgeving af te schaffen, omdat Duitse bedrijven veel hebben geïnvesteerd en belangrijke werkgevers in Hongarije zijn.

Als het gaat om de NGO-wetgeving, zei Denes: “We werken heel sterk. Ik heb deze week een vergadering met een denktank, een organisatie die invloed heeft op de Duitse regering en het ministerie van Buitenlandse Zaken van Duitsland, en ik breng ze kopieën van de wet, net vertaald uit het Hongaars, en ik leg ze uit wat ze ertegen kunnen doen. ”

Gevraagd hoe Duitsland een Hongaarse wet kan bestrijden, wees Dénes op fabrieken in Hongarije die eigendom zijn van Mercedes, Audi en Bosch.

“Duitsland is vanwege de Duitse investeerders en Duitse bedrijven een invloedrijke speler in Hongarije. Dus als het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken iets wil, kunnen ze dat, ze hebben middelen, ‘zei Denes.

DE ORGANISATIE is ook “een taskforce oprichten, een groep advocaten die weten hoe ze EU-wetgeving in Hongarije en deze landen moeten gebruiken om de rechten van NGO’s te beschermen.”

Veel beleid van de nationalistische regering van Hongarije is bekritiseerd door collega-EU-landen en mensenrechtenorganisaties. Joodse groepen en anderen hebben geprotesteerd tegen de bewegingen van de regering ter ere van de voormalige Hongaarse leider en nazi-medewerker Miklós Horthy, die toezicht hield op de moord op meer dan een half miljoen Joden.

De Hongaarse regering leidde vorig jaar tot controverse met campagne tegen pro-migratie van Soros. De campagne – die aanleiding was tot incidenten van antisemitische graffiti in het hele land – toonde het lachende gezicht van Soros met de woorden: “Laten we Soros niet de laatste lach laten.”

De Open Society Foundation van Soros is de belangrijkste donateur van de organisatie onder leiding van Dénes, waarover hij in de Amsterdamse bijeenkomst zei: “We hebben een miljoen dollar gekregen van de Open Society Foundation. Omdat het een OSF-spin-off is … betekent dit dat mijn project op OSF liep. En na vier jaar, toen we zeiden: ‘Oké, nu zijn we klaar, we kunnen dit vaststellen’ … Soros vertelde me dat we je $ 3 miljoen geven voor de komende drie jaar.

“De belangrijkste reden waarom ik vijf jaar geleden door OSF werd aangeworven, was de erkenning dat er op dit moment in Europa geen mensenrechtengroep is die de EU kan controleren,” zei Dénes.

In de opname beschreef Dénes die controle als het vermogen “terug te vechten op bepaalde dingen … en mensen te organiseren en openbare campagnes en mobilisatie te lanceren.”

Soros, die volgens de Forbes World’s Billionaires-lijst $ 8 miljard waard is, is een in Hongaar geboren Holocaust-overlevende in de VS die zijn eigen hedgefonds runt. Hij is een prominente filantroop en steunt vooral mensenrechtenorganisaties en linkse doelen. Zijn filantropie heeft hem in veel landen een boeman voor rechtse politici gemaakt. Sommige kritiek op Soros heeft antisemitische thema’s genoemd, in de geest van samenzweerderige libellen over Joden die de wereld proberen te beheersen.

Premier Benjamin Netanyahu beschuldigde Soros ervan verantwoordelijk te zijn voor een campagne tegen het plan van de regering om Sudanese en Eritrese migranten naar een derde land in Afrika te deporteren. Een lek in 2016 van interne rapporten van Soros’s OSF op de inmiddels ter ziele gegane DC Leaks-website toonde aan dat Soros doneerde aan Breaking the Silence – dat getuigenissen verzamelt van IDF-veteranen die oorlogsmisdaden claimen door Israël – en Adalah, een Israëlisch-Arabische organisatie voor juridische hulp. Beide organisaties hebben zich uitgesproken op internationale fora tegen Israëlische acties.

Een andere ontvanger van Soros ‘largesse is het New Israel Fund, een clearinghouse voor Israëlische burgerrechtengroepen, die tussen 2002 en 2015 $ 837.500 ontving van de OSF. Soros is ook een financier van J Street, die lobbyt in Washington tegen het beleid van de huidige Israëlische regering .

Denes bevestigde zijn opmerkingen in de opnames en vertelde de Jerusalem Post dat hij niet suggereerde dat Duitse bedrijven afstoten van Hongarije. Hij zei echter: “Als het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken iets in Hongarije wil bereiken, is hun stem waarschijnlijk krachtig genoeg om serieus te worden genomen, vanwege de Duitse investeringen in Hongarije.”

Wat betreft de vraag of het legitiem is om Duitsland te dwingen de Hongaarse wetgeving te beïnvloeden, zei Dénes: “Als die wetten niet in overeenstemming zijn met de EU en niet in overeenstemming met het Verdrag van Lissabon en de fundamentele waarden van de EU, denk ik dat een optie…. De EU zoekt momenteel actie vanwege de wet waarnaar ik verwijs. Het is geen onschuldige wet die belasting of iets anders regelt, het is een wet die de rechten van NGO’s beperkt.

“We hebben geen invloed op wetgeving, we praten rechtstreeks met besluitvormers en de mensen, maar we hebben geen andere middelen om wetgeving te beïnvloeden,” zei hij.

Denes legde uit wat hij bedoelde met “controle over de EU” door te zeggen: “Wat de EU doet op het gebied van mensenrechten moet worden gevolgd door burgerlijke vrijheidsorganisaties. Mensenrechten-NGO’s moeten een waakhondfunctie kunnen uitoefenen over elke openbare instelling…. Een internationale organisatie zoals de mijne zou verschillende buitenlandse regeringen moeten kunnen vertellen wat hun beleid zou kunnen zijn boven het beleid van een andere regering. Ik zie daar geen probleem mee. “

Dit is het laatste bewijs dat NGO’s uit het netwerk van de Amerikaanse miljardair George Soros royaal chantage aanbieden tegen legitieme regeringen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Amoeba Heiko Maas (SPD) ontkende opmerkingen over de feiten. Of het Duitse geheime diensten betreft, is op dit moment nog onduidelijk, maar wordt als waarschijnlijk beschouwd.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments